Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > This Is Anfield – Παραθέματα παικτών και προπονητών για την θρυλική πινακίδα

This Is Anfield – Παραθέματα παικτών και προπονητών για την θρυλική πινακίδα

Ο όρος «This Is Anfield» είναι συνώνυμος της Liverpool και η θρυλική πινακίδα αποτελεί ένα εμβληματικό χαρακτηριστικό του πνευματικού σπιτιού των Reds, καθώς τρεις διαφορετικές εκδοχές της έχουν κοσμήσει τους τοίχους του Anfield.

Ως ένδειξη σεβασμού, ο Jurgen Klopp ζήτησε από τους παίκτες του να μην αγγίξουν την πινακίδα μέχρι να κατακτήσουν ένα τρόπαιο για τον σύλλογο.

Πλέον όλη η ομάδα του, εκτός από τις νέες καλοκαιρινές μεταγραφές, έχει κερδίσει αυτό το προνόμιο. Μέσα από το πέρασμα του χρόνου παίκτες και προπονητές των Reds μίλησαν για την διάσημη πινακίδα.

Ας δούμε τι δήλωσαν ορισμένοι από αυτούς:

Bill Shankly: «Είναι εκεί για να υπενθυμίζει στους παίκτες μας σε ποια ομάδα αγωνίζονται και για να υπενθυμίζει στους αντιπάλους εναντίον ποιας ομάδας αγωνίζονται».

Ένα από τα πιο διάσημα παραθέματα στην ιστορία της Liverpool και αυτό που βρίσκεται αναρτημένο σήμερα, δίπλα στην πινακίδα, στο τούνελ του Anfield. Η πινακίδα τοποθετήθηκε για πρώτη φορά από τον Shankly, το 1974, μετά από σύσταση ενός τεχνικού του γηπέδου. Η αρχική ιδέα ήταν να περιέχει τις λέξεις «Καλώς ήρθατε στο Anfield», αλλά το τελευταίο πράγμα που ήθελε ο θρυλικός προπονητής της Liverpool ήταν οι αντίπαλες ομάδες να αισθάνονται «καλοδεχούμενες»!

Thiago Alcantara: «Είναι σημαντικό να θυμάσαι και να γνωρίζεις τον σύλλογο που είσαι, να τον σέβεσαι, να αγωνίζεσαι για αυτόν. Όπως μου είπε κάποτε ο Fernando Torres, για να αγγίξουμε αυτό το σύμβολο πρέπει να το αξίζουμε και να κερδίσουμε όσα περισσότερα τρόπαια μπορούμε. Γι’ αυτό σήμερα δεν θα το κάνω! Θα σεβαστώ αυτή την παράδοση».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από τον Ισπανό την πρώτη του μέρα ως παίκτης της Liverpool. Ωστόσο, ο ισχυρισμός του ότι ο Torres του είπε ότι δεν μπορούσε να αγγίξει την πινακίδα μέχρι να κερδίσει ένα τρόπαιο δεν επαληθεύεται, αφού ο El Nino «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό να αγγίζει το σήμα, την πρώτη του μέρα στο Anfield, τον Ιούλιο του 2007!

Jurgen Klopp: «This is Anfield! Αν το πεις νιώθεις δυνατός, αν αντικρίσεις την πινακίδα, σου δίνει μια ακόμα πιο δυνατή αίσθηση. Πώς ξέρει ένας παίκτης, εάν επιτρέπεται ή όχι να αγγίξει την πινακίδα; Εύκολα, γιατί του το λέω εγώ!»

Με την άφιξη του στο Liverpool, το 2015, ο Γερμανός απαγόρευσε στους παίκτες του να αγγίξουν την πινακίδα, μέχρι να κερδίσουν κάτι με τον σύλλογο. Όλα άλλαξαν το 2019, όταν οι Reds κέρδισαν το Champions League.

Gini Wijnaldum: «Το αφεντικό δεν μας άφηνε να αγγίξουμε την πινακίδα μέχρι να κερδίσουμε ένα τρόπαιο… τώρα ήρθε η ώρα».

Μετά τον πρώτο αγώνα της σεζόν 2019/20, λίγους μήνες αφότου η Liverpool είχε σηκώσει το πρώτο της τρόπαιο υπό τον Klopp, ο πρώην μέσος των Reds επιβεβαίωσε το γεγονός ότι οι παίκτες, οι οποίοι είχαν κερδίσει το Champions League, μπορούσαν πλέον να αγγίξουν την πινακίδα πριν από τους αγώνες.

Brendan Rodgers: «H νοσταλγία γύρω από αυτόν τον ποδοσφαιρικό σύλλογο είναι τεράστια. Απλώς ένιωσα ότι αυτή η πινακίδα είναι ένα σύμβολο αυτού που ήταν η Liverpool για πολλά χρόνια. Για μένα, είναι ένα σημάδι του παλιού Anfield και είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε το σπουδαίο παρελθόν αυτού του ποδοσφαιρικού συλλόγου και η πινακίδα «This is Anfield» είναι ένα τεράστιο μέρος αυτού».

Η πινακίδα κατέβηκε το 1998 και ο πρώην προπονητής της Liverpool ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος αποκατέστησε την πινακίδα στη θέση της στο Anfield, το 2012, αφού την έβγαλε «από μια αποθήκη», λίγες εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Andy Robertson: «Υπογράφεις για τον σύλλογο και βλέπεις την ιστορία της πινακίδας και πόσοι παίκτες και προπονητές έχουν βγει από αυτό το τούνελ. Συνειδητοποιείς πόσο ιδιαίτερη είναι και ξέρεις ότι πρέπει να πετύχεις κάτι. Αυτό προφανώς κινητοποιεί τα παιδιά, αλλά και τον προπονητή».

Η ιστορική πινακίδα του Anfield.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com