Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έφυγε ο πρώην γραμματέας και διευθύνον σύμβουλος της Liverpool, Peter Robinson.

Έφυγε ο πρώην γραμματέας και διευθύνον σύμβουλος της Liverpool, Peter Robinson.

Τη τελευταία του ανάσα άφησε σήμερα το πρωί (Τετάρτη 19/1) ο πρώην διευθύνον σύμβουλος και ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα των χρυσών εποχών της Liverpool, Peter Robinson.

Το γεγονός ανέφερε με ανακοίνωσή της η Liverpool πριν από λίγη ώρα:

«Η Liverpool FC είναι βαθιά θλιμμένη για τον θάνατο του πρώην γραμματέα και διευθύνοντος συμβούλου του συλλόγου Peter Robinson, σε ηλικία 86 ετών».

«Ο Robinson ήταν μια κομβική φιγούρα στα παρασκήνια στο Anfield σε μια περίοδο 35 ετών, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τον πρώτο θρίαμβο των Reds στο FA Cup το 1965, όταν έγινε γραμματέας του συλλόγου μετά από δουλειές στις Stockport County, Crewe Alexandra, Scunthorpe United. και Brighton & Hove Albion».

«Σε στενή και εποικοδομητική συνεργασία με τον πρόεδρο John Smith, επέβλεψε τον εκσυγχρονισμό των διοικητικών λειτουργιών του συλλόγου με στόχο να αφήσει τους προπονητές να επικεντρωθούν στην πρώτη τους προτεραιότητα: τη νίκη στο γήπεδο».

«Αυτός και ο Smith συμμετείχαν στενά στην στρατολόγηση παικτών σε μια εποχή που οι Reds πέτυχαν επανειλημμένα αριστουργήματα στη μεταγραφική αγορά».

«Το ζευγάρι οδήγησε τις βελτιώσεις στο Anfield, συμπεριλαμβανομένου μιας νέας Main Stand και ενός προβολέα – κάτω από τον οποίο θα εκτυλίσσονταν τόσες πολλές ιδιαίτερες νύχτες – στις αρχές της δεκαετίας του 1970».

«Ήταν ένα πλάνο που βοήθησε στην επίτευξη συντριπτικής επιτυχίας καθώς η Liverpool έγινε κυρίαρχη δύναμη –και μηχανή συλλογής τροπαίων– πρώτα στην Αγγλία και μετά στην Ευρώπη».

«Ο Robinson παρείχε ανεκτίμητη υποστήριξη και έχτισε την υποδομή γύρω από όλους τους προπονητές με τους οποίους δούλεψε, από τον Bill Shankly στις πρώτες μέρες του στον σύλλογο μέχρι τον Gerard Houllier, με τον οποίο ήταν φίλοι και ήταν κομβικός για να φέρει τον Γάλλο στο κλαμπ το 1998».

«Ο Peter είχε αλλάξει ρόλους το 1992, αναλαμβάνοντας τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου εν μέσω μιας περιόδου μεταμόρφωσης για το παιχνίδι – μια περίοδο στην οποία είχε ιδιαίτερη επιρροή, σφράγισε την πρώτη συμφωνία χορηγίας φανέλας για τους Reds και διαπραγματεύοντας συμφωνίες τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Ήταν επίσης καθοριστικός στην κατασκευή της βάσης της Ακαδημίας του συλλόγου στο Kirkby».

«Προτιμώντας πάντα να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, ήταν ωστόσο ένας από τους πιο σεβαστούς και θαυμαστούς ανθρώπους του αθλήματος».

«Μέχρι τη στιγμή της αποχώρησής του το 2000, η ​​Liverpool είχε κατακτήσει 28 τρόπαια κατά τη διάρκεια της θητείας του, συμπεριλαμβανομένων 12 πρωταθλημάτων και τεσσάρων ευρωπαϊκών κυπέλλων».

««Είχα την ευκαιρία να δουλέψω μακριά από τη Liverpool Football Club, αλλά σίγουρα δεν είχα ποτέ την επιθυμία», είπε κάποτε».

«Ο Robinson πέθανε το πρωί της Τετάρτης και οι σκέψεις όλων στη Liverpool FC είναι με την οικογένεια και τους φίλους του αυτή τη δύσκολη στιγμή».

«RIP Peter Robinson, 1935-2022».

Έφυγε σε ηλικία των 86 ετών ένα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα του συλλόγου, Peter Robinson.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com