Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Brendan Rodgers: Αναμνήσεις ενός χαμένου τίτλου…

Brendan Rodgers: Αναμνήσεις ενός χαμένου τίτλου…

Ο Brendan Rodgers σκέφτεται την τακτική του, που είδε την Chelsea να κερδίζει την Liverpool 0-2 το 2014 και τους Reds να χάνουν έτσι τον τίτλο.

Όταν η Liverpool και η Chelsea συναντήθηκαν στο Anfield στις 27 Απρίλιου του 2014, ήταν μια πραγματική στιγμή για τους Reds του Brendan Rodgers και τώρα βρήκε χρόνο για να σκεφτεί τα γεγονότα εκείνης της ημέρας.

Μιλώντας στο Kammy and Ben’s Proper Football Podcast ο νυν προπονητής της Leicester City συζήτησε τις σκέψεις του για το παιχνίδι:

«Υπήρχε πολύ ψυχολογική πίεση σε εκείνο το παιχνίδι με την Chelsea, οπότε αν ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό, θα ήταν αυτό. Θα είχα ίσως επικεντρωθεί περισσότερο στην ψυχολογική πλευρά του παιχνιδιού, λίγο διαφορετικά.

Αλλά στην πραγματικότητα, η ιδέα του παιχνιδιού δεν το έκανα αυτό (κάτι διαφορετικό). Δεν θα ζητούσατε από τον Pep Guardiola για παράδειγμα να κάνει κάτι εντελώς διαφορετικό για εκείνο το παιχνίδι. Βγήκαμε να παίξουμε επιθετικά στο παιχνίδι και για 70 λεπτά παίξαμε πολύ καλά.

Στο πρώτο ημίχρονο, έπρεπε να είμαστε όρθιοι. Ο José είχε κατέβει να παίξει αμυντικά. Παίζανε βαθιά, με σφιχτή άμυνα και απλά δεν μπορούσαμε να περάσουμε βαθιές μπαλιές.

Στη συνέχεια, ακριβώς στο ημίχρονο, είχαμε το ατυχές γλίστρημα με τον Stevie και σκόραραν. Αυτό το έκανε ακόμα πιο δύσκολο, να κυνηγάμε το σκορ. Μάλλον αυτή η λίγη απειρία, από την ομάδα και ίσως και από εμένα… το κάνει έντονα συναισθηματικό.

Πραγματικά θα μπορούσαμε να φέρουμε ισοπαλία στο παιχνίδι και να καταφέρναμε να κερδίσουμε τον τίτλο. Προτιμώ να πεθάνω γνωρίζοντας ότι προσπαθήσαμε να παίξουμε όπως παίξαμε, παρά να παίζαμε βαθιά άμυνα. Απλώς δεν το κάνεις αυτό.

Η φιλοσοφία μου ήταν η επίθεση. Επίθεση σημαίνει να αμύνεσαι καλά. Αυτό ήταν το σήμα κατατεθέν αυτής της ομάδας. Ήταν μόνο ένα από αυτά τα πράγματα. Σχεδόν τα καταφέραμε.»

Αν δεν είχε γλιστρήσει ο Steven Gerrard και δεν είχε σκοράρει ο Demba Ba αν είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε το παιχνίδι, θα είχαμε τον Jurgen Klopp; Θα ήταν ακόμα το αφεντικό μας ο Βορειοϊρλανδός; Πού θα ήταν ο σύλλογος σήμερα;

Δεν ήταν για εμάς, ούτε για το αφεντικό εκείνη την εποχή και μέσα σε λίγα χρόνια ο καλύτερος παίκτης, αρχηγός και προπονητής μας είχαν φύγει όλοι από τον σύλλογο.

Τόσα πολλά άλλαξαν τόσο γρήγορα στη συνέχεια και οι προσπάθειες της ομάδας σε αυτό το δύσκολο πρωτάθλημα ξεχάστηκαν σε μεγάλο βαθμό και υποβαθμίστηκαν, αλλά ήμασταν τόσο κοντά στη δόξα.

Είναι ενδιαφέρον να ακούς την έλλειψη επιθυμίας για αλλαγή από τον 49χρονο, οκτώ χρόνια μετά από μια μοιραία μέρα στο Merseyside.

Είναι σίγουρα ένας πολύ πιο έμπειρος άνθρωπος τώρα από ό,τι ήταν εκείνη την ημέρα και είναι ενδιαφέρον να σκεφτούμε αν η δουλειά στους Reds και το παιχνίδι ήρθαν πολύ νωρίς στην καριέρα του.

Brendan Rodgers Αναμνήσεις ενός χαμένου τίτλου…
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com