Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Άλωσαν το Emirates και πήγαν τελικό οι Reds!

Άλωσαν το Emirates και πήγαν τελικό οι Reds!

Στον τελικό του Carabao Cup προκρίθηκε η Liverpool για πρώτη φορά μετά το 2016! Οι Reds άλωσαν το Emirates, κερδίζοντας με 0-2 την Arsenal και θα διεκδικήσουν το τρόπαιο στο Wembley.

Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο εξαιρετικός, Diogo Jota που σκόραρε και τα δύο γκολ της συνάντησης.

Στον τελικό της διοργάνωσης οι Reds θα αντιμετωπίσουν την Chelsea.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Kaide Gordon να παίρνει φανέλα βασικού, τον Kelleher κάτω από τα δοκάρια και τον Curtis Jones να διατηρεί την θέση του ξεκίνησαν οι Reds στο Emirates.

Καλύτερα μπήκαν στον αγώνα οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν δοκάρι μόλις στο πέμπτο λεπτό από εκτέλεση φάουλ του Lacazette.

Οι Reds ισορρόπησαν όμως το παιχνίδι μετά το 10’ και ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν στο σκορ στο 19’! Η αντεπίθεση ξεκίνησε με τακουνάκι του Firmino, με την μπάλα να φτάνει μέσω του Trent στον Jota, με τον Πορτογάλο να πετάει σχεδόν στο έδαφος τον Tomiyasu και να νικάει με σουτ από το ύψος της περιοχής τον Ramsdale για το 0-1!

Το υπόλοιπο του πρώτου μέρους κύλησε χωρίς κάποια αξιόλογη στιγμή, με τους Gunners να μην μπορούν να απειλήσουν ουσιαστικά και τους Reds να έχουν ένα σουτ του Fabinho που σταμάτησε στα σώματα των παικτών της Arsenal.

Β’ Ημίχρονο: Με αλλαγή ξεκίνησε η επανάληψη για την Liverpool, αφού ο Konate πέρασε αντί του Matip.

Ευκαιρία είχαν οι Gunners λίγες μόνο στιγμές μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους με τον Lacazette να αστοχεί από καλή θέση, ευρισκόμενος πιθανότατα και σε θέση οφσάιντ.

Στις ευκαιρίες απάντησαν αμέσως οι Reds, με τον Jota να αφήνει και πάλι αρκετά πίσω τον White και να γυρίζει σωστά για τον Gordon, του οποίου όμως το πλασέ έφυγε ψηλά στο 51’.

Τεράστια ευκαιρία είχε το σύνολο του Klopp και στο 59’ όταν η κεφαλιά του Konate σταμάτησε στο δοκάρι του Ramsdale, μετα από εκτέλεση κόρνερ του Robertson. 

Η προσπάθεια του Smith-Rowe τρία λεπτά αργότερα δεν απείλησε ουσιαστικά τους Reds, ενώ στο 69’ είχε νέα ευκαιρία η Liverpool, αυτή τη φορά με τον Minamino που είχε περάσει αντί του Gordon, του οποίου όμως το σουτ ήταν καθυστερημένο και αδύναμο, με αποτέλεσμα να σταματήσει στην άμυνα της Arsenal. 

Την υπόθεση πρόκριση τελείωσε εκείνος που έβαλε και το πρώτο γκολ της συνάντησης, δηλαδή ο Diogo Jota! Ο Πορτογάλος έλαβε την καταπληκτική μπαλιά του Trent, καλυπτόταν, κατέβασε υπέροχα την μπάλα και την πέρασε πάνω από τον Ramsdale για το 0-2 στο 78’!

Οι Reds διαχειρίστηκαν σωστά την κατοχή της μπάλας στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, με την Arsenal να εκνευρίζεται και να μένει με δέκα παίκτες στο 89’, λόγω για αποβολής του Partey για πάτημα πάνω στον Fabinho.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Arsenal: Ramsdale; Tomiyasu, White, Gabriel, Tierney, Lokonga, Odegaard, Saka, Smith Rowe, Martinelli, Lacazette

Liverpool: Kelleher, Alexander-Arnold, Matip (Konate 46′), Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson (Milner 75′), Jones, Gordon (Minamino 63′), Jota, Firmino (Williams 84′)

Επόμενος αγώνας για τους Reds το απόγευμα της Κυριάκης στην έδρα της Crystal Palace.

Ραντεβού στο Wembley έδωσαν οι Reds.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com