Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Aquilani: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χρονιά μου στη Liverpool»

Aquilani: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη χρονιά μου στη Liverpool»

Συνέντευξη στον Guardian παραχώρησε ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Liverpool, Alberto Aquilani μιλώντας για την μια του σεζόν στην ομάδα, την οποία μάλιστα τόνισε πως δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Αναφέρθηκε αρχικά στον χαμένο ημιτελικό Europa League του 2010 κόντρα στην Atletico Madrid:

“ Αν είχαμε κερδίσει, θα αντιμετωπίζαμε την Fulham στον τελικό, οπότε θα είχαμε μια μεγάλη πιθανότητα να κερδίσουμε το τρόπαιο. Για εμένα θα ήταν το πρώτο μου τρόπαιο και θα άλλαζε την τύχη μου και την καριέρα μου στην Liverpool. Όμως χάσαμε και ξαφνικά όλα άλλαξαν για εμένα. Το γκολ και το παιχνίδι που έκανα ξεχάστηκαν. ”

Έπειτα μίλησε για την συνομιλία που είχε με τον Rafa Benitez στην αρχή της σεζόν:

“ Όταν υπογράφεις έναντι πολλών χρημάτων, οι οπαδοί θέλουν να σε δουν να παίζεις αλλά εγώ δεν μπορούσα να το κάνω αυτό. Ο Rafa μου είπε να μην ανησυχώ. Μου είπε πως θα μείνω εκτός στην αρχή της σεζόν, αλλά θα παίξω όταν είμαι έτοιμος. ”

“ Με έβλεπε ως έναν παίκτη που θα έμενε για πολλά χρόνια στον σύλλογο, ως μια επένδυση πέντε ετών για τον σύλλογο και όχι πέντε μηνών. ”

Για το γεγονός ότι κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Xabi Alonso:

“ Οι δημοσιογράφοι έγραφαν πως η Liverpool πούλησε τον Xabi Alonso και πήρε τον Aquilani, για να τον αντικαταστήσει αλλά εγώ δεν το είδα ποτέ έτσι. Ο Xabi ήταν ένας σπουδαίος παίκτης, αλλά και εγώ αισθανόμουν άνετα με την ποιότητα μου. Ήμουν διαφορετικός παίκτης από εκείνον και πιο επιθετικός. ”

Για την αποχώρηση του από τον σύλλογο είπε:

“ Όλα άλλαξαν και ήταν δύσκολο για εμένα γιατί δεν ήξερα αν ο σύλλογος ήθελε να με κρατήσει. Συναντήθηκα με τον Roy (Hodgson) και ήταν κύριος, μιλώντας μου στα ιταλικά. Μου είπε όμως ότι ήθελε να αποκτήσει τον Joe Cole και να κάνει πιο αγγλική την ομάδα. ”

“ Ήταν ξεκάθαρο πως δεν θα έπαιρνα πολλές ευκαιρίες, οπότε αποφάσισα πως θα ήταν καλό να επιστρέψω στην Ιταλία. ” Είπε ο Aquilani.

“ Ίσως ήταν λάθος, γιατί όταν πηγαίνεις σε μια νέα χώρα πρέπει να μείνεις εκεί τουλάχιστον για δύο χρόνια, ώστε να καταλάβεις τα πάντα απόλυτα. Όμως, όταν έφυγε ο Rafa ήξερα πως ο χρόνος μου στην ομάδα τελείωσε. Ήμουν το δικό του project και ένα project που τελείωσε μετά από μόλις έναν χρόνο. ”

“ Ήμουν νέος όταν πήρα μεταγραφή στη Liverpool και ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα. Το απόλαυσα όμως και έκανα πολλούς φίλους, τους Torres, Kuyt, Johnson και Reina. Ίσως ο κόσμος να πιστεύει πως δεν ήμουν μια καλή μεταγραφή και όχι αρκετά καλός για την Liverpool, αλλά για εμένα ήταν μια σπουδαία στιγμή στη ζωή μου. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τη χρονιά μου εκεί. ”

Ο Aquilani πανηγυρίζει με τη φανέλα της Liverpool απέναντι στην Portsmouth
Ο Aquilani πανηγυρίζει με τη φανέλα της Liverpool απέναντι στην Portsmouth
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com