Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Mane και Firmino την οδηγούν!

Mane και Firmino την οδηγούν!

Δεύτερος αγώνας της Premier League και δεύτερη νίκη για την Liverpool! Οι Reds νίκησαν με 1-2 την Southampton στο St. Mary’s με τους Sadio Mane και Bobby Firmino να σκοράρουν, αν και αγχώθηκαν στο τέλος, όταν μείωσε ο πρώην Κόκκινος, Danny Ings μετά από λάθος του Adrian!

Η Liverpool έφτασε τις 11 συνεχόμενες νίκες στην Premier League και ισοφάρισε την επίδοση ρεκόρ, που είχε σημειώσει η ομάδα του Brendan Rodgers το 2014.

Α’ Ημίχρονο: Με τον Adrian να ξεπερνά τον τραυματισμό του και να ξεκινά και τους Matip και Chamberlain να διατηρούν την θέση τους στο αρχικό σχήμα ξεκίνησαν στο St. Mary’s οι Reds. Η πρώτη καλή στιγμή για τους Reds ήρθε στο τέταρτο λεπτό με ένα σουτ του Milner, που μπλόκαρε ο Gunn μετά από κόντρα. Στο 13’ απείλησε και ο Chamberlain με σουτ εντός περιοχή μετά από εξαιρετική πάσα του Salah με τακουνάκι. Ο Ox καθυστέρησε και δεν βρήκε εστία. Με προσπάθεια του Adams απάντησε στις ευκαιρίες των Reds, η Southampton στο 18ο λεπτό, ωστόσο ούτε εκείνος βρήκε εστία, ενώ η Liverpool αγωνιζόταν με 10 παίκτες, λόγω τραυματισμού του Milner. Μεγάλη απόκρουση πραγματοποίησε ο Adrian στο 20’ και έσωσε για μια ακόμη φορά τους Reds σε λίγες μέρες. Ο Yoshida νίκησε τον van Dijk στον αέρα και του πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ισπανός ήταν σε ετοιμότητα. Ο Adrian απομάκρυνε ξανά σωστά το κίνδυνο της σέντρας του Bertrand στο 28’. Μεγάλη ευκαιρία είχαν οι Saints και στο 38ο λεπτό με κεφαλιά του Adams, η οποία έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Adrian. Η Liverpool έμοιαζε να μην υπήρχε στο ματς στο πρώτο μέρος και να μην μπορεί να απειλήσει, αλλά η λύση ήρθε με μια γκολάρα από τον Sadio Mane στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου! Ο Σενεγαλέζος με μια όμορφη κίνηση άδειασε τον Bendarek και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Gunn με άπιαστο σουτ!

Β’ Ημίχρονο: Φάουλ σε πολύ καλή θέση είχαν κερδίσει οι Reds στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ωστόσο ο Salah δεν κατάφερε να περάσει την μπάλα από το τείχος. Δύο ευκαιρίες σε ένα λεπτό έχασε η Liverpool στο 55’ και στο 56’! Πρώτα με τακουνάκι του Matip μετά από κόρνερ, που έφυγε λίγο άουτ και έπειτα με τον Salah να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία εντός περιοχής. Ο Gunn έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Φαραώ. Πολύ ψηλά έφυγε η προσπάθεια του Milner στο 63’, ενώ αμέσως μετά πέρασε στον αγώνα ο πρώην επιθετικός των Reds, Danny Ings αντί του Oriol Romeu και πήρε το χειροκρότημα από τους οπαδούς της Liverpool . Τεράστια ευκαιρία έχασαν οι Reds στο 65’ με το πλασέ του Firmino να φεύγει ελάχιστα εκτός εστίας. Είχε προηγηθεί συνεργασία του Βραζιλιάνου με τον Sadio Mane. Ο Danny Ings μάλιστα πήγε να πληγώσει την Liverpool 3 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτα απέφυγε τον Milner με εκπληκτική προσποίηση και έπειτα το πλασέ του έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Adrian. Στο 71ο πρώτο λεπτό ήρθε η ώρα του Firmino να αναλάβει δράση και να κάνει το 0-2 με το πρώτο του γκολ στη σεζόν! Ο Firmino πήρε μια πάσα από τον Mane μέσα στην περιοχή, απέφυγε τον Vestegaard και τελείωσε με ιδανικό τρόπο την φάση με σουτ στην αριστερή γωνία του Gunn. Ο Bobby επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Την πρώτη τους αλλαγή έκαναν οι Reds στο 75’ με τον Fabinho να περνά αντί του Milner και παραλίγο ο Mane να διαμορφώσει το 0-3 με κεφαλιά αμέσως μετά την είσοδο του Βραζιλιάνου χαφ στον αγωνιστικό χώρο. Ο Gunn τον απέτρεψε. Το 0-3 δεν έγινε ούτε στο 77’ με τον Gunn να αποκρουεί το σουτ του Robertson. Και πάλι ο Mane είχε δώσει την τελική πάσα. Στο 79’ αντικαταστάθηκε και ο Mo Salah από τον Divock Origi. Η Southampton ξαναμπήκε στο ματς από το πουθενά στο 83’! Ο Adrian δεν πρόσεξε καθόλου και στην ουσία έκανε πάσα στον Danny Ings, με τον Άγγλο επιθετικό να σπρώχνει απλά την μπάλα στα δίχτυα και να δίνει νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Ισπανός νωρίτερα είχε διώξει κεφαλιά-αυτογκόλ του Matip, για να κρατήσει προσωρινά το μηδέν. Ο ίδιος παίκτης, ο Ings έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 86’ μετά από σέντρα του Djenepo. Ευτυχώς για τους Reds δεν βρήκε καλά την μπάλα και την έστειλε άουτ. Στο 89’ η Liverpool ολοκλήρωσε τις αλλαγές της με τον Henderson να παίρνει την θέση του Chamberlain. 

Επόμενος αγώνας για τους Reds το επόμενο Σάββατο κόντρα στην Arsenal στο Anfield.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Southampton: Gunn, Yoshida, Vestergaard, Bednarek, Valery, Romeu (Ings 64′), Hojbjerg, Bertrand (Djenepo 77′), Redmond, Ward-Prowse, Adams (Armstrong 68′)

Δεν χρησιμοποιήθηκαν: Forster, Cedric, Danso, Obafemi

Liverpool: Adrian, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Milner (Fabinho) 74′, Oxlade-Chamberlain (Henderson 89′), Salah (Origi 79′), Mane, Firmino

Δεν χρησιμοποιήθηκαν: Lonergan, Gomez, Lallana, Shaqiri.

Ο Mane πλήγωσε την πρώην ομάδα του.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com