Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έφυγε από την ζωή ο μεγάλος επιθετικός Sir Roger Hunt

Έφυγε από την ζωή ο μεγάλος επιθετικός Sir Roger Hunt

Τον θάνατο του σπουδαίου επιθετικού Sir Roger Hunt ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η Liverpool στην επίσημη ιστοσελίδα της.

Ο Hunt φεύγει από τη ζωή στην ηλικία των 83 και αφού πάλευε εδώ και χρόνια με διάφορα προβλήματα υγείας, όντας ο δεύτερος μεγαλύτερος σκόρερ στην ιστορία της Liverpool 285 γκολ σε 492 εμφανίσεις με τον σύλλογο.

Γεννημένος το 1938, ο Hunt έφτασε στη Liverpool στα 20 του χρόνια από την ερασιτεχνική Stockton Heath και πέρασε 11 πολύ επιτυχημένα χρόνια στους Reds. Στη τροπαιοθήκη της Liverpool πρόσθεσε υπό την καθοδήγηση του Bill Shankly και με τον επίσης μεγάλο Ian St John το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας του 1962, το πρωτάθλημα του 1964 και του 1966, το FA Cup του 1965 στον σπουδαίο τελικό με την Leeds, ενώ ήταν μέρος της Εθνικής ομάδας της Αγγλίας που στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου το 1966. Μάλιστα 3 από τα 18 γκολ του με το εθνόσημο ήρθαν στη διοργάνωση, το τελικό της οποίας απέναντι στη Δυτική Γερμανία ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα.

Το ρεκόρ του με τα 285 γκολ κρατήθηκε και μέχρι το 1992, όταν το έσπασε ο Ian Rush. Όμως, παραμένει ο κορυφαίος σκόρερ σε επίπεδο πρωταθλήματος με 244.

Έτσι, σήμερα 28 Σεπτεμβρίου του 2021, η Liverpool αποχαιρετά έναν από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές της τεράστιας ιστορίας της.

Ο Roger Hunt στο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com