Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό (Μέρος 6ο)

Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό (Μέρος 6ο)

Όσο αφορά το ποδόσφαιρο, θα πρέπει να διαβάσετε καταρχήν το εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο του Παναγιώτη Ρουμελιώτη «Ποια μπορεί να είναι η Liverpool του Arne Slot» στο liverpool.gr

Από κει και πέρα ο Ολλανδός δεν έχει κρύψει πως θαυμάζει τον Pep Guardiola. Υπάρχουν χαρακτηριστικά στο στυλ παιχνιδιού του που αντικατοπτρίζουν πολλά από αυτά που έχουμε δει από την Manchester City του Ισπανού και ειδικά το ανελέητο πρεσάρισμα για την επανακατοχή της μπάλας καθώς και το χτίσιμο των επιθέσεων με την κατοχή.

Σε μια από τις πρώτες ομαδικές του συναντήσεις με τους παίκτες της Feyenoord, λίγο μετά το καλοκαίρι του 2021, τους είπε πως στον Τελικό μεταξύ των Chelsea και Manchester City, δημιουργήθηκαν πολύ λίγες ευκαιρίες εξαιτίας της αμυντικής δουλειάς που άσκησαν οι επιθετικοί και των δύο ομάδων.

Του αρέσει οι δεξιοί αμυντικοί του να μεταφέρονται στο κέντρο -άρα να περιμένετε τον Trent Alexander-Arnold να συνεχίσει σε αυτόν τον ρόλο- και οι ομάδες του μπορεί να ξεκινάνε με 4 αμυντικούς αλλά στην πορεία μένουν τρεις στην άμυνα και δύο στο κέντρο του γηπέδου.

Κάθε σαιζόν μετατρέπει ελαφρά τον τρόπο με τον οποίο ‘ανεβαίνει’ η ομάδα του από πίσω για να μην καταστεί προβλέψιμος. Στο κέντρο της ομάδας, του αρέσουν οι παίκτες που ‘τρέχουν από πίσω’ – με γρήγορες, εκρηκτικές κινήσεις που μπορούν να διαπεράσουν οποιαδήποτε άμυνα.

Ο μέσος Orkun Kokcu, τώρα στην Benfica, χρειάστηκε να προσαρμοστεί από πλευράς φυσικής κατάστασης ώστε να αυξήσει την εκρηκτικότητα του στα πρώτα μέτρα, κατά τη διάρκεια της καριέρας του στη Feyenoord και για να το πετύχει αυτό αναγκάστηκε να εγκαταστήσει γυμναστήριο στο σπίτι του, δεχόμενος μάλιστα συχνά μηνύματα του Slot που ρωτούσε για την πρόοδό του!

Οι εξτρέμ της ομάδας του Slot θα πρέπει να ‘κυνηγούν’ τις μονομαχίες ένας προς έναν. Για αυτόν τον λόγο φέρνει τους ακραίους αμυντικούς στο κέντρο, κάνοντας το πολυπληθές και αναγκάζοντας τους αντίπαλους παίκτες να κατευθύνονται προς τα εκεί, αφήνοντας ελεύθερους τους επιθετικούς της ομάδας που παίζουν στα άκρα να κυνηγήσουν τις μονομαχίες τους.

«Αν κοιτάξετε τον Roberto De Zerbi στην Brighton ή την Napoli του Luciano Spalletti όταν πήρε το πρωτάθλημα ή την Manchester City, ή ακόμα και εμάς, όλοι διαθέτουν ακραίους επιθετικούς στα άκρα που κυριαρχούν και αυτό είναι κάτι που απαιτούμε όλοι μας. Για αυτό ζήτησα από τον Dennis (Te Kloese) στην αρχή της σαιζόν να μου βρει πολλούς εξτρέμ, αφού δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς να αποδίδουν σε κάθε αγώνα και να νικούν τους αντιπάλους τους. Οι παίκτες αυτοί προφανώς αντικαθίστανται πιο συχνά».

Στη Liverpool όπου οι Mike Edwards και Richard Hughes έχουν χτίσει σεβαστές υπολήψεις στην αναγνώριση ταλέντων και στην απόκτηση τους με συνοπτικές διαδικασίες, ο Slot θα είναι προετοιμασμένος για να εκφράσει την εμπιστοσύνη του.

Και δεν είναι μόνο το τμήμα Ανθρωπίνων Πόρων στο οποίο ως τώρα ο Slot έχει δείξει στην Feyenoord, την υποστήριξη και την ευχαρίστηση του.

Ο διευθυντής του Ιατρικού τμήματος και απόδοσης της Ολλανδικής ομάδας, ο Stijn Vanderbroucke, με εμπειρία δύο δεκαετιών στο χώρο, καυχιέται για την υποστήριξη και την επιδοκιμασία του Slot για την δουλειά που γίνεται στο τμήμα του και που αποτελεί μέρος του συνολικού οράματος της ομάδας, η οποία «έδειξε υπεροχή κατ’ επανάληψη, στις φυσικές παραμέτρους, την διαθεσιμότητα των υπό αποκατάσταση παικτών μετά από τραυματισμούς, αλλά και την φυσική υπεροχή που οδηγεί σε νίκες έναντι των αντιπάλων».

Ο Vanderbroucke εξήγησε με λεπτομέρεια την προσέγγιση της ομάδας και του Slot στον συνδυασμό βιολογικών, ψυχολογικών και κοινωνικών αναγκών των παικτών με σκοπό τη βοήθεια και την ανέλιξη του ατόμου.

Συνεχίζεται…

Arne Slot: Χαρισματικός και Καινοτόμος αλλά με ερωτηματικό
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com