Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η Liverpool καταδικάζει το ομοφοβικό σύνθημα κατά του Billy Gilmour

Η Liverpool καταδικάζει το ομοφοβικό σύνθημα κατά του Billy Gilmour

Σύμφωνα με την Guardian, ο 20χρονος Billy Gilmour, ο οποίος εντάχθηκε στην Norwich City, τον περασμένο μήνα, ως δανεικός από την Chelsea, έγινε στόχος ομοφοβικών συνθημάτων, κατά τη διάρκεια του σαββατιάτικου αγώνα στο στάδιο Carrow Road.

Με ανάρτηση του στο Twitter μέλος των Kop Outs, της ομάδας των ΛΟΑΤΚI της Liverpool, αναφέρει ότι το παιχνίδι «αμαυρώθηκε από ομοφοβικά συνθήματα από μερίδα οπαδών μας, τα οποία είχαν ως στόχο τον, δανεικό από την Chelsea, Billy Gilmour. Εάν δεν μπορείτε να υποστηρίξετε την ομάδα χωρίς να καταφύγετε σε φανατικές ανοησίες, τότε δεν αντιλαμβάνεστε το νόημα του YNWA ».

Ο κύριος λογαριασμός της Liverpool FC στο Twitter αναδημοσίευσε την ανάρτηση των Kop Outs, με έναν εκπρόσωπο της διοίκησης να προσθέτει: «Το σύνθημα είναι προσβλητικό και ακατάλληλο – ένα μήνυμα που έχουμε επανειλημμένα στείλει μαζί με τους Kop Outs. Καλούμε τους οπαδούς να θυμούνται τις συμπεριληπτικές αξίες του συλλόγου και να απέχουν από την χρήση τέτοιων συνθημάτων στο μέλλον».

Το σύνθημα «Chelsea rent boy», το οποίο ουσιαστικά σημαίνει «το αγόρι της Chelsea που εκδίδεται» έχει συχνά χρησιμοποιηθεί κατά των παικτών της Chelsea, από οπαδούς αντίπαλων ομάδων, ξεσηκώνοντας αντιδράσεις στην Αγγλία, καθώς θεωρείται υποτιμητικός όρος και η χρήση του ομοφοβική.

Το tweet των Kop Outs κοινοποίησε, επίσης, μια δήλωση του 2019 από την ομάδα εκστρατείας Kick It Out, η οποία αναφέρει: «Το σύνθημα «rent boy» το οποίο απευθύνεται στους παίκτες της Chelsea εδώ και χρόνια, με την ανοχή της FA και της Αστυνομίας, είναι ομοφοβικό και πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο».

Η Liverpool καταδικάζει το ομοφοβικό σύνθημα κατά του Billy Gilmour
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com