Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Προβοκατόρικη και προκατειλημμένη η Αστυνομία στο Παρίσι

Προβοκατόρικη και προκατειλημμένη η Αστυνομία στο Παρίσι

Την Τρίτη, μια επιτροπή αντιπροσώπων των οπαδών της Liverpool καυτηρίασε τη στάση της Αστυνομίας την 28ηΜαίου στην αρμόδια επιτροπή του Γαλλικού Κοινοβουλίου, περιγράφοντας τον τρόμο που έζησαν αρκετοί φίλαθλοι των Κόκκινων που είχαν ταξιδέψει στη Γαλλική πρωτεύουσα για τον Τελικό του ChampionsLeague.

Ανέφεραν ότι έπρεπε να προφυλάξουν ακόμα και μικρά παιδιά από  την αναίτια επίθεση της Αστυνομίας με δακρυγόνα και σπρέι πιπεριού , ενώ συγχρόνως έπρεπε να προφυλάξουν τις οικογένειες τους και τους φίλους τους από τη δράση των τοπικών συμμοριών που δρούσαν γύρω από το Stade De France.

Οι Γάλλοι βουλευτές της επιτροπής άκουσαν ότι ακόμα και παιδιά ηλικίας 6 χρονών είχαν τραυματιστεί και φοβήθηκαν για τη ζωή τους.

Ο Gerald Darmanin, υπουργός εσωτερικών κατηγορήθηκε για τα ψεύδη του από τον Ted Morris, γραμματέα του Συνδέσμου Των Οπαδών της Liverpool με Αναπηρία, ο οποίος παρακολούθησε τον αγώνα καθισμένος στο αναπηρικό του καροτσάκι.

Ο Ted Morris απαίτησε από τον Darmanin να απολογηθεί και να παραιτηθεί.

«Οι αρχές θα έπρεπε να ντρέπονται.» είπε ο Morris στην Επιτροπή.

«Τους οπαδούς της Liverpool τους φέρθηκαν σαν ζώα. Τους μεταχειρίστηκαν με απίστευτη περιφρόνηση

Αναφερόμενος μάλιστα στο ψυχολογικό τραύμα που εξακολουθεί να υφίσταται από την τραγωδία του Hillsborough , ο Morris δήλωσε : «Ο κύριος Darmanin είπε ψέματα κάνοντας έτσι τον πόνο μας αλλά και το τραύμα μας ακόμα χειρότερο

«Τον καλώ λοιπόν να δείξει αξιοπρέπεια με το να αποσύρει τα σχόλια του και να παραιτηθεί

«Έχουμε συνηθίσει να ακούμε ψέματα εδώ και 33 χρόνια.»

«Η αλήθεια θα πρέπει να ειπωθεί και για εμάς είναι πολύ σημαντική. Περισσότερο σημαντική από όσο φαντάζεστε.» ολοκλήρωσε.

Ο Joe Blott πρόεδρος του Spirit of Shankly, επαίνεσε για τη υποδειγματική συμπεριφορά  τους οπαδούς των Κόκκινων ,μέχρι που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη Γαλλική Αστυνομία στο Παρίσι.

Είπε ότι η Αστυνομία ήταν προβοκατόρικη και άδικα προκατειλημμένη θεωρώντας όλους τους οπαδούς των Κόκκινων ως χούλιγκανς.

«Ενενήντα επτά άνθρωποι πέθαναν στο Hillsborough λόγω της αποτυχίας των αρχών και κυρίως της Αστυνομίας

«Αυτή είναι η αλήθεια και προκαλεί απίστευτο πόνο και θλίψη στους Άγγλους οπαδούς και κυρίως σε αυτούς της Liverpool ,το γεγονός ότι η Γαλλική Αστυνομία επαναλαμβάνει 33 χρόνια μετά τα ίδια ψέματα, ότι δήθεν οι φίλαθλοι της Liverpool έφτασαν αργά , είχαν ψεύτικα εισιτήρια και είχαν πιεί.» δήλωσε στην Επιτροπή ο Blott.

Ο Emilio Dumas Kremer Γαλλο-Ισπανός οπαδός της Real Madrid που παρακολούθησε επίσης τον Τελικό είπε στην Επιτροπή ότι «Οι οπαδοί της Liverpool ήταν ειρηνικοί και σωστοί στην συμπεριφορά τους.» ενώ χαρακτήρισε ως «ρεζίλεμα» της Γαλλίας αυτό που συνέβη, συμπληρώνοντας ότι «μπορεί να κέρδισε η ομάδα μου αλλά αυτός ο Τελικός μου άφησε μια πολύ άσχημη μνήμη, αλλά και δημιούργησε μια πολύ άσχημη εικόνα για τη Γαλλία

Ο  βουλευτής François-Noël Buffet, επιβλέπων της Γαλλικής Επιτροπής ξεκαθάρισε επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να κατηγορηθούν οι φίλαθλοι της Liverpool για τα γεγονότα που συνέβησαν.

Η απόφαση της επιτροπής αναμένεται να ανακοινωθεί πολύ σύντομα, ενώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι και η UEFA διεξάγει τη δική της έρευνα.

Το απόλυτο χάος συνέβη στο Παρίσι.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com