Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 4/4/1988 Εντυπωσιακό παιχνίδι με Manchester Utd (vid)

Σαν σήμερα: 4/4/1988 Εντυπωσιακό παιχνίδι με Manchester Utd (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Kenny Dalglish θα έρθουν ισόπαλοι με την Manchester Utd στο Anfield σε ένα ακόμα εντυπωσιακό παιχνίδι μεταξύ τους και με τους Κόκκινους να συνεχίσουν να οδηγούν εκ του ασφαλούς την κούρσα του πρωταθλήματος.

Οι Reds όντας πρωτοπόροι κι έχοντας 11 βαθμούς διαφορά από την 2η Manchester Utd, είχαν σαν σκοπό να διευρύνουν την διαφορά και να τελειώσουν μια ώρα αρχύτερα την κούρσα του τίτλου.

Μόλις όμως στο 3′ της συνάντησης οι Κόκκινοι Διάβολοι μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Bryan Robson, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν είχαν σκοπό να το κάνουν εύκολο στους Κόκκινους. Στο 38′ ο Peter Beardsley από ασίστ του Ray Houghton θα ισοφαρίσει για τους Reds και τρία λεπτά αργότερα θα κάνουν την ολική ανατροπή με τον Gary Gillespie από ασίστ του John Barnes (41′).

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Steve McMahon θα σημειώσει το 3-1 για τους Reds (46′), για να έρθει το 60′ της συνάντησης όταν ο διαιτητής της συνάντησης J. M. Key θα αποβάλει τον Colin Gibson, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με 10 παίκτες.

Οι Reds σε εκείνο το σημείο χαλάρωσαν αδικαιολόγητα και ο Bryan Robson στο 66′ με την βοήθεια της τύχης (η μπάλα άλλαξε πορεία σε αμυντικό των Κόκκινων), μείωσε σε 3-2. Έντεκα λεπτά αργότερα, ο Gordon Strachan θα σημείωνε το τελικό 3-3 (77′), το οποίο πανηγύρισε μπροστά στο Kop, με τους Red fans να τον «στολίζουν» σχετικά με την κίνησή του αυτή.

Το τέλος της συνάντησης βρήκε τους Κόκκινους και πάλι με 11 βαθμούς περισσότερους από τους δεύτερους Κόκκινους Διαβόλους, με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν μειονέκτημα σε παιχνίδια, καθώς οι Reds είχαν να δώσουν δύο περισσότερα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο manager της Manchester Utd Alex Ferguson διαμαρτυρόταν για απαράδεκτη διαιτησία (είχε αρχίσει από τότε τις προσπάθειες να επηρεάζει τους άρχοντες των παιχνιδιών) με τέτοιο τρόπο, όπου έμεινε μνημειώδες το σχόλιο του Kenny Dalglish μετά από το παιχνίδι, σχολιάζοντας τον αντίπαλο manager: «Το παιδί μου μιλάει πιο λογικά από τον Fergie!!!».

Το παιχνίδι στο Anfield εκείνο το απόγευμα Δευτέρας του Πάσχα των Καθολικών παρακολούθησαν 43.497 θεατές.

Ακολουθούν στιγμιότυπα και τα γκολ της συνάντησης:

Σαν σήμερα: 4/4/1988 Εντυπωσιακό παιχνίδι με Manchester Utd
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com