Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Απόδραση τίτλου με Firmino από το Λονδίνο!

Απόδραση τίτλου με Firmino από το Λονδίνο!

Νέα αγωνιστική της Premier League και νέα νίκη για την Liverpool! Η ομαδάρα του Jürgen Klopp νίκησε και στην έδρα της Tottenham με σκορ 0-1 και έφτασε τις 20 νίκες μετά από 21 παιχνίδια, μια επίδοση που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημειώθηκε από τον Bobby Firmino στο 37′ με αριστερό σουτ.
Α’ Ημίχρονο: Με μόλις μια αλλαγή και αυτή λόγω τραυματισμού σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Sheffield United, ξεκίνησαν οι Reds στην αναμέτρηση με την Tottenham στο Λονδίνο. Ο Alex Oxlade-Chamberlain πήρε την θέση του James Milner. Μόλις στο δεύτερο λεπτό απείλησαν για πρώτη φορά την εστία των Spurs οι Reds και μάλιστα με διπλή ευκαιρία. Πρώτα με το πλασέ του Bobby Firmino, το οποίο πρόλαβε ο Tanganga πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και έπειτα με το σουτ του Alex Oxlade-Chamberlain που κατέληξε στο δοκάρι του Gazzaniga. Ο Lucas Moura απάντησε με ένα άστοχο σουτ στο 5′ για την Tottenham, όπως ήταν και εκείνο του Son στο έβδομο λεπτό. Το ίδιο συνέβη και με εκείνη του Dele Alli μερικά λεπτά αργότερα, ενώ άψυχη ήταν η προσπάθεια του Eriksen στο 21′. Οι μεγάλες όμως άνηκαν στην Liverpool και οι Πρωταθλητές Κόσμου είχαν ακόμη μια στο 22′, όταν ο Gazzaniga απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του van Dijk από κοντινή απόσταση. Οι Reds πήραν τελικά αυτό που άξιζαν στο 37ο λεπτό και με σκόρερ τον Bobby Firmino! Ο Βραζιλιάνος πήρε την πάσα του Salah σε καλή θέση εντός περιοχής, άδειασε με προσποίηση τον Tanganga και με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Gazzaniga για το 0-1 των Reds. Η ομάδα του Klopp πλησίασε και στο δεύτερο γκολ, όταν ο Mo Salah πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του στο 43′, αλλά το σουτ κατέληξε λίγο εκτός εστίας. Η Liverpool είχε και την τελευταία στιγμή του ημιχρόνου με ένα μακρινό και άστοχο σουτ του Chamberlain.

Β’ Ημίχρονο: Με τελική της Tottenham και του Lucas Moura ξεκίνησε η επανάληψη, η οποία εν τέλει δεν ανήσυχε τον Alisson, ενώ το σουτ του Aurier στο 57′ κατέληξε στην αγκαλιά του Βραζιλιάνου. Οι Reds είχαν την πρώτη τους τελική στο δεύτερο μέρος με πλασέ του Firmino στο 58ο λεπτό, αλλά ο Gazzaniga μπλόκαρε εύκολα. Ελάχιστα έξω από τα δοκάρια του Alisson έφυγε η καλή προσπάθεια του Son στο 60′. Ένα λεπτό αργότερα ο Jürgen Klopp προχώρησε στην πρώτη του αλλαγή, περνώντας στο ματς τον Adam Lallana αντί του Oxlade-Chamberlain. Οι Πρωταθλητές Κόσμου πλησίασαν στο δεύτερο γκολ με την κεφαλιά του Mane στο 65′, αλλά ο Gazzaniga ήταν και πάλι σε ετοιμότητα και έδιωξε. Τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση έχασαν οι Spurs στο 74′, όταν ο Son αστόχησε από πολύ καλή θέση, σε μια φάση που ξεκίνησε από λάθος του Wijnaldum. Στο 80′ οι Reds πραγματοποίησαν και την δεύτερη αλλαγή τους στο ματς με τον Origi αντί του Mane και στο 82′ η Tottenham με τον Lo Celso σπατάλησε άλλη μια τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση από κοντά. Ο Alisson μπλόκαρε σταθερά και το αδύναμο σουτ του Lamela στο 88, και το ίδιο έκανε και ο Gazzaniga με εκείνο του Origi στο 90′, το οποίο είχε προήλθε από εξαιρετική ενέργεια του Βέλγου. Στις καθυστερήσεις του αγώνα είχαμε δύο ευκαιρίες, μια κάθε ομάδα με Wijnaldum και Son αντίστοιχα, αλλά αμφότερες μπλοκαρίστηκαν εύκολα από Gazzaniga και Alisson.

Επόμενος αγώνας για τους Reds την επόμενη Κυριακή κόντρα στην Manchester United στο Anfield.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Tottenham: Gazzaniga,Tanganga, Alderweireld, Sanchez, Aurier, Alli, Winks, Eriksen (Lo Celso 69′), Rose (Lamela 69′), Lucas, Son

Έμειναν στον πάγκο: Vorm, Vertonghen, Sessegnon, Dier, Skipp

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain (Lallana 61′), Salah (Shaqiri 90+1′), Mane (Origi 81′), Firmino

Έμειναν στον πάγκο: Adrian, Phillips, Williams, Minamino.

Bobby Firmino και Virgil van Dijk πανηγυρίζουν το 0-1.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com