Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «Βιάζεται να πουλήσει παίκτες η Chelsea – Δεν τα βρίσκει με Mount»

«Βιάζεται να πουλήσει παίκτες η Chelsea – Δεν τα βρίσκει με Mount»

Νέες πληροφορίες σχετικά με τα οικονομικά της Chelsea, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν άμεσα τη Liverpool στην υπόθεση Mount, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Η ομάδα του Λονδίνου έχει καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του FFP, χρησιμοποιώντας ένα παράθυρο στον κανονισμό, κατά τον οποίο το ποσό μιας μεταγραφής «σπάει» στα χρόνια του πρώτου υπογεγραμμένου συμβολαίου. Δεσμεύοντας, έτσι, τους παίκτες για μεγάλο χρονικό διάστημα, καταφέρνουν να διαιρέσουν σε αρκετά μικρά κομμάτια το ποσό και να ξοδέψουν περίπου 600 εκατομμύρια σε δύο μεταγραφικές περιόδους.

Αυτό, όμως, ισχύει για το Financial Fair Play της UEFA, όχι όμως και της Premier League. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Chelsea έχει μια… τρύπα 130 εκατομμυρίων για το 12μηνο Ιούλιος 2022 – Ιούνιος 2023, η οποία μπορεί να καλυφθεί μόνο από πωλήσεις.

Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Premier League, Richard Masters, μίλησε για τη… πρωτόγνωρη τακτική της νέας ιδιοκτησίας των «μπλε».

«Δεν είμαι εδώ για να τους υπερασπιστώ. Οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν την ιδιοκτησία του συλλόγου για λιγότερο από ένα χρόνο, είχαν δύο μεταγραφικές περιόδους. Πρέπει να κρίνετε την ομάδα μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια».

«Έχουν κάνει αγορές, θα υποστήριζαν ότι πιθανώς έχουν διαφορετική μεταγραφική πολιτική από το προηγούμενο καθεστώς – νεότερους παίκτες, μεγαλύτερα συμβόλαια και χαμηλότερους μισθούς».

«Προφανώς, κάτω από τη δική μας νομοθεσία, ελέγχουμε μια χρονική περίοδο 12 μηνών, οπότε το ερώτημα είναι αν θα πουλήσουν ορισμένους από τους υπάρχοντες παίκτες τους στο επόμενο μεταγραφικό παράθυρο».

«Δεν έχω την απάντηση σε αυτή την ερώτηση, σίγουρα δεν είμαι εδώ για να τους υπερασπιστώ, αλλά πρέπει να κρίνετε αυτά τα πράγματα σε μια χρονική περίοδο».

Για να μπορέσει να καλύψει αυτά τα κενά, η Chelsea θα πρέπει να πουλήσει παίκτες μέσα στον Ιούνιο, αφού τα έσοδα θα πρέπει να καταγραφούν στα βιβλία της τρέχουσας σεζόν.

Κάπου εδώ έρχεται και… κολλάει η Liverpool, αφού ο Mason Mount δεν τα βρίσκει με την ομάδα του και η μεταγραφή μακριά από το Stamford Bridge φαντάζει σαν σημαντικό ενδεχόμενο.

Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός, για τον οποίο λέγεται ότι ενδιαφέρονται οι δύο ομάδες του Manchester αλλά και η Newcastle, δεν φαίνεται να έχει την οποιαδήποτε πρόθεση να βάλει την υπογραφή του σε νέο συμβόλαιο διάρκειας 7 (!) ετών και με απολαβές αρκετά λιγότερες από αυτές που επιδιώκει.

Η Liverpool «ψάχνεται» έντονα στην αγορά, αφού το καλοκαίρι και η εικόνα της ομάδας, αλλά και οι αποχωρήσεις των Keita, Oxlade-Chamberlain και, πιθανότατα, του James Milner, θα την αναγκάσουν να ψάξει νέες λύσεις στα χαφ.

Όπως έχει γραφτεί εκατοντάδες φορές, ο Jude Bellingham είναι ο νούμερο ένα στόχος, με τον Mount να μην αποτελεί εναλλακτική του χαφ της Dortmund.

Η ανάγκη των «μπλε» να πουλήσουν παίκτες μπορεί να τους αναγκάσει να αποχωριστούν ένα «δικό τους παιδί», του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2024, σε τιμή… ευκαιρίας.

Στη πόρτα της εξόδου από την Chelsea φαίνεται να είναι ο Mount.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com