Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ανέλυσε το παιχνίδι της City και το σκοράρισμα της Liverpool ο Klopp

Ανέλυσε το παιχνίδι της City και το σκοράρισμα της Liverpool ο Klopp

Τον τρόπο με τον οποίο αγωνίζεται η Manchester City, αλλά και το τρόπο που σκοράρει τόσο η δική του ομάδα ανέλυσε με συνέντευξή του στο liverpoolfc.com ο Jurgen Klopp.

«Αρχικά, ο καλύτερος τρόπος να αμυνθείς είναι να κρατήσεις τη μπάλα, αυτό είναι που κάνει τόσο καλά η City. Έχουν πολύ μεγάλα νούμερα κατοχής μπάλας, τέτοια πράγματα».

«Μετά, έχουν καταπληκτικό ρυθμό στη πίεση ψηλά, που επίσης βοηθάει πολύ, αν χάσεις τη μπάλα και την ξανακερδίσεις σχετικά γρήγορα βοηθάει πολύ. Ακόμα, έχουν και πολλά διαφορετικά συστήματα τα οποία μπορούν να παίξουν».

«Συγκεκριμένα απέναντι σε εμάς έπαιξαν, ή μάλλον αμύνθηκαν, με 4-4-2, ακόμα και αν σε φάση επίθεσης ήταν λίγο διαφορετικό σύστημα, το οποίο βοηθάει στο να πιέσεις γρήγορα έναν αντίπαλο».

Έχουν, επίσης, και απίστευτη ποιότητα σε πολλές διαφορετικές θέσεις, το οποίο βοηθάει και αυτό όταν αμύνονται. Μπορεί αν δεν έχεις κάποιο σουτ στο στόχο ο τερματοφύλακας να μην παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, αλλά ακόμα και όταν περάσεις την άμυνα υπάρχει εκεί ένας τερματοφύλακας παγκόσμιας κλάσης».

«Όλα αυτά δημιουργούν ένα πολύ ενδιαφέρον σύνολο, θα έλεγα. Για αυτό η City έχει κερδίσει αρκετά πρωταθλήματα και γενικά τρόπαια τα τελευταία χρόνια -επειδή είναι πάρα πολύ καλοί. Και είναι μια ξεκάθαρη φιλοσοφία, ένα ξεκάθαρο οικοδόμημα, με λίγες αλλαγές μερικές φορές».

«Δεν είμαι 100% σίγουρος αλλά νομίζω πως πέρυσι ή πρόπερσι ξεκίνησαν με 4-4-2 σε φάση άμυνας, με τον De Bruyne να πιέζει ψηλά και τα λοιπά. Πριν από αυτό, δεν έπαιζαν έτσι. Ας δούμε τι θα κάνουν φέτος».

«Δεν είμαστε μόνο εμείς που έχουμε μόνο μία ή δύο μέρες να προετοιμαστούμε για το παιχνίδι, το ίδιο έχουν και εκείνοι οπότε ας δούμε τι κάνει ο Pep. Θα δούμε. Αλλά το βασικό είναι να κρατήσουμε τη μπάλα όσο περισσότερο γίνεται, αυτό δεν δίνει καμία ευκαιρία στην αντίπαλη ομάδα να δημιουργήσει τελικές γιατί πολύ απλά δεν έχουν την μπάλα».

Για το έντονο σκοράρισμα της Liverpool τον Σεπτέμβριο, ο Jurgen Klopp είπε:

«Είναι ένα πακέτο, πρέπει να είναι ένα πακέτο».

«Η προετοιμασία βοήθησε πάρα πολύ όλους τους παίκτες που ήταν μέρος της προετοιμασίας. Αυτό βοήθησε αρκετά έως τώρα και θα βοηθήσει και μέχρι το τέλος της χρονιάς».

«Μίλησα πολλές φορές για το πόσο σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε μια βάση. Αυτό καταφέραμε. Αυτή τη στιγμή, εκτός από το ματς με την Brentford, ήμασταν αρκετά σταθεροί αμυντικά, το οποίο σημαίνει ότι εκεί υπάρχει σταθερότητα γιατί δουλεύουμε σκληρά σαν ένα όταν αμυνόμαστε, ακόμα και οι επιθετικοί αμύνονται. Αν πρέπει να αμυνθούμε πιο βαθιά, θα αμυνθούμε βαθιά. Αν πρέπει να πιέσουμε ψηλά, θα κάνουμε ακριβώς αυτό».

«Είναι ξεκάθαρο ξανά το τι κάνουμε, γιατί αυτό που είπα για την περσινή σεζόν είναι ότι είχαμε το πρόβλημα ότι χάσαμε τον ρυθμό μας χάνοντας τα στόπερ μας και παίζοντας με μέσους στη τελευταία γραμμή, ξαφνικά τίποτα δεν ήταν όπως πριν. Ότι κάναμε ήταν προφανώς πολύ καλό, για αυτό πήραμε πρόπερσι το πρωτάθλημα με το τρόπο που το πήραμε».

«Και ξαφνικά στη μέση της σεζόν πρέπει να αλλάξεις το τρόπο παιχνιδιού σου εντελώς. Αυτό παίρνει χρόνο, προφανώς. Χρειαζόμασταν χρόνο για να προσαρμοστούμε στις υπάρχουσες καταστάσεις και πήρε χρόνο για να το κάνουμε. Αλλά τώρα δεν πήγαμε πίσω στο ότι κάναμε πριν. Αλλάξαμε μερικά πράγματα. Αλλά είμαστε πολύ πιο κοντά στο σημείο που ήμασταν 12 μήνες πριν».

«Αυτό σημαίνει σταθερότητα, όταν έχεις σταθερότητα έχεις περισσότερη ελευθερία στο επιθετικό τρίτο και όταν έχεις αυτή την ελευθερία μπορείς να δημιουργήσεις πολλές επικίνδυνες καταστάσεις και να σκοράρεις πιο συχνά».

«Αλλά για να είμαι ειλικρινείς, μου είπαν ότι σκοράραμε 20 γκολ τον Σεπτέμβρη ή κάτι τέτοιο – δεν νιώθω σαν να το κάναμε. Πραγματικά δεν το νιώθω. Είχαμε πολλές ευκαιρίες – και είμαι πολύ θετικός – αλλά έχω πολλές ευκαιρίες στο μυαλό μου τις οποίες χάσαμε. Δεν είναι ότι θέλω να βάζουμε 40 γκολ ή κάτι τέτοιο, αλλά ότι δεν είμαστε καν κοντά στο που πιστεύουμε ότι μπορούμε να είμαστε».

«Ας το πάρουμε απλά αγώνα ανά αγώνα, να παίζουμε όσο καλύτερα μπορούμε εκείνη την ημέρα, να το αναλύουμε, να χρησιμοποιούμε την πληροφορία που θα βγαίνει από αυτή την ανάλυση και να προχωράμε».

Μίλησε για το τρόπο παιχνιδιού της City, αλλά και για τη βελτιωμένη εικόνα της Liverpool στην επίθεση ο Jurgen Klopp.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com