Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ανατροπή, πέναλτι και κούπα για την Liverpool!

Ανατροπή, πέναλτι και κούπα για την Liverpool!

Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον… η Liverpool κατέκτησε και δεύτερο Ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Πόλη στην διαδικασία των πέναλτι!

Οι Reds επικράτησαν της Chelsea στα πέναλτι με 5-4, ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με 2-2 μετά από παράταση.

Ο Mane και τα δύο γκολ της ομάδας του Klopp.

Α’ Ημίχρονο: Με μια αναμενόμενη ενδεκάδα παρέταξε τους Reds ο Jürgen Klopp, καθώς ο Alexander-Arnold και ο Bobby Firmino έμειναν στον πάγκο με τους Joel Matip και Alex Oxlade-Chamberlain να ξεκινούν. Πρώτη στιγμή στο ματς και διαιτητικό λάθος εις βάρος της Liverpool! Η Frappart δεν καταλόγισε πέναλτι σε χέρι του Azpilicueta μετά από γυριστό του Mane. Το πρώτο σουτ του αγώνα έγινε από τον Fabinho και ο Pedro του απάντησε με ένα άστοχο στο 11’. Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα άνηκε στη Liverpool και την είχε ο Mo Salah με τον Kepa να τον νικά σε ένα τετ α τετ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Giroud σπατάλησε μια ευκαιρία με κακό τελείωμα και ο Pedro σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι στο 22ο λεπτό με την δεύτερη του ευκαιρία στο ματς. Δύο λεπτά αργότερα ο Giroud προσπάθησε να σκοράρει με ψαλιδάκι, χωρίς όμως να βρει εστία. Δύο καλές κεφαλιές είχαν οι Reds με van Dijk και Mane στο 28’ και στο 30’. Το μηδέν κράτησε ο Adrian στο 32’ με μεγάλη επέμβαση, αλλά η Liverpool δέχθηκε τελικά το γκολ με τον Giroud να σκοράρει στο 36ο λεπτό μετά από όμορφη κίνηση και πάσα του Pulisic. Οι Μπλε σημείωσαν και δεύτερο τέρμα με τον Pulisic στο 40’, αλλά ακυρώθηκε ορθά ως οφσάιντ.

Β’ Ημίχρονο: Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τους Reds, καθώς ο Bobby Firmino πήρε την θέση του Chamberlain. Ο Βραζιλιάνος βοήθησε αμέσως την Liverpool να ισοφαρίσει! Μόλις στο 48’, ο Fabinho τον βρήκε στην περιοχή, εκείνος έδωσε την ασίστ στον Mane και ο Σενεγαλέζος έκανε το 1-1 από κοντά με τον Kepa να μην μπορεί να μπλοκάρει. Ο Bobby έστρωσε στον Fabinho, για να κάνει εκείνος ένα καλό σουτ 2 λεπτά αργότερα. Καλή στιγμή είχε η ομάδα του Klopp και στο 51’ με το σουτ του Henderson να βρίσκει στον Emerson και τελικά τον Kepa να μπλοκάρει. Στο 64ο λεπτό ήρθε η σειρά του Milner να περάσει εκτός, με τον Wijnaldum να παίρνει την θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Ο Gomez πρόλαβε τον Pulisic πριν σουτάρει λίγο αργότερα. Ο Kepa δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από το γύρισμα του Mane στο 67’. Πολύ μεγάλη διπλή ευκαιρία είχαν οι Reds στο 74’! Πρώτα με το σουτ του Salah που έδιωξε ο Kepa και έπειτα με εκείνο του van Dijk, το οποίο έστειλε ο Ισπανός το δοκάρι και μετά σε κόρνερ. Ο Virgil van Dijk σταμάτησε το σουτ του Pedro στο 81’ και έσωσε τους Reds. Οι Μπλε πίεσαν στα τελευταία λεπτά του αγώνα, δεν κατάφεραν όμως να σκοράρουν, όπως και η Liverpool στην τελευταία φάση του αγώνα με το γύρισμα του Salah. 

Παράταση: Ξεκίνημα με αλλαγή και στην παράταση για την Liverpool. Στον αγώνα πέρασε ο Trent Alexander-Arnold και εκτός ο Andrew Robertson. Αριστερό μπακ αγωνίστηκε ο Joe Gomez, ο οποίος είχε και το πρώτο σουτ της παράτασης στο 92’, αλλά δεν ανησύχησε τον Kepa. Το ματς τελικά το γύρισε η Liverpool στο 95’ με τον ίδιο συνδυασμό που έγινε και το 1-1! Ο Firmino γύρισε στον Mane εντός περιοχής και εκείνος με ένα καταπληκτικό σουτ νίκησε τον Kepa για το 2-1. Πολύ μεγάλη επέμβαση πραγματοποίησε ο Adrian, για να κρατήσει το σκορ στο 97’ στον Abraham, αλλά ένα λεπτό αργότερα του έκανε πέναλτι και ο ψύχραιμος Jorginho για το 2-2, ενώ οι Μπλε είχαν και μεγάλη ευκαιρία λίγο αργότερα. Ο σκόρερ των δύο τερμάτων της Liverpool, Sadio Mane παραχώρησα την θέση του στον Divock Origi στο 103’. Δύο τεράστιες ευκαιρίες έχασε η Chelsea στο 113’. Πρώτα ο Adrian απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Mount και έπειτα εκείνο του Pedro, που έφυγε ελάχιστα άουτ. Ο Adrian έβγαλε και το σουτ του Mount στο 177’. Στα τελευταία λεπτά της παράτασης τραυματίστηκε ο Fabinho. 

ΠΕΝΑΛΤΙ: 

1-0 η Liverpool με τον Firmino.

1-1 η Chelsea με τον Jorginho.

2-1 η Liverpool με τον Fabinho.

2-2 η Chelsea με τον Barkley.

3-2 η Liverpool με τον Origi.

3-3 η Chelsea με τον Mount.

4-3 η Liverpool με τον Alexander-Arnold.

4-4 η Chelsea με τον Emerson.

5-4 η Liverpool με τον Salah.

Έπιασε ο Adrian το πέναλτι του Abraham και οι Reds κατέκτησαν το Uefa Super Cup!

Επόμενος αγώνας για τους Reds το Σάββατο κόντρα στην Southampton εκτός έδρας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Adrian, Gomez, Matip, Van Dijk, Robertson (Alexander-Arnold 91′), Fabinho, Milner (Wijnaldum 64′), Henderson, Salah, Oxlade-Chamberlain (Firmino 46′), Mane (Origi 103′)

 Δεν χρησιμοποιήθηκαν: Lonergan, Kelleher, Hoever, Lallana, Shaqiri, Elliott, Brewster

Chelsea: Kepa, Azpilicueta, Christensen (Tomori 84′), Zouma, Emerson, Kante, Kovacic (Barkley 101′), Jorginho, Pedro, Pulisic (Mount 74′), Giroud (Abraham 74′)

Δεν χρησιμοποιήθηκαν: Caballero, Rudiger, Alonso, Zappacosta, Kenedy, Gilmour, Batshuayi, Willian

Ήρωας Adrian για την Liverpool!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com