Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Κοιτάζουμε το score tree των Reds, αλλά δεν χάνουμε το δάσος…

Κοιτάζουμε το score tree των Reds, αλλά δεν χάνουμε το δάσος…

Γράφει ο Θάνος Πανάγος, φίλος του site μας, της Λέσχης μας και μέλος στο γκρουπ μας στο facebook

Έχοντας πλέον δώσει τα 8 από τα 38 παιχνίδια της σεζόν (το ένα πέμπτο δηλαδή), σκέφτηκα να ρίξουμε μια ματιά στο score tree των Reds.

Score tree είναι το διάγραμμα εξέλιξης του σκορ στους αγώνες μιας ομάδας, και δείχνει, για παράδειγμα, πόσο πιθανό είναι να σκοράρει πρώτη ή να επανέλθει όταν βρεθεί πίσω στο σκορ κοκ. Απλά στατιστικά είναι, αλλά όταν αναδεικνύουν επαναλαμβανόμενα μοτίβα είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Στο παρακάτω διάγραμμα βλέπετε πως περίπου πάει η δουλειά φέτος, αλλά ας επισημάνουμε ορισμένα σημεία:

Ξεκινώντας ο αγώνας έχουμε 75% πιθανότητες να σκοράρουμε πρώτοι. (Μια στοιχηματικά “δίκαιη” απόδοση δηλαδή θα ήταν το 1,33). Αν αυτό συμβεί, η πιθανότητα να αντιδράσει ο αντίπαλος είναι πολύ μικρή, μόλις 17% (Στην πραγματικότητα μόνο η Μαντσεστερ Σίτυ κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στο 1-1). Μετά το πρώτο κοκκινο γκολ, το πιθανότερο είναι να έρθει και δεύτερο (83%) και εκεί ουσιαστικά τελειώνει το παιχνίδι. 

Αντίθετα, ακόμη και όταν βρεθηκαμε πίσω με 0-1, καταφέραμε πάντα να ισοφαρίσουμε. 
Σε αυτό το σενάριο, κατά 66% (1,5 “δικαιη” απόδοση) θα υπάρξει και τρίτο γκολ, και θα είναι δικό μας, αλλά είτε το πιστεύετε είτε όχι, σε αυτό το σημείο αρχίζουν τα προβλήματα: δυο φορές βρεθήκαμε μπροστά με 2-1, και δεν καταφέραμε να το κρατήσουμε. 2-2 με MCI και 3-3 τελικό με Brentford δείχνουν ότι ίσως υπάρχει θέμα διαχείρισης. Πιθανά, μετά από έντονη επιθετική προσπάθεια διαρκειας δεν υπάρχει το καθαρό μυαλό να αλλάξουμε ρόλους ή ερχεται αδικαιολογητη χαλάρωση. 

Κοιτώντας μόνο τα εκτός έδρας παιχνίδια, (όπου δεν υπήρχε ντέρμπυ) η εικόνα είναι λίγο πιο βαρετή: 75% πιθανότητες η Λίβερπουλ να καθαρίσει το παιχνίδι και 100% να φτάσει το σκορ στο Ο2.5. Αυτή ειναι γενικά η εξε΄λιξη και με τους μικρούς, και δεν χρειάζεται κανένα διάγραμμα: 5 στα 6 παιχνίδια προηγηθήκαμε και τελειώσαμε χωρίς προβλήματα, με +2 margin και μηδέν παθητικό. Οι αγώνες με τους Big6 συν η εξαίρεση της Brentford κανουν τη διαφορά. Πρίν όμως μας πιάσει απελπισία και σκεφτούμε οτι “δεν τα καταφέρνουμε” στα ντερμπυ ας ρίξουμε μια ματιά στον παρακάτω πίνακα:

Σωστά, όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουν. Προς το παρόν, ξεκάθαρος κυρίαρχος στα ντέρμπυ δεν υπάρχει. Αν αυτό συνεχίσει, η ικανότητα να περνάς εύκολα απογεύματα με τις μικρές και μεσαίες ομάδες της κατηγορίας θα κάνει τη διαφορά. (Και με τυχόν νίκη τη Κυριακή, καβάλα σε όλα).

Κοιτάζουμε το score tree των Reds, αλλά δεν χάνουμε το δάσος…
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com