Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ray Clemence: «Η μεγάλη διαφορά φέτος για τη Liverpool»

Ray Clemence: «Η μεγάλη διαφορά φέτος για τη Liverpool»

O Ray Clemence πανηγυρίζει μία από τις κούπες του με τη Liverpool.

Ο θρύλος των Κόκκινων, ο Ray Clemence, είναι πεπεισμένος ότι η περσινή απώλεια του πρωταθλήματος –για έναν βαθμό, θα ωφελήσει τη Liverpool, ώστε να τα πάει ακόμα καλύτερα φέτος.

Ο Clemence που κέρδισε το πρωτάθλημα με τους Κόκκινους 5 φορές- τότε First Division, στις δεκαετίες του 1970 και του 1980, πιστεύει ότι οι Πρωταθλητές Ευρώπης του Jurgen Klopp θα χρησιμοποιήσουν αυτή την παραλίγο επιτυχία ως πλεονέκτημα τους για τη σαιζόν 2019/20.

«Βοηθά, το να φτάσεις τόσο κοντά.» είπε στο SkySports.

«Αν κοιτάξετε πίσω, πριν από 3-4 χρόνια θα δείτε ότι τελείωναν το πρωτάθλημα με 20 βαθμούς λιγότερο από τους πρωταθλητές.» είπε.

«Έφτασαν τους 97 βαθμούς ,χάνοντας μόνο έναν αγώνα, αλλά και πάλι δεν ήταν αρκετό. Σε οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα, θα το είχαν κερδίσει.»

«Αλλά έχουν πια την αυτοπεποίθηση της γνώσης ότι μπορούν να ανταγωνιστούν την Manchester City, και του χρόνου θα εξασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν τους βαθμούς που έχασαν από ισοπαλίες σε αγώνες που έπρεπε να είχαν κερδίσει. Αυτό θα κάνει τη διαφορά.»

«Εγώ ήμουν τυχερός που βρέθηκα στη Liverpool σε μια εποχή που κάθε χρόνο κέρδιζαν τίτλους και μάλιστα σε σαιζόν με 42 αγώνες.  Είχα συνειδητοποιήσει όμως ότι οι σαιζόν αυτές ήταν πολύ μεγάλες και δεν γίνεται να παίζεις καλά σε κάθε αγώνα, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι ή με ποιους παίζεις ως αντίπαλος.»

«Θα υπάρχουν πάντα αγώνες που θα παλεύεις και θα βρίσκεις κάποιον τρόπο να αποφύγεις την ήττα ή να κλέψεις τη νίκη στο τέλος.» συνέχισε.

«Αυτό ξεκίνησε να κάνει και αυτή η ομάδα της Liverpool. Αυτό έκαναν και στον Τελικό του ChampionsLeague. Δεν έπαιξαν καλά μετά το πέναλτι, αλλά βρήκαν τον τρόπο για να κερδίσουν τον αγώνα.»

Ο Clemence είχε όμως και μια προειδοποίηση να απευθύνει προς τους Κόκκινους.

«Από την πλευρά της ομάδας, νιώθεις περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν κερδίζεις ένα τρόπαιο και μάλιστα όταν γνωρίζεις πώς να το κερδίσεις.»

«Θα πρέπει όμως να συνειδητοποιείς ότι την επόμενη σαιζόν, όλοι κυνηγάνε το κεφάλι σου. Είσαι Πρωταθλητής Ευρώπης. Είτε στην Premier League, είτε στην Ευρώπη όλοι θα θέλουν να σε νικήσουν.»

«Ήταν μεγάλη η χρονική περίοδος που πέρασε χωρίς να κερδίσει η ομάδα κάποιο τρόπαιο. Και ακόμα μας ξεφεύγει το Πρωτάθλημα. Αλλά η κατάκτηση  του Champions League θα δώσει σε όλους στην ομάδα, παίκτες, προπονητή, οπαδούς την αυτοπεποίθηση που χρειάζεται.»

Ο Ray Clemence εξήγησε την διαφορά της φετινής Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com