Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > David James: «Πολλοί νόμιζαν ότι ήμουν άχρηστος»

David James: «Πολλοί νόμιζαν ότι ήμουν άχρηστος»

Πίσω, στο μακρινό 1992, η Liverpool χρειαζόταν επειγόντως έναν τερματοφύλακα και ο manager τότε, ο Graeme Souness ήταν αποφασισμένος να ξοδέψει όσα χρειαζόταν για να τον αποκτήσει.

Σαν σήμερα λοιπόν πριν από 30 χρόνια, οι Κόκκινοι απέκτησαν τον David James από την Watford νικώντας για την υπογραφή του ομάδες όπως η Chelsea και η Blackburn Rovers του Kenny Dalglish.

Για να τον αποκτήσουν είχαν δώσει ένα εκατομμύριο λίρες ενώ κυκλοφορούσαν φήμες ότι η Watford απαιτούσε 1.5 εκατομμύρια.

Αν οι Κόκκινοι είχαν υποκύψει στις απαιτήσεις της Watford ,ο James που ήταν διεθνής με την Εθνική Αγγλίας U21 και είχε χαρακτηρισθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα εκείνης της εποχής, θα γινόταν ο πιο ακριβοπληρωμένος τερματοφύλακας στην ιστορία του Βρετανικού ποδοσφαίρου.

Πάντως και το ένα εκατομμύριο λίρες αν μη τι άλλο έδειξαν ότι ο Souness και η Liverpool έδειχναν τότε μεγάλη πίστη στις ικανότητες του άπειρου τερματοφύλακα.

Η πρώτη του σαιζόν πάντως στο Anfield δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς.

Αν και ξεκίνησε ως η πρώτη επιλογή για την βασική ενδεκάδα, ένας δύσκολος αγώνας εναντίον της Chesterfield -στον 3ο γύρο του League Cup, o οποίος τελείωσε με το σκορ στο 4-4 του κόστισε τη θέση ,αφού κάποια από τα τέρματα των αντιπάλων προήλθαν από λάθη του James.

O Souness απέσυρε τον τερματοφύλακα από τη βασική ενδεκάδα για 4 σχεδόν μήνες -από τον Σεπτέμβριο του 1992 έως τον Γενάρη του 1993.

Αυτός ο αγώνας εναντίον της Chesterfield αποδείχθηκε κομβικός για τον James, τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, αφού συνειδητοποίησε τη διαφορά του να παίζει κάποιος για την Watford σε σχέση με την Liverpool.

«Ήταν μετά την ισοπαλία με 4-4 εναντίον της Chesterfield, όταν κατάλαβα ότι είχα ‘πιάσει πάτο’» είχε πει ο James στο περιοδικό Shoot το 1993.

«Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα με τον εαυτό μου αφού αυτός ο αγώνας με είχε ‘σκοτώσει’ κυριολεκτικά.» συνέχισε.

«Το πρόβλημα ήταν ότι όταν ήμουν στη Watford δεν έβγαινα σχεδόν καθόλου έξω. Ούτε καν έπινα. Στη Liverpool μπήκα σε ένα τελείως διαφορετικό κόσμο.»

«Σήκωσα ψηλά τα χέρια μου και άρχισα να πίνω. Όχι πολύ. Αλλά το γεγονός ότι στη Watford δεν το έκανα και το ξεκίνησα στη Liverpool ήταν λάθος.»

«Μετά τον αγώνα με την Chesterfield αποφάσισα να τα σταματήσω αυτά. Δεν έκανα τα σωστά πράγματα στο ποδόσφαιρο και προσπαθούσα με τις εξόδους να κρύψω από τον εαυτό μου αυτά τα συναισθήματα.»

«Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να βγαίνουν έξω σχεδόν κάθε βράδυ και να παίζουν σαν θρύλοι. Δεν είμαι ένας από αυτούς.»

«Μετά από εκείνον τον αγώνα με απέσυραν από την ομάδα και ήμουν χάλια για δύο με τρεις μήνες. Πολύ άσχημη περίοδος για μένα. Σχεδόν είχα πέσει σε κατάθλιψη.»

«Δεν ήξερα τι να σκεφτώ εκείνη την περίοδο. Ήμουν χάλια και είχα χάσει κατά λάθος δύο μέρες προπόνησης με αποτέλεσμα να με πιάσει ο Souness και να μου πει να συνέλθω.»

Εκείνη την πρώτη του χρονιά στο Anfield, ο James κατάφερε -παρά τα μεγάλα λάθη του, να πραγματοποιήσει 31 εμφανίσεις.

Κυκλοφορούσαν όμως φήμες ότι οι Κόκκινοι βρίσκονταν υπό σκέψη για να τον πουλήσουν.

«Αν με πουλούσαν αμέσως μετά την πρώτη χρονιά θα είχα απελπιστεί γιατί δεν είχα αποδείξει τι μπορούσα να κάνω. Θα έφευγα γνωρίζοντας ότι δεν θα τα είχα καταφέρει και αυτό πονάει.» συνέχισε ο James στην ίδια συνέντευξη στο Shoot.

«Γνωρίζω ότι θα κάνω ότι μπορώ αν μου δοθεί η ευκαιρία. Δεν θα ήμουν ευτυχισμένος αν με πουλούσαν.»

«Το χειρότερο που μου συνέβη σε εκείνη τη σαιζόν είναι ότι προσπάθησα να είμαι διανοητικά έτοιμος κάθε στιγμή αλλά δεν είχα την ευκαιρία να το δείξω.»

«Συνήθιζα να αποκαλώ τον εαυτό μου άνθρωπο με αυτοπεποίθηση, αλλά δεν ξέρω αν είμαι τώρα(1993). Θα πως πάντως ότι δεν ήρθα στη Liverpool για να είμαι αναπληρωματικός.»

«Νιώθω πολύ άσχημα γιατί κάποιοι άνθρωποι με κοιτάνε και νομίζουν πως είμαι άχρηστος.»

«Με χαρακτηρίζουν ως αποτυχημένη μεταγραφή αλλά πως μπορούν να το λένε αυτό μετά από μια μόλις σαιζόν. Αν είχα ήδη τρία χρόνια στην πρώτη ομάδα και έκανα τα ίδια λάθη θα είχαν κάθε δικαίωμα να το πουν.»

«Το επίπεδο της εμπιστοσύνης στον εαυτό μου αλλάζει καθημερινά. Όταν ανακοινώνεται η σύνθεση της πρώτης ομάδας και το όνομα μου δεν είναι μέσα, η εμπιστοσύνη αυτή καταρρακώνεται.»

«Το να είμαι στον πάγκο δεν με κάνει καλύτερο τερματοφύλακα και δεν μου αρέσει αυτό.»

Ο James τελικά παρέμεινε στη Liverpool το καλοκαίρι του 1993 αν και η έναρξη της νέας σαιζόν δεν του προσέφερε περισσότερες ελπίδες, αφού εξακολούθησε να είναι δεύτερη επιλογή πίσω από τον θρυλικό Bruce Grobbelaar .

Μετά ήρθε ο εκτός έδρας αγώνας στο Elland Road με αντίπαλο τη Leeds όπου οι Κόκκινοι έχασαν με 2-0. Ο Grobbelaar ξεκίνησε τον αγώνα αλλά στα τελευταία λεπτά αντικαταστάθηκε από τον James- και αυτή ήταν και η τελευταία εμφάνιση του θρυλικού τερματοφύλακα αφού το καλοκαίρι του 1994 πουλήθηκε στην Southampton.

Από εκεί και έπειτα ο David James έγινε η πρώτη επιλογή στο Anfield πραγματοποιώντας τελικά 277 εμφανίσεις με τους Κόκκινους μέχρι το 1997 όταν και τον απέκτησε η Aston Villa για 1.7 εκατομμύρια λίρες.

Μίλησε για την πενταετία στη Liverpool o David James.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com