Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η FSG σοκαρίστηκε από την κριτική που δέχθηκε

Η FSG σοκαρίστηκε από την κριτική που δέχθηκε

Σκληρή κριτική δέχθηκε η Liverpool και συγκεκριμένα η FSG (Fenway Sports Group) για την απόφαση που πήρε να εντάξει περίπου 200 υπαλλήλους στο καθεστώς της προσωρινής, υποχρεωτικής άδειας, ώστε να πληρωθεί το 80% του μισθού τους από την Αγγλική κυβέρνηση και το υπόλοιπο 20% από τον σύλλογο.

Οι Reds έκαναν την συγκεκριμένη ανακοίνωση το μεσημέρι του Σαββάτου, αλλά ήταν κάτι που δεν είχαν προγραμματίσει και προέβησαν σε αυτή την ενέργεια, διότι το σκεπτικό της ομάδας και τα οικονομικά στοιχεία, έγιναν γνωστά σε μια ομάδα της Premier League, όπως αναφέρει ο James Pearce.

Η ομάδα είχε προγραμματίσει να ανακοινώσει την απόφαση της την Δευτέρα και όχι το Σάββατο, ώστε να έχει προλάβει να ενημερώσει όλους τους εργαζόμενους της. Ένα μέρος των περίπου 200 εργαζόμενων δεν γνώριζαν για την απόφαση του συλλόγου μέχρι να δουν την ανακοίνωση, αφού οι Reds δεν είχαν προλάβει να τους ενημερώσει.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε από την FSG την περασμένη εβδομάδα, μετά από συνεχείς συζητήσεις και μετά από τις μειώσεις μισθών που δέχθηκαν οι Billy Hogan, Peter Moore και ο Andy Hughes, αλλά και την απόφαση να πληρωθεί κανονικά όλο το προσωπικό του Anfield για τους 4 προγραμματισμένους αγώνες, που τελικά δεν θα πραγματοποιηθούν.

Αυτό που δεν περίμενε η FSG είναι να δεχθεί τόσο σκληρή κριτική και ήταν κάτι που την σόκαρε, όπως σημειώνει ο James Pearce και θεωρούσε πως ναι μεν θα υπάρξουν φωνές από τον κόσμο της ομάδας, όπως συνέβη και στην Tottenham, αλλά όχι τόσο δυνατές.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η κριτική από τους πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας, Carragher, Hamann και Collymore.

Όλα αυτά ανάγκασαν την FSG να αναθεωρήσει την απόφαση της μετά από μεγάλη τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα, αποτελούμενη από τους John W Henry, Tom Werner και Mike Gordon, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο για όλα τα ζητήματα που αφορούν τον σύλλογο και περνάει περισσότερο χρόνο στο Merseyside, σε σχέση με τα υπόλοιπα μέλη της Fenway Sports Group.

Η ανακοίνωση για αλλαγή απόφασης αναφορικά με την πληρωμή των εργαζόμενων έγινε από τον Peter Moore μέσω μιας ανοιχτής επιστολής το απόγευμα της Δευτέρας, με την ομάδα να ζητάει παράλληλα συγγνώμη και να δεσμεύεται να βρει την καλύτερη δυνατή λύση για το προσωπικό της.

Η FSG αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην πόλη του Liverpool με περίπου 800 εργαζόμενους και ήθελε να εξασφαλίσει τα χρήματα για το 1/4 εξ’ αυτών μέσω του κυβερνητικού προγράμματος για τον κορονοϊό, μια επιλογή που τελικά δεν ήταν σωστή.

Η διοίκηση της Liverpool άκουσε ξανά τον κόσμο της, όπως είχε συμβεί και το 2016 όταν και είχε προχωρήσει σε μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων μετά την αποχώρηση των οπαδών στο 77ο λεπτό του 2-2 με την Sunderland στο Anfield.

Οι φωνές του κόσμου των Reds ήταν τόσο ισχυρές που ανάγκασε ομάδες της Premier League που είχαν πρόθεση να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης να κάνουν τελικά πίσω, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, The Athletic UK.

ΥΓ: Η Liverpool από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα δέχθηκε ανελέητο πόλεμο και από γνωστά μέσα της δικής μας χώρας και μάλιστα με πολύ σκληρούς και αυστηρούς χαρακτηρισμούς, τα οποία όλως τυχαίως “ξέχασαν” ή δεν πρόλαβαν να πράξουν το ίδιο, όταν πήρε την αντίστοιχη απόφαση ομάδα που ήρθε πέρυσι ως αντίπαλος στο Anfield. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Η Liverpool πάνω από όλα είναι οικογένεια.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com