Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Το Anfield τίμησε τους 96

Το Anfield τίμησε τους 96

Περίπου 12.000 φίλοι της Liverpool βρέθηκαν στο Anfield σήμερα το απόγευμα για να τιμήσουν τα 96 θύματα της τραγωδίας του Hillsborough.

Στις 15:06 ακριβώς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Ήταν η ίδια ακριβώς στιγμή όταν πριν από 22 χρόνια, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ Liverpool και Nottingham Forest, ο αγώνας διακόπηκε.

Σύσσωμη η οικογένεια της Liverpool βρέθηκε στο Anfield, προεξέχοντος του Kenny Dalglish, δίπλα στον οποίον βρισκόταν ένας άλλος θρύλος των Reds, ο Ian Rush. Φυσικά παρευρέθηκε όλη ομάδα της Liverpool, ενώ ο αρχηγός Steven Gerrard και ο Daniel Agger εμφανίστηκαν στο γήπεδο με πατερίτσες. Ανάμεσα στο πλήθος βρέθηκαν και φίλαθλοι της Everton.

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα συγκινητική και πάρα πολύ συναισθηματικά φορτισμένη, όμως για πρώτη φορά υπήρχε μια σπίθα αισιοδοξίας, πως τελικά θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν ήταν λίγες οι φορές που το σύνθημα justice for the 96 (δικαιοσύνη για τους 96) ακούστηκε στο Anfield.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει σε δύο γεγονότα. Το ένα είναι η δημοσιοποίηση πως θα υποβληθεί αίτημα, έτσι ώστε να απονεμηθεί ο τίτλος του «Sir» στον Kenny Dalglish. Το Kop άμεσα έδειξε την στήριξή του, με το σύνθημα «Dalglish-Dalglish» να δονεί την ατμόσφαιρα και τον «βασιλιά» να ανταποκρίνεται με έναν χαιρετισμό. Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του MP Steve Rotheram.

Το δεύτερο είναι το μεγάλο ευχαριστώ που απηύθυνε η πρόεδρος του ιδρύματος στήριξης των οικογενειών της τραγωδίας του Hillsborough, Margaret Aspinall, προς τον πρώην προπονητή της Liverpool Rafa Benitez, ο οποίος παρευρέθηκε στο Anfield μαζί με τη σύζυγό του Montse. Η Margaret, ευχαρίστησε έναν προς έναν όλους αυτούς που ήταν παρόντες στο Anfield για να τιμήσουν τους 96, αφήνοντας τον Rafa Benitez τελευταίο, λέγοντας χαρακτηριστικά «σ’ ευχαριστούμε που είσαι εδώ και γι’ αυτά που έχεις προσφέρει σε όλους μας όλα αυτά τα χρόνια» , με τον πρώην Ισπανό τεχνικό των Reds να ξεσπά σε λυγμούς. Το Kop αυθόρμητα φώναξε το όνομά του και πάλι, αναγνωρίζοντας την προσφορά του στην οικογένεια των Reds, τόσο αγωνιστικά όσο και εξωαγωνιστικά (θυμίζουμε ότι πέρσι ο Benitez, την τελευταία του μέρα στο Liverpool ως προπονητής της ομάδας μας, δώρισε το ποσό των 96.000 λιρών στο ίδρυμα στήριξης των οικογενειών της τραγωδίας του Hillsborough).

Η Margaret για μια ακόμα φορά μίλησε από καρδιάς, αποκλείοντας έστω και σαν σκέψη το ενδεχόμενο επιστροφής όρθιων οπαδών στην Premier League, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Είμαι πολύ ενοχλημένη αυτή την εβδομάδα ακούγοντας πως κάποιοι επιθυμούν την επιστροφή όρθιων στις κερκίδες των γηπέδων. Αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί ποτέ ξανά. 96 φίλαθλοί μας πέθαναν και άφησαν μια παρακαταθήκη σε όλους σας, που είναι η ασφάλειά σας και είναι το σημαντικότερο όλων. Σας έδωσαν πίσω το δικαίωμα να σας συμπεριφέρονται ως άνθρωποι και όχι ως ζώα. Εμείς στο ίδρυμα δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσουμε σε κάτι τέτοιο.

Κάποιοι δεν έκαναν αυτό που έπρεπε μετά το Bradford, μετά το Heysel και μετά το Ibrox. Χρειάστηκαν άλλες 96 ζωές για να μάθουν κάποιοι το μάθημά τους. Ο κόσμος λέει πως το Hillsborough ήταν η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική τραγωδία στην ιστορία της Αγγλίας. Εγώ πιστεύω πως το Hillsborough ήταν η μεγαλύτερη αδικία (μη απονομή δικαιοσύνης) στην ιστορία της Αγγλίας.

Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία της Margaret Aspinall

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com