Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Alex Miller: «Θολό το τοπίο για την εξαγορά της Liverpool….»

Alex Miller: «Θολό το τοπίο για την εξαγορά της Liverpool….»

Ο δημοσιογράφος Alex Miller που είχε αναφέρει στο παρελθόν ότι μια κοινοπραξία από το Qatar έχει συνομιλήσει για την αγορά της Liverpool, ισχυρίστηκε τώρα ότι έχουν αποχωρήσει.

Από τότε που αποκαλύφθηκε ότι η FSG εξέταζε το ενδεχόμενο πώλησης του συλλόγου τον περασμένο Νοέμβριο, δεν υπήρξαν ιδιαίτερες εξελίξεις.
Πολλοί ανέφεραν έκτοτε ότι οι ιδιοκτήτες της Liverpool κλίνουν πλέον προς τη μερική επένδυση του συλλόγου αντί για πλήρη πώληση, αλλά όλα τα σενάρια παραμένουν στο τραπέζι προς το παρόν.

Μια ομάδα επενδυτών που έχει συνδεθεί προσωρινά με μια πιθανή εξαγορά του Anfield είναι η Qatar Investment Authority (QIA), ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο 450 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο αθλητικός οικονομικός δημοσιογράφος Alex Miller ανέφερε προηγουμένως ότι η QIA είχε συνομιλίες με την FSG και εξέταζε μια πιθανή προσφορά για τον σύλλογο. Αλλά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Sam Wallace της Telegraph ανέφερε ότι η ίδια ομάδα αναμένεται να κάνει προσφορά για τη Manchester Utd τις επόμενες ημέρες.

Η τελευταία ενημέρωση του Miller σίγουρα ταιριάζει με αυτές τις πληροφορίες, με τον ίδιο να αναφέρει τώρα ότι η QIA «προχώρησε» από τη Liverpool, «καθώς δεν μπόρεσε να διαπραγματευτεί πλειοψηφικό μερίδιο με την FSG» και «δεν είναι διατεθειμένη να επενδύσει κοντά στα 2 δισεκατομμύρια λίρες για ένα μειοψηφικό μερίδιο» στη Liverpool.

Αντιθέτως, ο επιχειρηματίας ποδοσφαιρικός συντάκτης της Liverpool Echo Dave Powell, ισχυρίζεται ότι η QIA δεν έχει κάνει καμία συζήτηση σχετικά με ποσοστό συμμετοχής στη Liverpool. Ο Powell αναφέρει επιπλέον ότι η FSG δεν έχει λάβει καμία προσφορά προς το παρόν.

Μια πλήρης εξαγορά φαίνεται να είναι πολύ πιο πιθανή στη United απ’ ό,τι στη Liverpool, με την οικογένεια Glazer να αναμένεται να λάβει μια σειρά από προσφορές που θα την έβλεπαν να παραδίδει τα ηνία στο Old Trafford.

Ο Miller προσθέτει ότι είναι «ασαφές» αν θα μπορούσε να υπάρξει ένα σενάριο όπου η QIA θα επέστρεφε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τη Liverpool. Ενώ η νομιμότητα των πληροφοριών του παραμένει ασαφής, φαίνεται ότι ορισμένοι ενδιαφερόμενοι αποθαρρύνονται από την προοπτική ενός μειοψηφικού μεριδίου και όχι μιας πλήρους εξαγοράς.

Προς το παρόν, η πλήρης πώληση της Liverpool FC φαίνεται απίθανη και οι κοινοπραξίες που επιθυμούν να επενδύσουν σε έναν σύλλογο της Premier League θα είναι σίγουρα πιο διατεθειμένες να αγοράσουν ολόκληρο τον σύλλογο και όχι μέρος του.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος της Liverpool Martin Broughton, ο οποίος ήταν παρών στο Anfield για το ντέρμπι της Δευτέρας στο Merseyside, αμφισβήτησε αν οι Reds ή η United «θα έπαιρναν τις τιμές που διακινούσαν» για τους συλλόγους τους.

Η FSG μπορεί να είναι θερμή στην ιδέα ενός στρατηγικού εταίρου στη Liverpool, αλλά η εύρεση μιας κοινοπραξίας που θα τηρούσε μια τέτοια συμφωνία μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση από ό,τι πίστευαν ότι είναι.

Alex Miller: «Θολό το τοπίο για την εξαγορά της Liverpool….»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com