Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 27/3/1976 Πρώτα γκολ στο Anfield για Fairclough (vid)

Σαν σήμερα: 27/3/1976 Πρώτα γκολ στο Anfield για Fairclough (vid)

Σαν σήμερα οι Reds του Bob Paisley θα κερδίσουν την Burnley για το πρωτάθλημα, με τον David Fairclough να σημειώνει τα δύο του πρώτα γκολ στο Anfield.

Οι Reds στην κούρσα του τίτλου, έπρεπε να μην έχουν απώλειες βαθμών καθώς 4 ομάδες συνωστίζονταν στις πρώτες θέσεις. Εμπόδιο εκείνο το απόγευμα ήταν η πάντα μαχητική Burnley, την οποία οι Κόκκινοι δυσκολεύτηκαν στην αρχή αλλά ένα τυχαίο γεγονός αποδείχθηκε χρήσιμο στην πορεία.

Στο 35′ της συνάντησης ο Steve Heighway έδωσε την θέση του στον Super Sub David Fairclough, ο οποίος πολύ σύντομα δικαιολόγησε το παρατσούκλι που του είχαν δώσει οι Red fans. Σε κόρνερ του Kevin Keegan στο 39′, ο John Toshack διεκδίκησε την κεφαλιά από τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων, με την μπάλα να φθάνει στον αφύλαχτο David Fairclough ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε με κεφαλιά να την στείλει στα δίχτυα του Gerry Peyton. Για τον David Fairclough αυτό ήταν το πρώτο του Κόκκινο γκολ στο Anfield και μάλιστα στο τέρμα μπροστά στο Kop.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Reds θα σιγουρέψουν τη νίκη τους στο 61′ με γκολ και πάλι του David Fairclough, ο οποίος βρέθηκα σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή της Burnley κι πλάσαρε ιδανικά στην αριστερή γωνία του Gerry Peyton.

Με τη νίκη τους οι Κόκκινοι θα μείνουν σε επαφή με την κορυφή, βρισκόμενοι στην 4η θέση μεν, με 2 βαθμούς πίσω από την Queens Park Rangers αλλά κι 1 παιχνίδι λιγότερο.

Στο Anfield βρέθηκαν 36.708 θεατές και διαιτητής ήταν ο R. Capey.

Ακολουθούν τα γκολ της συνάντησης στο 1′:30″ του video:

Σαν σήμερα: 27/3/1976 Πρώτα γκολ στο Anfield για Fairclough
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com