Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ανατροπή, 5 στα 5 και μόνη στην κορυφή η Liverpool!

Ανατροπή, 5 στα 5 και μόνη στην κορυφή η Liverpool!

Ένα ακόμη ματς στην Premier League και μια ακόμη μεγάλη νίκη για την Liverpool! Η 14η συνεχόμενη και η πέμπτη σε πέντε παιχνίδια την φετινή σεζόν, με 3-1 κόντρα στην Newcastle.

Οι Reds έμειναν πίσω στο σκορ νωρίς με το εκπληκτικό τέρμα του Willems, ωστόσο αντέδρασαν και αρχικά ισοφάρισαν με το επίσης πανέμορφο γκολ του Mane, έπειτα πήραν προβάδισμα με τον Σενεγελέζο και τέλειωσαν την υπόθεση νίκη με τον Salah. Ο Bobby Firmino πέρασε ως αλλαγή στη θέση του τραυματία Origi και έκανε την διαφορά για τους Reds.

Α’ Ημίχρονο: Με δύο αλλαγές παρέταξε τους Reds κόντρα στους Magpies σε σχέση με το διπλό επί της Burnley. Ο Alex Oxlade-Chamberlain πήρε την θέση του Henderson και ξεκίνησε για πρώτη φορά στο Anfield από τον Απρίλιο του 2018 και ο Origi πήρε φανέλα βασικού αντί του Firmino. Το παιχνίδι όμως δεν ξεκίνησε καλά για τους Πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς έμειναν πίσω στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό από ένα καταπληκτικό σουτ του Willems με το δεξί εντός περιοχής. Λίγες στιγμές αργότερα ο Chamberlain απάντησε στις ευκαιρίες με ένα δυνατό σουτ, αλλά δεν βρήκε εστία. Τελική είχαν οι Reds και με την κεφαλιά του Mane στο 17’, αλλά έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Dubravka. Ούτε ο Salah στο 26’ κατάφερε να βρει εστία. Αμέσως μετά ο Marriner αρνήθηκε πεντακάθαρο πέναλτι σε ανατροπή του Matip από τον Lascelles! Ο αμυντικός της Newcastle είχε πάρει αγκαλιά τον Καμερουνέζο, αλλά ο Marriner έκλεισε τα μάτια, όπως άλλωστε συνηθίζει. Τελικά η λύση και ισοφάριση για την Liverpool ήρθε στο 28’ με ένα απίστευτο και άπιαστο σουτ από τον Sadio Mane! Ο επιθετικός των Reds πήρε την ασίστ από τον Robertson και εκτέλεσε τον Dubravka. Η Liverpool έκανε και αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο με τον Origi να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και να μην μπορεί να συνεχίσει, με αποτέλεσμα ο Firmino να παίρνει την θέση του. Ο Βραζιλιάνος μάλιστα έκανε αμέσως την διαφορά για την ομάδα του Klopp! Μαζί με τον Matip πίεσαν ασφυκτικά, κέρδισαν την μπάλα και ο Bobby έβγαλε αμέσως την ασίστ για τον Mane, ο Dubravka δεν κατάφερε να μπλοκάρει και ο Sadio Mane από κοντά και προ κενής εστίας έκανε το 2-1. Αδύναμο ήταν το σουτ του Wijnaldum στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Β’ Ημίχρονο: Πολύ κοντά στο τρίτο γκολ έφτασαν στο 49’ οι Reds με μια λόμπα του Wijnaldum. Μεγάλη ευκαιρία είχε και η Newcastle στο 55’ με τον Krafth. Ο Virgil van Dijk πήγε αμέσως πάνω στον Σουηδό και δεν τον άφησε να σουτάρει, όπως θα ήθελε. Οι Reds απάντησαν όμως αμέσως στις ευκαιρίες και πλησίασαν ξανά στο γκολ με τον Alexander-Arnold. Ο Dubravka όμως έδιωξε σε κόρνερ. Ο keeper των Magpies μπλόκαρε και την κεφαλιά του Firmino στο 61ο λεπτό. Στο 63’ ήταν η σειρά του Robertson να φτάσει μια ανάσα από το 3-1. Ο Dubravka αυτή τη φορά έδιωξε σε κόρνερ με τα πόδια. Ούτε ο Firmino μπόρεσε να σκοράρει μερικά λεπτά αργότερα, ενώ ο Lascelles πρόλαβε πριν τη γραμμή την κεφαλιά του van Dijk στο 68’. Η Liverpool τελικά βρήκε στο 71’ το τρίτο γκολ που έψαχνε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο. Με σκόρερ τον Mo Salah και τον Bobby Firmino να δίνει μια καταπληκτική ασίστ στο Φαραώ με τακουνάκι, για να τον βγάλει στον κένο χώρο και να γράψει εκείνος το 3-1 με το αριστερό. Οι Reds έκαναν την δεύτερή τους αλλαγή στο 74’ με τον Milner να αντικαθιστά τον Chamberlain. Στο 84ο λεπτό ήρθε και η σειρά του Wijnaldum να πάρει ανάσες και ο Shaqiri πήρε την θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Firmino στο 87’ έβγαλε ακόμη μια εκπληκτική πάσα, αλλά οι Alexander-Arnold και Salah δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από κοντά. 

Για τους Reds ακολουθεί η αναμέτρηση με τη Napoli το βράδυ της Τρίτης για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Uefa Champions League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Oxlade-Chamberlain (Milner 75′), Wijnaldum (Shaqiri 84′), Salah, Mane, Origi (Firmino 37′)

Έμειναν στον πάγκο: Kelleher, Gomez, Henderson, Lallana

Newcastle: Dubravka, Schar (Fernandez 80′), Lascelles, Dummett, Krafth (Manquillo 67′), Hayden, Shelvey, Willems, Almiron (Muto 66′), Atsu, Joelinton.

Έμειναν στον πάγκο: Darlow, Clark, Ki, M.Longstaff.

Bobby Firmino και Mo Salah μετά το 3-1.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com