Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > ‘Έρχεται» προσφορά 4 δις λίρες από σύμπραξη Σ. Αραβίας-Κατάρ σε FSG

‘Έρχεται» προσφορά 4 δις λίρες από σύμπραξη Σ. Αραβίας-Κατάρ σε FSG

Μια σύμπραξη Σαουδικής Αραβίας-Κατάρ «σχεδιάζει» να προσφέρει στη FSG πάνω από 4 δις λίρες για να αποκτήσει την ιδιοκτησία της Liverpool FC, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Μέση Ανατολή.

Η Liverpool έχει συνδεθεί με ένα σωρό μνηστήρες από τότε που η FSG άνοιξε το ενδεχόμενο πώλησης του συλλόγου τον περασμένο μήνα.

Μετά τις πληροφορίες που απέκτησε η Daily Mail το περασμένο Σαββατοκύριακο ότι οι Αμερικανοί ιδιοκτήτες των «κόκκινων» είχαν «συνομιλίες» με δύο κοινοπραξίες με έδρα τη Μέση Ανατολή για μια πιθανή εξαγορά του συλλόγου, το δημοσίευμα Albawaba με έδρα την Ιορδανία υποστήριξε ότι ο πρώην διεθνής Σαουδάραβας Saeed Al-Owairan έχει δημοσιοποιήσει σχέδια για μια πιθανή συνδυασμένη προσφορά Σαουδικής Αραβίας-Κατάρ για τη Liverpool.

Μιλώντας στην αιγυπτιακή εκπομπή Remontada, ο Albawaba επιβεβαίωσε ότι ο Owairan επιβεβαίωσε την οικοδόμηση μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο χωρών της Μέσης Ανατολής. Ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκαν πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί μια πιθανή προσφορά για τους 19 φορές νικητές του πρωταθλήματος

Η Σαουδική Αραβία απέκτησε ομάδα της Premier League, τη Newcastle United τον Οκτώβριο του 2021, μετά από μια μακρόχρονη διαδικασία που εγκρίθηκε αφού το Δημόσιο Ταμείο Επενδύσεων της κομητείας, το οποίο κατέχει πλέον το 80% των Καρακαξών και υποστηρίζει μια κοινοπραξία με επικεφαλής την Amanda Staveley, κατάφερε να περάσει το τεστ ιδιοκτητών και διευθυντών της Premier League, παρά τα τρομακτικά προβλήματα της περιοχής με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Εν τω μεταξύ το Κατάρ, το οποίο φιλοξενεί επί του παρόντος το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022, εμπλέκεται στην ιδιοκτησία του γαλλικού κολοσσού και της Ligue 1, της Paris Saint Germain, μέσω του μετοχικού οργανισμού της χώρας Qatar Sports Investments.

Η FSG προκάλεσε σοκ σε όλο τον κόσμο στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς άνοιξε τον εαυτό της σε μια πιθανή μερική πώληση της Liverpool, αλλά αρνήθηκε επίσης να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας πλήρους πώλησης του Συλλόγου που αγόρασε για μόλις 300 εκατομμύρια λίρες το 2010.

Και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Boston Globe, η οποία ανήκει στον John Henry, η FSG φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο μερικής πώλησης του συλλόγου για να χρηματοδοτήσει μεταγραφές και άλλες επενδύσεις.
Σε ανακοίνωση στην ECHO, η FSG απάντησε στα δημοσιεύματα περί πιθανού ενδεχόμενου, τα οποία έβγαλε πρώτος ο David Ornstein της Athletic, αλλά και επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στις δραστηριότητες στο Merseyside.

«Υπήρξαν αρκετές πρόσφατες αλλαγές ιδιοκτησίας και φήμες για αλλαγές ιδιοκτησίας σε συλλόγους της EPL και αναπόφευκτα μας ρωτούν τακτικά για την ιδιοκτησία της Fenway Sports Group στη Liverpool», αναφέρεται σε ανακοίνωση του αμερικανικού ομίλου, με επικεφαλής τον κύριο ιδιοκτήτη John W. Henry.
«Η FSG έχει λάβει συχνά εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από τρίτους που επιθυμούν να γίνουν μέτοχοι της Liverpool. Η FSG έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι υπό τους σωστούς όρους και προϋποθέσεις θα εξετάζαμε το ενδεχόμενο να γίνουν νέοι μέτοχοι, εάν αυτό ήταν προς το συμφέρον της Liverpool ως σύλλογος. Η FSG παραμένει πλήρως προσηλωμένη στην επιτυχία της Liverpool, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου».

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Mike Gordon, ο οποίος ήταν το πιο πρακτικό μέλος της FSG στο Anfield, είχε αναθέσει μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων του στον διευθύνοντα σύμβουλο Billy Hogan, ενώ εξέταζε τα υποψήφια μέρη που ενδιαφέρονταν να επενδύσουν στο Merseyside. Οι αμερικανικές τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley συνδράμουν στη διαδικασία.

‘Έρχεται» προσφορά 4 δις λίρες από σύμπραξη Σ. Αραβίας-Κατάρ σε FSG
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com