Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Andy Robertson: «Ο Alisson είναι ο καλύτερος στον κόσμο»

Andy Robertson: «Ο Alisson είναι ο καλύτερος στον κόσμο»

Ο Andy Robertson πιστεύει ότι ο Alison Becker είναι ο καλύτερος στον κόσμο σε αυτό που κάνει, ειδικά με την μπάλα στα πόδια του. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας όχι μόνο έκανε μερικές τεράστιες αποκρούσεις για τους Κόκκινους εναντίον της Manchester city, αλλά έδωσε και την ασίστ στον Mo Salah για το γκολ της Liverpool.

Ο Alison Becker είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο τις τελευταίες σεζόν. Κέρδισε το βραβείο «Χρυσά Γάντια» τής Premier League την περασμένη σεζόν, το οποίο το μοιράστηκε με τον Βραζιλιάνο συμπατριώτη του Ederson.

Όπως πολλοί από τους παίκτες της Liverpool, ο Alison φαινόταν κουρασμένος κατά την έναρξη αυτής της σεζόν μετά και από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των τελευταίων χρόνων. Κόντρα στη Manchester city, ωστόσο ο Βραζιλιάνος ήταν στα καλύτερά του με την τοποθέτηση, το σταμάτημα σουτ αλλά και το μοίρασμα παιχνιδιού του.

Ο αριστερός μπακ της Liverpool, Andy Robertson, μίλησε μετά τον αγώνα για την εμπιστοσύνη που έχει ο ίδιος αλλά και οι συμπαίκτες του στον Alison με τη μπάλα στα πόδια.

«Ο Ali με την μπάλα είναι απίστευτος και πρέπει να τον εμπιστευτείς σε αυτές τις στιγμές», είπε ο Ρόμπερτσον για τον τερματοφύλακα του.

«Είναι κάτι στο οποίο εμπιστευόμαστε τον Ali, είναι απίστευτος με την μπάλα στα πόδια του. Έχει επίσης εξαιρετική όραση και όταν βλέπει κάτι, τότε πρέπει να αντιδράσουμε όλοι και να πιέσουμε ψηλά.»

Ο τερματοφύλακας είναι μια σημαντική διέξοδος για τους αμυντικούς όταν πιέζονται, αλλά μπορεί επίσης να αναποδογυρίσει γρήγορα το γήπεδο και να ξεκινήσει την επίθεση της Liverpool με τις μακρινές πάσες και τα χτυπήματα του. Έκανε ακριβώς αυτό χθες, κάνοντας απόκρουση από ένα ελεύθερο λάκτισμα και μετά οδήγησε την μπάλα κατευθείαν στον Mo Salah, ο οποίος κατέβασε τη μπάλα και με γυριστή τριπλά ξεπέρασε τον αμυντικό πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ απέναντι στον Ederson.

Σίγουρα δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Salah ήταν έτοιμος μόλις ο Alisson έπιασε την μπάλα. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που ο Alison βοήθησε τον Αιγύπτιο, με τις άλλες δύο να έρχονται κόντρα στη Norwich την περασμένη σεζόν και φυσικά με τη Manchester Utd το 2020, όταν ο Alison έτρεξε όλο το γήπεδο για να πανηγυρίσει μαζί με τον Salah.

Ο Alison έχει πλέον τις περισσότερες συμμετοχές σε γκολ, από κάθε άλλο τερματοφύλακα στην ιστορία της Premier League. Έχει τέσσερις ασίστ και μια αξέχαστη κεφαλιά που κατέληξε γκολ κόντρα στη West Bromwich.

Με τις αμυντικές αδυναμίες που έχει η Liverpool αυτή τη σεζόν, έχει δει πολλά περισσότερα σουτ προς την εστία του. Την Κυριακή ο Robertson και η υπόλοιπη άμυνα έκαναν πολύ καλύτερη δουλειά περιορίζοντας τις μεγάλες ευκαιρίες της city.

«Νομίζω ότι ο Ali είναι σίγουρα ο καλύτερος στον κόσμο σε αυτό που κάνει. Μάλλον όλοι τον έχουμε απογοητεύσει τη φετινή σεζόν, καθώς αντιμετώπισε πάρα πολλά σουτ, έπρεπε να κάνει πάρα πολλές αποκρούσεις.»

Ας ελπίσουμε ότι ο αγώνας της Man city δεν ήταν απλώς μια μεμονωμένη εμφάνιση. Ο Andy Robertson πιστεύει ότι ο αγώνας είναι ένα restart για την ομάδα.

«Ήμασταν προφανώς εξαιρετικοί, αλλά χρειαζόμαστε συνέπεια. Είχαμε μερικά πολύ καλά παιχνίδια φέτος. Είναι σημαντικό, είναι μια τόσο μεγάλη νίκη για εμάς, απέναντι σε μια απίστευτη ομάδα που μας έβαλε κάτω από τόση πίεση. Αλλά είναι μόνο ένα τεράστιο τρίποντο αν το χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας.»

«Αυτή ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση, αλλά είναι σημαντικό να μην παρασυρθούμε πιο πολύ. Πρέπει να το κάνουμε με συνέπεια τώρα. Σε αυτό στηρίζεται η επιτυχία μας στο παρελθόν: να είσαι σταθερά καλός, να παίρνεις συνεχή αποτελέσματα, ακόμα και όταν δεν παίζουμε καλά να εξακολουθούμε να παίρνουμε τα αποτελέσματα. Δεν το έχουμε πράξει αυτό τη φετινή σεζόν και γι’ αυτό βρισκόμαστε στη θέση που βρισκόμαστε.»

Andy Robertson: «Ο Alisson είναι ο καλύτερος στον κόσμο»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com