Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 27/4/1977 Επιβλητική πρόκριση επί Everton (vid)

Σαν σήμερα: 27/4/1977 Επιβλητική πρόκριση επί Everton (vid)

Την επιβλητική πρόκριση στον Τελικό του F.A. Cup θα έπαιρναν σαν σήμερα οι Reds του Bob Paisley, απέναντι στους «γείτονες» της Everton στο Maine Road.

Το παιχνίδι ήταν ο επαναληπτικός του 2-2 που είχε γίνει 4 μέρες νωρίτερα στο ίδιο γήπεδο και οι Κόκκινοι μπήκαν αποφασισμένοι για τη νίκη και την πρόκριση, ώστε να συνεχίσουν να διεκδικούν το treble εκείνης της χρονιάς (πρωτάθλημα, κύπελλο και κύπελλο πρωταθλητριών).

Οι Reds θα προηγηθούν με τον Phil Neal στο 31′ από το σημείο του πέναλτι, για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην πρόκρισή τους επί των Ζαχαρωτών, στο τέλος του παιχνιδιού. Ο Jimmy Case στο 88′ και ο Ray Kennedy στο 89′ θα γράψουν το τελικό 3-0, μέσα σε τρελλά πανηγύρια τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και στις κερκίδες των Red fans.

Οι «γείτονες» πάντως είχαν τις ενστάσεις τους για τις αποφάσεις του Ουαλού διαιτητή C. Thomas, για το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχαν αλλά δεν μέτρησε ως offside, κάτι που αποδείχθηκε εκ των υστέρων πως ήταν λανθασμένη απόφαση.

Στα αξιοσημείωτα για τους Reds, η επιστροφή του Ian Callaghan στην αποστολή των Κόκκινων μετά από απουσία 5 εβδομάδων λόγω τραυματισμού, που έκαστε στον πάγκο χωρίς να πάρει μέρος στο παιχνίδι.

Την πρόκριση των Κόκκινων στο Maine Road παρακολούθησαν 52.579 θεατές.

Στο παρακάτω video, μπορείτε να απολαύσετε τη νίκη-πρόκριση των Κόκκινων επί των «γειτόνων» τους:

Σαν σήμερα: 27/4/1977 Επιβλητική πρόκριση επί Everton
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com