Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 11/2/1974 Γεννιέται ο Nick Barmby (vid)

Σαν σήμερα: 11/2/1974 Γεννιέται ο Nick Barmby (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Hull της Αγγλίας, ο διεθνής με την εθνική της χώρας του, πρώην ακραίος μεσοεπιθετικός των Κόκκινων, Nicholas Jon Barmby.

Ο Nick Barmby θα ξεκινήσει τα ποδοσφαιρικά του βήματα από τις τοπικές ομάδες του Hull, Springhead και National Tigers και σε ηλικία 16 ετών μετακινήθηκε με την υποστήριξη του πατέρα του, που ήταν κι αυτός ποδοσφαιριστής στα νιάτα του, στο Λονδίνο και στις Ακαδημίες της Tottenham (1990).

Δύο χρόνια αργότερα θα ανέβει στην πρώτη ομάδα, έχοντας υπογράψει ήδη επαγγελματικό συμβόλαιο με τους Spurs από τον Απρίλιο του 1991. Στα επόμενα τρία χρόνια θα πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις και τον Ιούνιο του 1995 η Middlesbrough θα τον αποκτήσει, πραγματοποιώντας ρεκόρ μετεγγραφής για τον Σύλλογό τους, αφού πλήρωσαν στους Λονδρέζους 5,25 εκ. λίρες για τον Nick Barmby.

Στη ‘Boro θα μείνει μόλις 1,5 χρονιά, αφού η Everton με την σειρά της θα κάνει ρεκόρ μετεγγραφής Συλλόγου και θα τον αποκτήσει έναντι του ποσού των 5,75 εκ. λίρες. Στην Μπλε πλευρά του Stanley Park (το πάρκο που χωρίζει τις Liverpool και Everton) θα παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι του 2000, όταν ο Gerard Houllier κατέθεσε πρόταση 6 εκ. λιρών για να τον φέρει στο Anfield κι έτσι ο Nick Barmby έγινε ο 1ος παίκτης που «διέσχισε» το πάρκο και πήρε μετεγγραφή στους Reds από τους Toffees, μετά τον Dave Hickson, που έκανε το ίδιο δρομολόγιο το μακρινό 1959.

Στους Reds θα παραμείνει για δύο χρονιές, με την 1η να είναι η θρυλική του Cup Treble, με τον Nick Barmby να έχει σημαντική παρουσία και συμμετοχή στις κατακτήσεις των τροπαίων. Η ατυχία που είχε με τους τραυματισμούς του, δεν του έδωσαν την ευκαιρία να παίξει στους Τελικούς αλλά και την επόμενη χρόνια να έχει τις συμμετοχές που θα ήθελε, ωστόσο στο σύνολο των δύο ετών φόρεσε την famous Red shirt 58 φορές σημειώνοντας 8 γκολ. Με αυτά τα γκολ, θα συμπεριληφθεί στην λίστα παικτών της Premier League, που έχουν σκοράρει με 6 διαφορετικές ομάδες (οι άλλοι είναι οι Nicolas Anelka, Craig Bellamy, Darren Bent, Marcus Bent, Andy Cole, Peter Crouch, Les Ferdinand και Robbie Keane).

Το καλοκαίρι του 2002 θα μετεγγραφεί στην Leeds Utd και το 2004 στην Hull City, όπου και θα «κρεμάσει» τα παπούτσια του.

Απολαύστε τον Nick Barmby σε ένα μικρό αφιέρωμα, τις μέρες που φορούσε την Κόκκινη φανέλα:

Σαν σήμερα: 11/2/1974 Γεννιέται ο Nick Barmby
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com