Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 1/5/1965 Νίκη επί Leeds Utd & πρώτο F.A. Cup (vid)

Σαν σήμερα: 1/5/1965 Νίκη επί Leeds Utd & πρώτο F.A. Cup (vid)

Το πρώτο Κύπελλο Αγγλίας στην ιστορία της Liverpool, θα κατακτούσαν σαν σήμερα οι Reds του Bill Shankly με αντίπαλο την Leeds Utd στο Wembley.

Έχοντας χάσει τους δυο προηγούμενους τελικούς όπου συμμετείχαν το 1914 και το 1950, οι Κόκκινοι ήθελαν όσο τίποτα άλλο την κατάκτηση του τροπαίου, μιας και η χρονιά στο πρωτάθλημα δεν είχε πάει καθόλου καλά, τερματίζοντας στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Φυσικά η Leeds Utd που είχε τερματίσει στην 2η θέση εκείνη τη χρονιά, δεν θα το έκανε εύκολο στους Reds.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε ισόπαλη χωρίς τέρματα κι έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί οι Κόκκινοι θα προηγηθούν στο 93′ με τον Roger Hunt, για να απαντήσει η Leeds με τον Bremmer στο 100′. Όμως η κεφαλιά του Ian St. John στο 113′ έδωσε τη νίκη στην ομάδα μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Gerry Byrne, έπαιξε στο μεγαλύτερο μέρος του Τελικού με σπασμένη την κλείδα του!

Έτσι οι Reds θα κατακτούσαν το πρώτο F.A Cup στην Ιστορία του Συλλόγου.

Σάββατο απόγευμα στο Wembley, η προσέλευση του κοινού ήταν 100.000 θεατές και διαιτητής της συνάντησης ήταν ο W. Clements.

Απολαύστε τα στιγμιότυπα και τα γκολ του Τελικού, σε ένα video της εποχής εκείνης:

Σαν σήμερα: 1/5/1965 Νίκη επί Leeds Utd & πρώτο F.A. Cup
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com