Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 1/5/1990 Τελευταία Κόκκινη εμφάνιση για Kenny Dalglish (vid)

Σαν σήμερα: 1/5/1990 Τελευταία Κόκκινη εμφάνιση για Kenny Dalglish (vid)

Την τελευταία του εμφάνιση με την famous Red shirt θα πραγματοποιούσε σαν σήμερα ο Kenny Dalglish, σε παιχνίδι πρωταθλήματος με την Derby Coutny στο Anfield.

Ο King Kenny πέρασε αλλαγή στο παιχνίδι στο 71′ της συνάντησης, στην θέση του Jan Molby εν μέσω αποθέωσης από το κοινό του Anfield, καταγράφοντας ένα ιστορικό ρεκόρ. Ήταν η υπ΄αριθμόν 515η εμφάνισή του σε ηλικία 39 ετών και 58 ημερών, το οποίο αποτελούσε ρεκόρ μεταπολεμικά. Να σημειωθεί ότι ο Kenny Dalglish δεν είχε αγωνισθεί για 2 χρόνια, από το τέλος της χρονιάς 1987/88.

Στο αγωνιστικό μέρος, το παιχνίδι ήταν το εξ αναβολής από τις 27 Φεβρουαρίου, το οποίο δεν έγινε λόγω έντονων καιρικών φαινομένων (πολύ ισχυροί άνεμοι), με τους Κόκκινους να κερδίζουν χάρη σε γκολ του Gary Gillespie στο 81′ και μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Peter Shilton. Αξίζει να αναφερθεί ότι με τα Κριάρια αγωνίσθηκαν οι μετέπειτα Reds Mark Wright και Dean Saunders.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, έγινε και η επίσημη απονομή του 18ου τίτλου για τους Κόκκινους από την αρμόδια αρχή, εν μέσω αποθέωσης από τους 38.038 θεατές που βρέθηκαν στο Anfield. Διαιτητής της συνάντησης που διεξήχθη Τρίτη βράδυ, ήταν ο B. Hill.

Ακολουθεί video με στιγμιότυπα από το παιχνίδι, το γκολ της συνάντησης, την είσοδο του King Kenny στον αγωνιστικό χώρο για τελευταία φορά και την απονομή του  τίτλου:

Σαν σήμερα: 1/5/1990 Τελευταία Κόκκινη εμφάνιση για Kenny Dalglish
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com