Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ακόμη να βγει το πόρισμα της UEFA για τα γεγονότα του τελικού

Ακόμη να βγει το πόρισμα της UEFA για τα γεγονότα του τελικού

Η Ανεξάρτητη Ερευνητική Επιτροπή της UEFA αναμένεται να δημοσιεύσει τα πορίσματά της για όσα συνέβησαν στο Παρίσι, κάτι που όμως δεν έχει κάνει 7 μήνες μετά τον Τελικό.

Μετά τα απαράδεκτα γεγονότα στον τελικό του UEFA Champions League στις 28 Μαΐου 2022 στο Παρίσι, η UEFA ανακοίνωσε, στις 3 Ιουνίου 2022, ότι θα διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για τα «τρομακτικά και οδυνηρά γεγονότα κατά την προετοιμασία του τελικού του UEFA Champions League στο Stade de France στις 28 Μαΐου 2022 στο Παρίσι, σε μια βραδιά που θα έπρεπε να είναι μια γιορτή του ευρωπαϊκού συλλογικού ποδοσφαίρου».

Συνέχισαν λέγοντας: «Κανένας οπαδός του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση και δεν πρέπει να ξανασυμβεί». Δήλωσαν ότι η ανεξάρτητη έρευνα θα επιδιώξει «να εντοπίσει τις ελλείψεις και τις ευθύνες όλων των φορέων που εμπλέκονται στη διοργάνωση του τελικού».

Σήμερα είναι Ιανουάριος του 2023, 7 μήνες – περισσότερες από 200 ημέρες – αργότερα και ακόμη δεν υπάρχουν διαθέσιμες απαντήσεις. Μαζί με άλλους, συμπεριλαμβανομένων μελών των μέσων μαζικής ενημέρωσης, όπως ο Dan Austin και ανταποκριτές της Liverpool Echo, το Spirit of Shankly ζητούσαν συνεχώς ενημέρωση από την Ερευνητική Επιτροπή, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη καμία σαφήνεια σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθεί, θα αποσταλεί στην UEFA ή θα δημοσιευθεί η έκθεσή τους. Η προθεσμία του Νοεμβρίου έχει παρέλθει προ πολλού.

Είναι γνωστή η τελευταία ενημέρωση που δόθηκε τον Δεκέμβριο από τον Dr Tiago Rodrigues, ο οποίος ηγείται της επιτροπής, αλλά η έλλειψη συγκεκριμένων πληροφοριών εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία στους υποστηρικτές και τα μέλη τους και δεν παρέχει καμία διαβεβαίωση ότι η έρευνα προχωρά προς την ολοκλήρωσή της.

Όλοι οι φορείς υποστήριξαν δημοσίως τη διαδικασία της επιτροπής, όπου η πληρότητα και η ακρίβεια είχαν προτεραιότητα έναντι της ταχύτητας. Ωστόσο, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για όλους να απαντήσουν σε ερωτήσεις, από τους προαναφερθέντες υποστηρικτές και μέλη, χωρίς να έχουν να τους δώσουν αξιόπιστες πληροφορίες.

Είναι διάχυτη η επιθυμία όλων να παραμείνουν ενεργοί και δεσμεύονται να λογοδοτήσουν στην επιτροπή και το έργο της, αλλά χωρίς μια σταθερή ημερομηνία δημοσίευσης της έκθεσής της, υπάρχει διάχυτη ανησυχία όλο και περισσότερο ότι τα όποια αποτελέσματα, συστάσεις και δράσεις δεν θα εφαρμοστούν κατά το τρέχον ημερολογιακό έτος ποδοσφαίρου.

Ο επόμενος τελικός του Champions League απέχει μόλις πέντε μήνες και θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να ληφθούν υπόψη οποιεσδήποτε συστάσεις εκ των προτέρων, κάτι που θεωρείται απαράδεκτο με βάση τα όσα υπέστησαν οι οπαδοί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον τελευταίο τελικό στο Παρίσι.

Όλοι οι φορείς (Liverpool Echo, Spirit of Shankly, κλπ) προτρέπουν την UEFA και την επιτροπή να διαβεβαιώσουν τους οπαδούς της Liverpool ότι η έρευνα για τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι θα ολοκληρωθεί άμεσα και ότι τα διδάγματα που θα αντληθούν, θα είναι έτοιμα εγκαίρως για τον τελικό της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο.

Όπως δήλωσε η ίδια η UEFA: «Κανένας οπαδός του ποδοσφαίρου δεν πρέπει να βρεθεί σε αυτή την κατάσταση και δεν πρέπει να ξανασυμβεί».

Ακόμη να βγει το πόρισμα της UEFA για τα γεγονότα του τελικού
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com