Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Νίκησε με Jota και παραμένει στη μάχη του τίτλου

Νίκησε με Jota και παραμένει στη μάχη του τίτλου

Τρίτη συνεχόμενη νίκη στην Premier League για την Liverpool, η οποία επικράτησε δικαίως με 2-0 της Leicester στο Anfield.

Οι Reds ήταν πολύ καλύτεροι, δημιουργήσαν πολλές ευκαιρίες, πέτυχαν δύο γκολ με τον Diogo Jota και παραμένουν στο -9 από την Manchester City, με έναν αγώνα λιγότερο.

Σκόρερ και των δύο τερμάτων ο Diogo Jota.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Luis Diaz να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στην Premier League και τον Mohamed Salah να μένει στον πάγκο ξεκίνησε η Liverpool κόντρα στη Leicester.

Οι Reds είχαν την κατοχή και την πρωτοβουλία κινήσεων από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά δεν έκαναν την πρώτη τους ευκαιρία μέχρι το 19’ όταν απείλησε με σουτ ο Trent Alexander-Arnold, ενώ στο 33’ απείλησε ο Firmino με δική του προσπάθεια που όμως μπλοκαρίστηκε και κατέληξε κόρνερ.

Με την συμπλήρωση 34 λεπτών αγώνα η Liverpool άνοιξε το σκορ, με τον Diogo Jota, κάνοντας το 1-0! Ο Trent εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο van Dijk πήρε την πρώτη δυνατή κεφαλιά, ο Schmeichel απέκρουσε με το rebound να καταλήγει στον Πορτογάλο, για να σκοράρει εκείνος ξανά με κεφαλιά!

Με ευκαιρίες έκλεισε το σύνολο του Klopp το πρώτο ημίχρονο, αφού πρώτα ο Thiago με ψαλιδάκι εκτός περιοχής και έπειτα ο Firmino μέσα σε πέντε λεπτά προσπάθησαν δίχως επιτυχία να διπλασιάσουν το κόκκινο προβάδισμα.

Β’ Ημίχρονο: Από πολύ μακρινή απόσταση δοκίμασε να σκοράρει ο Maddison λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, χωρίς όμως να βρει στόχο.

Τελική από πλευράς Liverpool είχε ο Luis Diaz στο 57’, η οποία κατέληξε κόρνερ για να γίνουν τρία λεπτά αργότερα οι πρώτες δύο αλλαγές, με τους Salah και Elliott να περνούν αντί των Firmino και Jones. 

Τεράστια ευκαιρία για το 2-0 έχασαν οι Reds στο 69’, όταν ο Diaz έλαβε την πάσα του Jota και βρέθηκε σε καλή εντός περιοχής θέση, όμως το σουτ του δεν βρήκε εστία. 

Μόλις πέντε λεπτά αργότερα, ο Mo Salah ξέφυγε από τρεις παίκτες των Foxes με μια κίνηση, ωστόσο ο Δανός keeper σταμάτησε το πλασέ του, ενώ παρόμοια ήταν η κατάληξη της φάσης του 75’, όταν ο Αιγύπτιος έφυγε σε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε ξανά από τον Schmeichel. 

Στο 78ο λεπτό είχαμε άλλες δύο τεράστιες ευκαιρίες για την Liverpool, αφού αρχικά ο Salah με κόψιμο προς τα μέσα σημάδεψε το δοκάρι με αριστερό πλασέ και στη συνέχεια ο Schmeichel απέκρουσε το πολύ δυνατό σουτ του Diaz. 

Τις ευκαιρίες των Reds δαν θα μπορούσε να αφήσει αναπάντητες η Leicester, αφού στο 81’ έγινε απειλητική με τον Iheanacho, χωρίς ωστόσο να βρει εστία. 

Οι ευκαιρίες συνεχίστηκαν για την Liverpool στο αμέσως επόμενο λεπτό με τον Diaz, όμως και πάλι ο Schmeichel τον σταμάτησε. 

Το 2-0 πέτυχαν εν τέλει οι Reds στο 87’, τελειώνοντας τον αγώνα και σφραγίζοντας τη νίκη, και πάλι με σκόρερ τον Diogo Jota! Ο Πορτογάλος έλαβε την μπάλα, μετά την επιμονή του Diaz και την εξαιρετική κάθετη πάσα του Matip, για να τελειώσει αυτή τη φορά τη φάση με το δεξί για το 2-0! 

Μια τελευταία τελική είχαν οι Reds στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, με πλασέ του Salah που μπλόκαρε εύκολα ο Schmeichel.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Thiago, Jones (Elliott 59′), Jota, Diaz (Minamino 90′), Firmino (Salah 59’)

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Konate, Τσιμίκας, Milner, Keita, Oxlade-Chamberlain

Leicester: Schmeichel, Justin, Amartey, Ndidi, Thomas; Albrighton, Dewsbury-Hall, Soumare (Tielemans 60′), Maddison, Lookman (Barnes 79′), Daka (Iheanacho 60′)

Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στη Burnley.

Ο Diogo Jota έδωσε τη νίκη στους Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com