Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 25/12/1964 Γεννιέται ο Gary McAllister (vid)

Σαν σήμερα: 25/12/1964 Γεννιέται ο Gary McAllister (vid)

Σαν σήμερα γεννιέται στο Motherwell της Σκωτίας, ο διεθνής με την ομάδα της χώρας του, πρώην μέσος της Liverpool, Gary McAllister.

Ο Gary Macca, όπως τον φώναζαν χαϊδευτικά οι Red fans, ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα από την Motherwell το 1981. Οι εμφανίσεις του τράβηξαν την προσοχή του manager της Leicester City και πρώην αστέρα της Liverpool στα ’60s Gordon Milne, ο οποίος τον έφερε στις «Αλεπούδες» τον Αύγουστο του 1985, πληρώνοντας στην Σκωτσέζικη ομάδα το ποσό των 350.000 λιρών, αποκτώντας «πακέτο» και τον συμπαίκτη του Ally Mauchlen.

Στην Leicester City θα παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι του 1990, οπότε και μετακινήθηκε στην Leeds Utd στις 2 Ιουλίου με τα «Παγώνια» να πληρώνουν στις «Αλεπούδες» το ποσό του 1 εκ. λιρών για να τον αποκτήσουν. Στο Elland Road θα παραμείνει για 6 χρονιές, κατακτώντας μαζί τους το πρωτάθλημα της χρονιάς 1991/92 και μετέχοντας μαζί τους στο Champions League, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Το καλοκαίρι του 1996 και στα 31 του πλέον, θα μετακινηθεί στην Coventry City, με τους «Γαλάζιους Ουρανούς» να πληρώνουν στην Leeds Utd το ποσό των 3 εκ. λιρών (26.7.1996). Στο Highfield Road θα παραμείνει 4 χρονιές, βοηθώντας τους να γλιτώσουν τον υποβιβασμό άλλοτε και κάνοντας σημαντικές επιτυχίες για την ιστορία του Συλλόγου στο F.A. Cup.

Το καλοκαίρι του 2000 και στα 35 του πλέον, μετακινείται με ελεύθερη μετεγγραφή στο Anfield εκμεταλλευόμενος τον νόμο Bosman. Ο Gerard Houllier θα αναφερθεί στην μετεγγραφή του ως «εμπνευστική μετεγγραφή», με μερίδα των ΜΜΕ και πολλών fans άλλων ομάδων να λοιδορούν την μετακίνηση αυτή, κυρίως λόγω της ηλικίας του  Gary McAllister.

Ο Σκωτσέζος μέσος όμως βάλθηκε και κατάφερε να τους κάνει όλους να καταπιούν την γλώσσα τους. Πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις και εμπνέοντας τους συμπαίκτες του, τους οδήγησε στην τρελλή χρονιά του Cup Treble στην 1η του χρονιά, έχοντας κομβική συμμετοχή στον Τελικό του League Cup και του Τελικού του UEFA.

Μνημειώδεις είναι και οι εμφανίσεις του με τους Κόκκινους στο Champions League, οδηγώντας τους σε 2 προκρίσεις από αντίστοιχες φάσεις ομίλων στης διοργάνωσης. Με τους Reds θα συμπληρώσει συνολικά 87 εμφανίσεις και θα σημειώσει 9 γκολ.

Το καλοκαίρι του 2002 θα επιστρέψει στην Covenrty City ως παίκτης – προπονητής, για ακολουθήσει προπονητική καριέρα περνώντας το 2015 και από το τεχνικό επιτελείο των Reds για ένα μικρό διάστημα, ως την απόλυση του Brendan Rodgers και αναλαμβάνοντας έπειτα άλλο ρόλο.

Απολαύστε παρακάτω ένα μικρό αφιέρωμα στον Gary McAllister με την famous Red shirt:

Σαν σήμερα: 25/12/1964 Γεννιέται ο Gary McAllister
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com