Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο μεγάλος αντίκτυπος του Salah στη συμφωνία Liverpool – Nike

Ο μεγάλος αντίκτυπος του Salah στη συμφωνία Liverpool – Nike

Ο Mo Salah, το, κατά πολλούς, πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της Liverpool, δεν έχει ακόμη δεσμευτεί για το μακροπρόθεσμο μέλλον του στους Reds, με τα δύο μέρη να βρίσκονται ακόμη σε διαπραγματεύσεις για μια νέα συμφωνία, η οποία θα καταστήσει τον 29χρονο Αιγύπτιο τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στην ιστορία της ομάδας.

Η παρουσία του Salah στην ομάδα του Merseyside δεν είναι καταλυτική, μόνο εντός αλλά και εκτός του γηπέδου. Η εντός του γηπέδου συνεισφορά του έχει πολλάκις αναλυθεί, επιμετρηθεί και πλέον θεωρείται αδιαμφισβήτητη.

Εκτός γηπέδου έχει μετατραπεί σε έναν εξαιρετικά εμπορικό αθλητή, ο οπoίος επιτρέπει στην Liverpool να εισέλθει σε νέες αγορές. Όντας ένας πραγματικός Αφρικανός σταρ και ο πιο εξέχων μουσουλμάνος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη, ο Salah έχει τεράστια εμπορική απήχηση.

Και αυτή του η απήχηση τον έχει φέρει να βρίσκεται στην λίστα με τους πέντε κορυφαίους ποδοσφαιριστές όσον αφορά τις πωλήσεις φανελών παγκόσμια, τους τελευταίους 12 μήνες, γεγονός το οποίο λειτουργεί υποβοηθητικά στην αύξηση των κερδών της Liverpool, με βάση τους όρους της συμφωνίας της με την Nike.

Μια συμφωνία που αποφέρει στους Reds εγγυημένα κέρδη ύψους 30 εκατομμυρίων στερλινών ανά σεζόν, στα οποία προστίθεται και ένα ποσό ισοδύναμο με το 20 τοις εκατό επί των κερδών της Nike από την πώληση των εμπορευμάτων της Liverpool παγκοσμίως.

Συνεπώς, αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα κέρδη των Reds πολύ πιθανόν να φτάνουν και στα 70 εκατομμύρια στερλίνες ετησίως.

Και ένα μεγάλο μέρος αυτών των πωλήσεων οφείλεται στον Salah, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρέχονται από την εξουσιοδοτημένη υπηρεσία μάρκετινγκ της FIFA, Euromericas, τα οποία δείχνουν ότι το 2021 πουλήθηκαν 816,000 φανέλες του «Αιγύπτιου Βασιλιά» .

Στην σχετική top-10 λίστα βρίσκεται πίσω μόνο από τους Lewandowski (970,000), Cristiano Ronaldo (1,050,000) και Lionel Messi (1,200,000) και μπροστά από τους Kylian Mbappe, Erling Haaland, Karim Benzema, N’Golo Kante, Kevin De Bruyne και Neymar.

Ο αντίκτυπος του Salah στις εμπορικές δραστηριότητες της Liverpool είναι κυρίως διπλός:

Από τη μια, το μεγάλο έρεισμα του στους οπαδούς και η αξία της επωνυμίας του αυξάνουν την αξία των εμπορικών συμφωνιών για πιθανούς χορηγούς, βοηθώντας τον σύλλογο να εισχωρήσει σε ξένες αγορές, όπως εν μέρει αποδεικνύεται από τη συμφωνία της Liverpool με την Vodafone Egypt.

Από την άλλη πλευρά, ο κύριος τρόπος με τον οποίο επηρεάζει τα εμπορικά έσοδα είναι με τις σταθερές και εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο γήπεδο, οι οποίες οδήγησαν σε κατακτήσεις βαρυσήμαντων τροπαίων (Champions League, Premier League, FIFA Club World Cup) και πολύ πιθανόν να οδηγήσουν σε νέες επιτυχίες στο εγγύς μέλλον.

Ο Salah έχει 73 εκατομμύρια ακόλουθους σε έξι δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Instagram, TikTok, Youtube, Weibo), αριθμός που σίγουρα υπολείπεται των αντίστοιχων του Ronaldo (596 εκ.), του Μessi (376 εκ.) και του Νeymar (311 εκ.).

Ωστόσο, αυτοί οι τρεις παίκτες βρίσκονται σε μια δική τους στρατόσφαιρα και συνεπώς, παρά το γεγονός ότι έχει πολύ λιγότερους οπαδούς, ο Salah εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς ποδοσφαιριστές (15ος παίκτης με τους περισσότερους συνολικά ακόλουθους).

Δύο σημαντικοί παράγοντες καθιστούν τον Salah ξεχωριστό και διαφορετικό από τα προαναφερθέντα αστέρια:

Πρώτον, ο Αιγύπτιος αποτελεί το αστέρι της Premier League, του πιο δημοφιλούς εθνικού πρωταθλήματος στον κόσμο. Ως εκ τούτου, έχει το πλεονέκτημα της τεράστιας προβολής που παρέχει το συγκεκριμένο πρωτάθλημα.

Δεύτερον, ο Salah είναι ο πιο δημοφιλής Αφρικανός παίκτης στον κόσμο. Λόγω της σχετικής έλλειψης παικτών παγκόσμιας κλάσης από την ήπειρο, έχει συσπειρώσει τους Αφρικανούς οπαδούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Euromericas, η Liverpool πούλησε 2,450,000 φανέλες το 2021, πίσω μόνο από τις Bayern Munchen και την Real Madrid.

Οι φανέλες του Salah, σύμφωνα με τα δεδομένα, αποτέλεσαν το 33% του συνόλου των πωλήσεων.

Ο Mo Salah.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com