Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Pep Lijnders: «Νέα ώθηση στην προπόνηση για τα στημένα»

Pep Lijnders: «Νέα ώθηση στην προπόνηση για τα στημένα»

Ο βοηθός του Jurgen Klopp, Pepijn Lijnders, μέσα από δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Liverpool, αποκάλυψε ένα βασικό τομέα στον οποίο επικεντρώθηκαν οι Reds στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Την περασμένη σεζόν η Liverpool σημείωσε 12 γκολ από στημένες φάσεις, δηλαδή πέντε λιγότερα από την προηγούμενη σεζόν στην οποία κέρδισε τον τίτλο.

Το γεγονός αυτό μπορεί να αποδοθεί στην απουσία του Virgil van Dijk, ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ από στημένες φάσεις, το 2019-20.
Μπορεί επίσης, χωρίς αμφιβολία, να οφείλεται στην έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας το περασμένο καλοκαίρι και στη ιδιόμορφη σεζόν που ακολούθησε.

Η πιο επιτυχημένη σεζόν της Liverpool υπό τον Jurgen Klopp, ως προς τα γκολ που σημειώθηκαν από στημένες φάσεις, ήταν η 2018-19 στην οποία σημειώθηκαν 20 γκολ, σχεδόν διπλάσια από τα συνολικά 11 της προηγούμενης σεζόν.

Ο Lijnders εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο οι Reds έδωσαν φέτος έμφαση στον τομέα αυτό: Έφεραν τους Γερμανούς προπονητές ψυχικής ενδυνάμωσης Niklas Hausler και Patrick Hantschke, για να εργαστούν ειδικά με τους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι εκτελούν τα στημένα.

Σαν ιδέα στριφογύριζε εδώ και καιρό στο μυαλό τόσο του Lijnders όσο και του Klopp, αλλά η πανδημία στάθηκε εμπόδιο στην υλοποίηση της.
«Μία από τις ιδέες μας για παράδειγμα, ήταν να βελτιώσουμε την αποτελεσματικότητα μας στα στημένα.
«Απευθείας ελεύθερα χτυπήματα, ελεύθερα χτυπήματα με σέντρες στην μεγάλη περιοχή, πέναλτι και κόρνερ. Συναντήσαμε τον Niklas και τον Patrick από το Neuro11 πριν από 3 χρόνια. Θέλαμε να συνεργαστούμε, όλα ήταν έτοιμα, αλλά η πανδημία μας εμπόδισε. Ο Jurgen και εγώ πιστεύουμε πραγματικά σε αυτά τα δύο παιδιά και στην ιδέα τους. Πιστεύουμε στο ερέθισμα που δίνουν. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να δώσουμε συνέπεια σε αυτό το κομμάτι».

Ο Ολλανδός προπονητής μίλησε επίσης για τον πιθανό αντίκτυπο της απόρριψης των εκτός έδρας γκολ στο Champions League, λέγοντας:
«Με την ακύρωση του κανόνα των εκτός έδρας γκολ, για παράδειγμα, πολλά παιχνίδια μπορεί να κριθούν στα πέναλτι. Είδαμε και στο πρόσφατο Euro, ότι τα στημένα πολλές φορές παίζουν καθοριστικό ρόλο. Με τον Patrick και τον Niklas, δίνουμε μια εντελώς νέα ώθηση στην προπόνηση για τις στημένες φάσεις. Θα αποδώσει; Ελπίζω πως ναι!»

Εξηγώντας τη μεθοδολογία τους, οι Hausler και Hantschke αναφέρουν, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα τους neuro11.de:
«Σουτάρετε ελεύθερα χτυπήματα. Καταγράφουμε την δραστηριότητα του εγκεφάλου σας και υπολογίζουμε τον δικό σας μοναδικό δείκτη νευρωνικής δραστηριότητας. Με βάση αυτόν τον δείκτη, προσαρμόζουμε την εκπαίδευση σας έτσι ώστε να μάθετε να ελέγχετε το μυαλό σας και να φτάνετε στον πλήρη έλεγχο των κινήσεων σας, ανά πάσα στιγμή. Βασίζεται στην έρευνα και λειτουργεί.»

Απομένει να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει ο συγκεκριμένος τρόπος προπόνησης, ειδικά, για τους Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson και Mo Salah. Ποιος ξέρει, μπορεί τελικά να δούμε τον Salah να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Pep Lijnders: «Νέα ώθηση στην προπόνηση για τα στημένα»
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com