Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Γιατί οι οπαδοί των Reds τραγουδούν το «One Kiss» της Dua Lipa;

Γιατί οι οπαδοί των Reds τραγουδούν το «One Kiss» της Dua Lipa;

Η σύνδεση μεταξύ των οπαδών της Liverpool και της Βρετανίδας τραγουδίστριας Dua Lipa δημιουργήθηκε πριν από τέσσερα χρόνια.

Το Μάιο του 2018, τρία χρόνια αφότου εισήλθε στη μουσική σκηνή, η Lipa επιλέχθηκε να εμφανιστεί στην τελετή έναρξης του τελικού του Champions League στο Κίεβο της Ουκρανίας, όπου η Liverpool επρόκειτο να αντιμετωπίσει την Real Madrid.

Εκείνη την εποχή, το επιτυχημένο τραγούδι της, One Kiss, μια παραγωγή του Σκωτσέζου DJ Calvin Harris, βρισκόταν στο Νο 1 του Ηνωμένου Βασιλείου, για πέμπτη εβδομάδα, και όταν η Lipa το τραγούδησε κατά τη διάρκεια του show, συμμετείχαν μαζί της χιλιάδες οπαδοί των Reds, αναρτώντας και ένα πανό, το οποίο απεικόνιζε τον Steven Gerrard να φιλά το τρόπαιο του Champions League.

Τα βίντεο, τα οποία αποτύπωσαν τη στιγμή έγιναν viral. Και γεννήθηκε μια παράδοση.

Μήνες αργότερα η Lipa παραδέχτηκε ότι ήταν πολύ αγχωμένη τη συγκεκριμένη βραδιά, καθώς εκείνη η εμφάνιση ήταν η μεγαλύτερη της καριέρας της μέχρι τότε, και η αγάπη των οπαδών της Liverpool της έδωσε τεράστια ώθηση. Ο δεσμός, ο οποίος σφυρηλατήθηκε στο Olimpiyskiy Stadium ήταν παντοτινός.

Ο DJ George Sephton, εκφωνητής του Anfield, για περισσότερα από 50 χρόνια, αναφερόμενος στους στίχους του τραγουδιού δήλωσε: «Έχει ένα εύκολο στίχο για να τον πιάσεις! Έτσι οι οπαδοί το αποδέχτηκαν και συνδέθηκε με την επιστροφή μας στη μεγάλη εποχή».

«Ακούστηκε στον ημιτελικό με τη Manchester City και στους δύο τελικούς του Wembley, επομένως σημαίνει πολλά για το περιοδεύων KOP. Είναι δίκαιο να πούμε ότι δεν θυμίζει κανέναν προηγούμενο ύμνο του Anfield. Ανήκει σταθερά στον 21ο αιώνα. Δυναμικό, αισιόδοξο και πραγματικά διαφορετικό από τραγούδια όπως το Fields of Anfield Road, το Three Little Birds και άλλα παρόμοια».

Στις 14 Μαΐου, όταν η Liverpool κέρδισε το FA Cup , η Lipa ήταν στο Παρίσι από όπου μοιράστηκε δύο βίντεο από τις σκηνές στο Wembley, με τους 83,2 εκατομμύρια followers της στο Instagram.

Τα βίντεο έδειχναν τους οπαδούς της Liverpool, μέσα σε σύννεφα κόκκινου καπνού, να χορεύουν και να τραγουδούν το One Kiss. Μια συνοδευτική λεζάντα με κεφαλαία γράμματα έγραφε: «ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΣΚΗΝΕΣ!!!!!»

Υπάρχει αμοιβαία αγάπη και σεβασμός μεταξύ της πόλης και της τραγουδίστριας.

Ένα μήνα μετά τον τελικό του 2018, η Sian Bennett, DJ και podcaster από το Liverpool, συνάντησε τη Lipa στο φεστιβάλ του Glastonbury.

«Έτρεξα κοντά της και της είπα ότι όλοι θαυμάσαμε την εμφάνιση της στον τελικό του Champions League, ότι ήταν ένα σύμβολο του Liverpool, μια αυθεντική Scouser και ότι θα ήταν ευπρόσδεκτη στο Liverpool οποιαδήποτε στιγμή», θυμάται η Bennett.

«Δημοσίευσα την φωτογραφία μας στο Twitter και οι οπαδοί τρελάθηκαν! Αυτό το τραγούδι θα έπρεπε να μας θυμίζει πόνο και ήττα, αλλά έκανε ακριβώς το αντίθετο! Δεν ήταν το τέλος του ταξιδιού. Ξέραμε ότι ήταν μόνο η αρχή. Είναι σωστό να το τραγουδούμε κάθε φορά που κερδίζουμε ένα κύπελλο. Κάποια στιγμή, αυτή η μελωδία ήταν από μια από τις πιο σκοτεινές μας στιγμές. Τώρα είναι ο ύμνος μας».

Τέσσερα χρόνια αργότερα οι οπαδοί της Liverpool συγκεντρώθηκαν στους δρόμους του Παρισιού, πριν οι Reds αντιμετωπίσουν ξανά την Real Madrid, και τραγούδησαν το «One Kiss» της Dua Lipa σε μια ζεστή, ηλιόλουστη μέρα στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η Dua Lipa περιέγραψε τον εαυτό της ως «επίτιμη οπαδό της Liverpool» σε συνέντευξή της στο WIRED και συνέχισε: «Αγαπώ την Liverpool, έχει πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου».

Στην ίδια συνέντευξη, δήλωσε χαριτολογώντας:

«Ο μπαμπάς και ο αδερφός μου υποστηρίζουν την Arsenal και νομίζω ότι θα είχα πολλά προβλήματα αν έλεγα ότι υποστηρίζω μόνο την Liverpool».

Η Dua Lipa τραγούδησε πριν τον τελικό του Κιέβου το 2018.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com