Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πρώτη και καλύτερη στους 16 η Liverpool!

Πρώτη και καλύτερη στους 16 η Liverpool!

Αποστολή εξετελέσθη για την Liverpool! Οι Reds έκαναν το καθήκον τους με νίκη επί της Red Bull Salzburg στην Αυστρία με σκορ 0-2 και προκρίθηκαν στην φάση των 16 του Uefa Champions League για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο για την ομάδα του Klopp, η οποία δυσκολεύτηκε, λόγω της πίεσης των Αυστριακών και των ευκαιριών που έχασε, αλλά τελικά τα κατάφερε και με δύο μέσα σε 102 δευτερόλεπτα από τους Keita και Salah πέρασε από την Red Bull Arena, έχοντας κρατήσει και το clean sheet.
Α’ Ημίχρονο: Χωρίς εκπλήξεις, με τον Keita να διατηρεί την θέση του και τους Wijnaldum και Mane να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν στον αγώνα με την Salzburg οι Reds. Μόλις στο πέμπτο λεπτό έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία η Liverpool με τον Salah να σουτάρει με το δεξί εντός περιοχής και τον Stankovic να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 7′ απάντησαν οι γηπεδούχοι με τους Hwang και Minamino, με τον Alisson να διώχνει δύο φορές, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ένα καλό πλασέ του Mane έφυγε άουτ. Τριπλή ευκαιρία είχαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης με τους Mane, Keita και Alexander-Arnold. Η μπάλα τελικα κατέληξε άουτ μετά το σουτ του Trent. Στο 24′ ήταν η σειρά του Haaland να απειλήσει, αλλά ο Alisson ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε σωστά. Τέσσερα λεπτά αργότερα η ομάδα του Klopp βρήκε την δεύτερη της μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι, ξανά με τον Mo Salah μετά από υπέροχη πάσα του Keita, αλλά και πάλι ο Φαραώ δεν σημάδεψε σωστά και έστειλε την μπάλα άουτ. Το πρώτο μέρος τελικά τελείωσε με τους Reds να χάνουν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία, με τον Naby Keita να μην μπορεί να νικήσει τον Stankovic μετά από πολύ πάσα του Salah.

Β’ Ημίχρονο: Με τρεις χαμένες ευκαιρίες από την Liverpool ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Πρώτα με σουτ του Robertson, που έφυγε άουτ και έπειτα με τον Mo Salah να χάνει άλλες δύο ευκαιρίες. Πρώτα δεν σημάδεψε σωστά με σουτ και έπειτα δεν κατάφερε να περάσει τον Stankovic. Η Salzburg απάντησε στις ευκαιρίες των Reds και πλησίασε το γκολ με τον Haaland, ενώ ο Klopp πραγματοποίησε την πρώτη του αναγκαστική αλλαγή στο 53′ με τον τραυματία Lovren να αφήνει την θέση του στον Joe Gomez. Οι πολλές χαμένες ευκαιρίες αρκετές φορές πληρώνονται με ακριβό τίμημα, αλλά αυτό δεν συνέβη στην σημερινή περίπτωση των Reds. Ο Sadio Mane στο 57′ πέρασε με εξαιρετική κίνηση τον Wober, πρόλαβε και γύρισε για τον Naby Keita πριν έρθει κατά πάνω του ο Stankovic και ο Naby προ κενής εστίας έγραψε με κεφαλιά το 0-1 και έβαλε μπροστά στο σκορ την Liverpool. Αυτό σκορ όμως έμεινε μόνο για δύο λεπτά, καθώς ο Mohamed Salah εκμεταλλεύτηκε την πολύ καλή μπαλιά του Henderson και το λάθος του Onguene και έγραψε το 0-2 από δύσκολη γωνία, αφού είχε περάσει και τον Stankovic. Το παιχνίδι κάπου εκεί κρίθηκε, αλλά η Liverpool είχε άλλες τρεις ευκαιρίες από το 70′ μέχρι το 80′ με Firmino, Salah και Mane, εκ των οποίων του Salah ήταν η μεγαλύτερη, αλλά ο τερματοφύλακας των Αυστριακών ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε. Η Salzburg στην επανάληψη είχε άλλη μια καλή στιγμή με τον Minamino στο 73′, αλλά ο Robertson πρόλαβε να βάλει το τάκλιν και να την στείλει κόρνερ. Στο μεταξύ ο Klopp ήθελε να ελέγξει καλύτερα τον ρυθμό του αγώνα στα τελευταία λεπτά και για αυτό είχε περάσει στο ματς τον Milner αντί του Firmino, ενώ στο 87′ αντικαστάθηκε και ο Keita από τον Origi. Στις καθυστερήσεις ο Mohamed Salah έχασε άλλη μια ευκαιρία για το 0-3.

Για τους Reds ακολουθεί το μεσημέρι του Σαββάτου ο αγώνας με την Watford στο Anfield.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Lovren (Gomez 53′), Van Dijk, Robertson, Henderson, Wijnaldum, Keita (Origi 87′), Salah, Mane, Firmino (Milner 75′)

Έμειναν στον πάγκο: Adrian, Jones, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri

Salzburg: Stankovic, Kristensen, Onguene, Wober, Ulmer, Mwepu, Junuzovic (Daka 68′), Szoboszlai, Minamino, Hwang, Haaland (Okugawa 76′)

Έμειναν στον πάγκο: Coronel, Vallci, Ramalho, Ashimeru, Prevljak

Ο Mo Salah κάνει το 0-2 για την Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com