Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 25/4/1984 Νίκη με Dinamo & 4ος Τελικός Πρωταθλητριών (vid)

Σαν σήμερα: 25/4/1984 Νίκη με Dinamo & 4ος Τελικός Πρωταθλητριών (vid)

Την πρόκριση σε έναν ακόμα Τελικό Πρωταθλητριών θα σφράγιζαν οι Reds του Joe Fagan, με αντίπαλο την Dinamo Bucharest στο 23 August Stadium.

Οι Κόκκινοι έχοντας κερδίσει το πρώτο παιχνίδι στο Anfield με 1-0, πήγαιναν στο Βουκουρέστι για πολλά αποτελέσματα, ακόμα και ήττας με ένα γκολ διαφορά. Βέβαια οι Reds πάντα και παντού, πήγαιναν με σκοπό τη νίκη, κάτι που πήραν απέναντι στους Ρουμάνους.

Ο Ian Rush άνοιξε το σκορ για τους Κόκκινους στο 12′, με ωραία λόμπα πάνω από τον Dumitru Moraru και στον βρεγμένο αγωνιστικό χώρο, από ασίστ του Graeme Souness. Οι γηπεδούχοι θα ευτυχήσουν να ισοφαρίσουν στο 39′ με τον Costel Orac, σκορ με το ποιο πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Κόκκινοι θα προηγηθούν και πάλι με τον Ian Rush, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το γλίστρημα αμυντικού, πήρε την μπάλα και με σουτ έγραψε το τελικό 1-2 για τους Reds.

Με τη νίκη τους οι Κόκκινοι «σφράγισαν» το εισιτήριό τους για τον Τελικό της διοργάνωσης στη Ρώμη, ο οποίος θα ήταν ο 4ος σε 8 ποδοσφαιρικές χρονιές από την 1η τους φορά (1977).

Στα «παρασκήνια» του αγώνα, είχαμε την εμφάνιση της «Persona Non Grata» για τους Ρουμάνους της Dinamo, Graeme Souness, ο οποίος στο πρώτο παιχνίδι του ζευγαριού έσπασε το σαγόνι του Lica Movila, με αποτέλεσμα η Liverpool αλλά και ο Σκωτσέζος ποδοσφαιριστής των «Reds» να τύχουν εχθρικής ατμόσφαιρας.

Στο 23 August Stadium παρακολούθησαν το παιχνίδι 60.000 θεατές και διαιτητής ήταν ο Γερμανός D. Pauly.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε στιγμιότυπα και τα γκολ του ημιτελικού εκείνου:

Σαν σήμερα: 25/4/1984 Νίκη με Dinamo & 4ος Τελικός Πρωταθλητριών
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com