Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η LIVERPOOL ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!!!

Η LIVERPOOL ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!!!

Η Liverpool είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης για έκτη φορά στην ιστορία της!!! Επιστρέφει στους τίτλους μετά το 2012 και στα Champions League μετά το 2005! Οι Reds επέστρεψαν στον θρόνο τους, επέστρεψαν στην κορυφή της Ευρώπης!!!

Τα γκολ των Reds σημείωσαν οι Mohamed Salah με πέναλτι και Divock Origi με εξαιρετικό αριστερό σουτ!

Α’ Ημίχρονο: Χωρίς εκπλήξεις παρέταξε την ενδεκάδα του τελικού ο Jürgen Klopp. Ο Bobby Firmino επέστρεψε στο αρχικό σχήμα των Reds μετά από 1.5 μήνα, ενώ ο Gini Wijnaldum προτιμήθηκε από τον James Milner για τον χώρο του κέντρου. Ο τελικός ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους Reds, καθώς στην κυριολεξία στο πρώτο λεπτό και στην πρώτη τους επίθεσης κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Sissoko. Ο Skomina δεν πήγε στο VAR και έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Ο Mohamed Salah ανέλαβε την εκτέλεση και μόλις στο δεύτερο λεπτό έβαλε τη Liverpool στο δεύτερο λεπτό! Ισορροπημένο ήταν το παιχνίδι στα επόμενα 15 λεπτά με τη Liverpool να έχει την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα από κανονική ροή παιχνιδιού. Ένα δυνατό σουτ του Alexander-Arnold, το όποιο έφυγε ελάχιστα εκτός εστίας του Lloris. Άστοχα ήταν τα δύο του Salah δύο λεπτά αργότερα. Οι Reds είχαν και την επόμενη καλή στιγμή του ματς και συνολικά δεύτερη (εκτός του πέναλτι) με ένα πολύ καλό σουτ του Robertson. Με δυσκολία απομάκρυνε σε κόρνερ ο Lloris και από την εκτέλεσή του η μπάλα κατέληξε στον Salah, αλλά η προσπάθεια αρκετά άουτ. Μετά από κόρνερ σούταρε και στο 42 ο Φαραώ και ανάγκασε τον Lloris να παραχωρήσει ένα ακόμη κόρνερ. Στο 44ο λεπτό η Tottenham είχε τις προϋποθέσεις για μια καλή ευκαιρία, αλλά το σουτ του αμαρκάριστου Eriksen έφυγε πολλά μέτρα πάνω από τα δοκάρια του Alisson.

Β’ Ημίχρονο: Κοντά στο γκολ έφτασαν στα πρώτα λεπτά της επανάληψης! Πρώτα με το μακρινό σουτ του Fabinho, το οποίο μπλόκαρε ο Lloris και έπειτα με μια εξαιρετικά επικίνδυνη σέντρα του Robertson. Η Tottenham ένα λεπτό αργότερα απάντησε στις καλές στιγμές, αλλά όχι στις ευκαιρίες με τον Dele Alli. Η άμυνα των Reds απομάκρυνε τον κίνδυνο. Η πρώτη αλλαγή για τη Liverpool πραγματοποιήθηκε στο 58’ με τον Origi να παίρνει τη θέση του ανέτοιμου Firmino. Μόλις 4 λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε και ο Gini Wijnaldum από τον James Milner. Αλλαγή πραγματοποίησε και η Tottenham στο 66’ με τον ήρωα του ημιτελικού με τον Ajax, Lucas Moura να περνά αντί του Winks. Μια ανάσα από το 2-0 έφτασε η Liverpool στο 68ο λεπτό με ένα σουτ του James Milner από το ύψος της περιοχής. Ελάχιστα άουτ έφυγε η μπάλα. Η φάση προήλθε από μια εξαιρετική ενέργεια του Mane. Μετά από αρκετή ώρα απείλησε τον Alisson η Tottenham με τον Dele Alli, ο οποίος προσπάθησε να κρεμάσει τον τερματοφύλακα των Reds. Ο Βραζιλιάνος ήταν σε ετοιμότητα και μάζεψε εύκολα. Ο Dele προσπάθησε να ισοφαρίσει και στο 79’, αλλά και πάλι δεν νίκησε τον Alisson. Ο εξαιρετικός Βραζιλιάνος δεν νικήθηκε ούτε από τα καλά σουτ των Son και Moura στο 80’, αλλά ούτε από το αδύναμο του Κορεάτη ένα λεπτό αργότερα. Ακόμη μια απίστευτη επέμβαση πραγματοποίησε ο Alisson στο 85’ σε φάουλ του Eriksen. Οι Spurs είχαν ανεβάσει ρυθμό και πίεζαν για την ισοφάριση, όμως το γκολ το βρήκαν οι Reds και μάλιστα με τον Origi! Μετά από ένα κόρνερ, κακή απομάκρυνση της Tottenham και ασίστ του Joel Matip! Ο Βέλγος με ένα τρομερό αριστερό σουτ εκτέλεσε τον Lloris και σφράγισε τον θρίαμβο των Reds! Αμέσως μετά το γκολ της Liverpool, πέρασε ο Joe Gomez στη θέση του Sadio Mane. Ούτε ο Rose στο 92’ κατάφερε να νικήσει τον Alisson και ούτε ο Son με ένα πολύ καλό σουτ μισό λεπτό αργότερα. Ο Βραζιλιάνος ήταν ξανά σε ετοιμότητα στο 93’ και μπλόκαρε και την προσπάθεια του Kane. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Wijnaldum (Milner 62′),  Salah, Mane (Gomez 90′), Firmino (Origi 58′)

Tottenham: Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Winks (Lucas 66′), Sissoko (Dier 74′), Eriksen, Alli (Llorente 82′), Son, Kane.

Ο Mohamed Salah άνοιξε το σκορ στο δεύτερο λεπτό!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com