Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Mane: «Θα είμαι για πάντα οπαδός της Liverpool»

Mane: «Θα είμαι για πάντα οπαδός της Liverpool»

Μια νέα πρόκληση στην ποδοσφαιρική του καριέρα ήθελε ο Sadio Mane, όπως ανέφερε στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη του με τον σύλλογο, τονίζοντας όμως πως θα μείνει για πάντα οπαδός της Liverpool.

Ο 30χρονος μίλησε από την Mallorca στην ιστοσελίδα της ομάδας, πριν ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Bayern Munich.

Ο Sadio ρωτήθηκε πως νιώθει που δεν είναι πλέον παίκτης της Liverpool:

“ Ναι, σίγουρα, σίγουρα. Προφανώς είναι περίεργο –πραγματικά, πολύ περίεργο– να μην είσαι πλέον παίκτης της Liverpool μετά από έξι χρόνια στο Anfield. Αλλά φυσικά πέρασα υπέροχα, απίστευτα, και από την πρώτη μου μέρα μου άρεσε πολύ η προπόνηση, το παιχνίδι, ειδικά στο Anfield και μπροστά σε αυτούς τους καταπληκτικούς οπαδούς. Τώρα έφτασε στο τέλος, τι μπορείς πεις; ”

Γιατί θεωρείσαι ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να πάρει μεταγραφή:

“ Ναι, σίγουρα υπήρχαν πολλές, πολλές, εικασίες, αλλά δεν είμαι ένα μπερδεμένο αγόρι στο μυαλό μου. Προφανώς ξέρω τι θέλω και ξέρω τι είναι επαγγελματικό για μένα, δεν το σκεφτόμουν καν γιατί ήμουν ακόμα παίκτης της Liverpool και είχαμε πραγματικά, πολύ σημαντικά παιχνίδια. Για μένα εκείνος ο χρόνος ήταν τόσο, τόσο σημαντικός για μένα και την ομάδα και τα παιδιά, και τους οπαδούς επίσης, και γι’ αυτό ήμουν πραγματικά, πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό. ”

“ Δεν ήθελα [να κάνω] κανένα σχόλιο για αυτό γιατί η κατάκτηση του Champions League και της Premier League θα ήταν φανταστική για μένα, για τον σύλλογο και για όλους. Γι’ αυτό δεν μίλησα ούτε σχολίαζα τις φήμες γιατί είναι μέρος του ποδοσφαίρου, θα παραμείνει πάντα [έτσι]. Είναι φυσιολογικό. ”

Αν θεωρεί πως τα κατάφερε όλα στο Anfield:

“ Ναι σίγουρα. Όπως είπα, από την πρώτη μέρα που ήρθα στον σύλλογο, μίλησα με τον προπονητή όταν ήμουν στη Southampton και νομίζω ότι εκείνη την περίοδο δεν ήμασταν καν στο Champions League. Με πήρε τηλέφωνο και του είπα, «Σίγουρα.» Απλώς αποφάσισα μέσα μου ότι έρχομαι στη Liverpool γιατί εκεί βλέπω τον εαυτό μου και για μένα ήταν η κατάλληλη στιγμή και η κατάλληλη ομάδα για να πετύχω τα πάντα. ”

“ Έτσι, μπορώ να πω ότι φυσικά κερδίσαμε πολλά και πέρασα έναν υπέροχο, υπέροχο χρόνο εκεί. Μια απίστευτη στιγμή στη Liverpool, κερδίσαμε πολλά. Όπως λέω πάντα, η ζωή μου είναι πάντα μια πρόκληση και όταν ήρθε είπα στον σύλλογο ότι θέλω να φύγω, θέλω να πάω κάπου αλλού για να δω μια νέα πρόκληση. Δεν είναι κάτι άλλο, είναι απλώς μια πρόκληση γιατί για μένα θέλω να προκαλώ πάντα τον εαυτό μου για να γίνομαι όλο και καλύτερος. ”

Αν αποχαιρέτησε τον Klopp και τους παίκτες:

“ Ναι σίγουρα. Αφού και οι δύο σύλλογοι συμφώνησαν [τη μεταγραφή], έστειλα ένα μεγάλο μήνυμα για να αποχαιρετήσω όλους, κάτι που είναι φυσιολογικό. Ήταν λυπημένοι, όπως και εγώ, αλλά είναι μέρος της ζωής. Απλά πρέπει να το αποδεχτούμε. ”

Για τον φιλικό τρόπο που φεύγει:

“ Ναι φυσικά! Αυτό ήταν το πλάνο από την αρχή γιατί για μένα, να φύγω από τη Liverpool με πολύ καλό τρόπο. Ήταν φανταστικά στον σύλλογο, στα αποδυτήρια. Είμαι φιλικός με όλους, με το προπονητικό επιτελείο ακόμα και με το προσωπικό της κουζίνας, τις κυρίες στην κουζίνα! Άρα, για μένα η αποχώρηση με καλό τρόπο είναι τόσο, τόσο σημαντική – και [για] τους οπαδούς επίσης. ” Είπε ο Mane.

Αν ωρίμασε στη Liverpool:

“ Ουάου! Απίστευτο, απίστευτο γιατί όταν ήρθα νομίζω ότι ήμουν 24. Δεν ήμουν τόσο μεγάλος όπως τώρα! Αλλά ναι, σίγουρα, νομίζω ότι έχω αναπτυχθεί πολύ ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής έμαθα πολλά από τους συμπαίκτες μου φυσικά, αυτούς τους σπουδαίους, σπουδαίους, σπουδαίους παίκτες. Και φυσικά το προσωπικό με βοήθησε πολύ να γίνω ο παίκτης [είμαι] και επίσης, δουλεύω πολύ, πολύ σκληρά. Πολύ, πολύ δύσκολο. ”

Ποια είναι η αγαπημένη του στιγμή:

“ Ουάου! Θα πω πρώτα από όλα για το 2019 όταν νικήσαμε την Barcelona εντός έδρας, ήταν απίστευτο, καθώς και όταν κερδίσαμε το Champions League. Για μένα, μέχρι στιγμής αυτή είναι η καλύτερη, η καλύτερη στιγμή ή η στιγμή που θα μείνει για πάντα στο μυαλό μου, σίγουρα. ”

Για το αγαπημένο του γκολ:

“ Ουάου! Θα πω το πρώτο μου γκολ στο Emirates Stadium κόντρα στην Arsenal στο ντεμπούτο μου. Και μετά, το δεύτερο γκολ μου, θα πω κόντρα στην Bayern, ενάντια στον Manuel Neuer! Συγγνώμη Manu, έρχομαι αλλά νομίζω ότι το δεύτερο γκολ ήταν επίσης απίστευτο! Θα επιλέξω λοιπόν αυτά τα δύο γκολ.”

Για την άψογη συνεργασία του με τους Salah και Firmino:

“ Ουάου, σίγουρα, ο Bobby και ο Mo – τι παίκτες! Νομίζω ότι δεν υπάρχουν άλλα μυστικά γιατί παίζοντας δίπλα σε αυτούς τους σπουδαίους παίκτες, μου κάνουν τα πάντα πιο εύκολα. Νομίζω ότι απλώς υποστηρίζω αυτό και ειδικά ο Bobby, ο οποίος πάντα έκανε χώρο για εμένα και τον Mo, νομίζω ότι ήταν απλά απίστευτο. ”

“ Αυτοί οι δύο παίκτες, η Liverpool έχει ακόμα σπουδαίους παίκτες και τώρα έχει και τον Diogo (Jota) και τον Diaz – ουάου, τι παίκτη που έχουν! Αλλά είναι φυσιολογικό, είναι ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο, οπότε τους εύχομαι τα καλύτερα, αλλά για μένα το ποδόσφαιρο είναι πάντα αφοσίωση και δουλειά πολύ, πολύ σκληρά. Αυτό εμπιστεύομαι και αυτοί οι παίκτες το έκαναν και το κάνουν, οπότε πιστεύω ότι θα λειτουργεί πάντα καλά για αυτούς. ”

Για τη σχέση του με τον Jürgen Klopp:

“ Ναι, σίγουρα, νομίζω ότι από την πρώτη μέρα [όταν] μίλησα μαζί του για να υπογράψω στη Liverpool FC, νομίζω ότι είχαμε μια πραγματικά, πραγματικά, πολύ καλή σχέση και [είναι] ένας εξαιρετικός προπονητής. Έχει καρδιά και επίσης, όπως είπα τώρα, αφιερώθηκε [και αυτό] τον κάνει τόσο ξεχωριστό. Φυσικά, με βοήθησε πολύ να γίνω ο παίκτης που είμαι, και το επιτελείο και όλα τα παιδιά, οι παίκτες. ”

Αν θα του λείψει ο κόσμος της ομάδας:

“ Σίγουρα, πιστεύω ότι όποιος και να φύγει από τη Liverpool, με αυτούς τους οπαδούς θα σου λείπουν πάντα γιατί μέχρι στιγμής [είναι] οι καλύτεροι στον κόσμο και το έλεγα πάντα. ”

“ Ειδικά όταν [τραγουδούν] το όνομά μου, «Mane! Running down the wing…!” – Δεν ξέρω, δεν μπορώ να τραγουδήσω πολύ καλά! Φυσικά μου άρεσε πολύ η ομάδα και αυτοί, ουάου… πώς να το πω; Το να παίζεις στο Anfield νομίζω ότι σου δίνει πάντα τόση δύναμη λόγω των φιλάθλων. ”

“ Λοιπόν, σίγουρα θα μου λείψετε παιδιά, αλλά ούτως ή άλλως, σας αγαπώ παιδιά. Έχω ακόμα το σπίτι μου στο Liverpool, οπότε σίγουρα θα επιστρέψω, φυσικά, και θα ήθελα μια μέρα να επιστρέψω στο Anfield για να τους πω ένα γεια και φυσικά να δω τη Liverpool να παίζει γιατί για μένα, θα είμαι πάντα ο Νο.1 οπαδός της Liverpool – μετά τους οπαδούς! ”

Αν θα παρακολουθεί τη Liverpool:

“ Ναι φυσικά! Μετά από κάθε παιχνίδι! Μετά από κάθε παιχνίδι μου στο Μόναχο θα έρχομαι στα αποδυτήρια και θα παρακολουθώ σίγουρα τη Liverpool, γιατί θα είμαι για πάντα ο Νο.1 οπαδός της Liverpool. Θέλω μόνο να τους πω καλή τύχη και τους παρακολουθώ. Και σίγουρα θα είναι ακόμα καλύτεροι γιατί ξέρω τα παιδιά: σπουδαίοι παίκτες, μεγάλο ταλέντο, μεγάλη ωριμότητα και συμπεριφορά, οπότε φυσικά, η Liverpool θα παραμένει πάντα ακόμα καλύτερη, σίγουρα. ”

Για το ενδεχόμενο επιστροφή στο Anfield ως αντίπαλος:

“ Ξέρεις το Champions League και πώς είναι πάντα με την κλήρωση, μπορεί να γίνει σίγουρα και αν γίνει, θα γίνει. Είναι ποδόσφαιρο και φυσικά πρέπει να έρθω και να παίξω. Αλλά όπως είπα, η Liverpool είναι η Liverpool και θα δούμε. Θα δούμε τι θα γίνει. ” Πρόσθεσε ο Mane.

Παίκτης της Bayern Munich ο Sadio Mane.

 

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com