Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Με πανό για το Hillsborough πανηγύρισε τη πρόκριση η Villarreal!

Με πανό για το Hillsborough πανηγύρισε τη πρόκριση η Villarreal!

Τη μεγάλη πρόκριση μέσα στο Τορίνο επί της Juventus, με το εκκωφαντικό 0-3, πανηγύρισε χθες βράδυ η Κυπελλούχος Ευρώπης Villarreal.

Οι Ισπανοί, οι οποίοι κατέκτησαν το περσινό Europa League στο Gdansk της Πολωνίας στα πέναλτι επί της Manchester United, συνέχισαν το όμορφο Ευρωπαϊκό τους παραμύθι, αφού πέταξαν εκτός διοργάνωσης τη Juventus.

Αν και βρέθηκε να χάνει μόλις στα πρώτα δευτερόλεπτα στην Ισπανία, ισοφάρισε το παιχνίδι και το βράδυ της Τρίτης εξολόθρευσε τους Bianconeri με τρία γκολ έναντι κανενός.

Οι πολύ όμορφες σκηνές που ακολούθησαν, με τους ποδοσφαιριστές να πηγαίνουν στη γωνία των εκδρομέων από τη μικρή πόλη του Βιγιαρρεάλ, είχαν και… κόκκινο χρώμα!

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός της ομάδας Dani Parejo, πήρε ένα πανό και πανηγύρισε με αυτό στον αγωνιστικό χώρο του Allianz Stadium. Στο εν λόγω πανό ήταν τυπωμένη η φράση «Η Villarreal απαιτεί δικαιοσύνη», συνοδευόμενη από τον αριθμό 96 και τις αιώνιες φλόγες του Hillsborough!

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο πανό έκανε την εμφάνισή του σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Συγκεκριμένα, όταν τον Απρίλη του 2016 η Liverpool υποδέχθηκε τη Villarreal στο Anfield στο πλαίσιο των ημιτελικών του Europa League, οι Ισπανοί παρουσίασαν αυτό το πανό την ώρα του τελετουργικού στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας της 15ης του Απρίλη του 1989.

Ανάλογες σκηνές είχαν εκτυλιχθεί και στο Estadio de la Ceramica μια εβδομάδα νωρίτερα, όταν στη μία πλευρά του γηπέδου ταξίδεψε ένα μεγάλο πανό με τον αριθμό 96 και από δίπλα γραμμένο το You’ll Never Walk Alone.

Τα παραπάνω μπορεί να μοιάζουν από απροσδόκητα έως και… αλλόκοτα, όμως υπάρχει εξήγηση για τη μεγάλη στήριξη της μικρής πόλης των περίπου 50 χιλιάδων κατοίκων στα θύματα του Hillsborough.

Το προσωνύμιο που έχει δοθεί στη Villarreal είναι το « El Submarino Amarillo», το οποίο στα ελληνικά σημαίνει «Το Κίτρινο Υποβρύχιο», το οποίο «κόλλησε» στην ομάδα λόγω των ομόχρωμων εμφανίσεών της. 

Βέβαια, η φράση «Κίτρινο Υποβρύχιο» δεν αποτελεί κάποια παράξενη έμπνευση κάποιου φιλάθλου, αλλά πασίγνωστο τραγούδι της μεγαλύτερης μπάντας που έβγαλε το Merseyside και μία εκ των μεγαλύτερων του κόσμου, των Beatles!

Από τότε, οι οπαδοί της Villarreal έχουν ιδιαίτερο σεβασμό για την ομάδα και τη πόλη του Λίβερπουλ, κάτι που είναι ολοφάνερο και στις συγκινητικές τους κινήσεις στήριξης στον αγώνα για την απόλυτη δικαίωση των θυμάτων.

Ο Parejo με το πανό της Villarreal για τους (τότε) 96 νεκρούς του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com