Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Ο Sadio Mane και μια μέρα από την καθημερινότητά του

Ο Sadio Mane και μια μέρα από την καθημερινότητά του

Έχοντας στο πρόσφατο ενεργητικό του των 12 αγωνιστικών 11 γκόλ ,ο Sadio Mane φιγουράρει ένας από τους  πιο φορμαρισμένους παίκτες παγκόσμια. Όμως πως είναι άραγε μια συνηθισμένη μέρα για τον στρίκερ των Reds; Το 10άρι της Liverpool θέλησε να μας λύσει αυτές τις απoρίες.

«Συνήθως σηκώνομαι νωρίς το πρωί και κάνω ένα ντους και μετά προσεύχομαι. Ντους, προσευχή…..πάντα η ίδια ρουτίνα κάθε μέρα. Το πώς θα συνεχιστεί η μέρα μου εξαρτάται κατά πολύ από το πότε θα αρχίσει η προπόνηση, δηλαδή για παράδειγμα αν ξεκινάμε 9:30 θα πάω νωρίτερα, συνήθως μια ώρα πριν, να συναντήσω το ιατρικό προσωπικό για κάποια θεραπεία και μετά στο γυμναστήριο για να προθερμανθώ.

Μου αρέσει να πηγαίνω πάντα πιο νωρίς, για να βλέπω τους ιατρούς για θεραπεία ακόμα και όταν νιώσω έστω και την παραμικρή ενόχληση, άλλοι παίκτες το θεωρούν αυτό σημαντικό άλλοι όχι. Εγώ το θεωρώ ουσιώδες αν θέλω να είμαι πάντα σε φόρμα. Όταν ήμουν στα 20-22 ακόμα κι αν με ενοχλούσε κάτι έλεγα μέσα μου » είσαι μια χαρά » και συνέχιζα …τώρα όμως έχοντας μεγαλώσει δεν αφήνω το παραμικρό στην τύχη γιατί μπορεί να εξελιχθεί σοβαρή ζημιά και για είσαι πάντα σε ετοιμότητα και στην κορυφή προσέχεις κάθε λεπτομέρεια.

Και ο Sadio Mane συνεχίζει με την διατροφή:»Πολλές φορές παίρνω πρωινό στο Melwood, κάποιες φορές γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και φρούτα, άλλες ψωμί και αυγά ή ακόμα και κουάκερ…το σημαντικό για μένα είναι να είναι υγιεινό. Είμαι κακός μάγειρας γι αυτό έχω τον chef τον Damien που είναι Πολωνός και ξέρει ακριβώς τί χρειάζομαι και είναι καλό για μένα για να είμαι πάντα στο 100% της φόρμας μου όπως πρέπει να είσαι για να φτάσεις και να μείνεις στην κορυφή! Δεν τον αλλάζω με τίποτα!!

Έχω μάθει να ακούω τί μου ζητά το σώμα μου, παλιά δεν ήμουν έτσι , τώρα όμως καταλαβαίνω την αξία του να τρώω σωστά, να αρχίζω νωρίς μα και φυσικά να κοιμάμαι νωρίς. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε νέο ποδοσφαιριστή να μπαίνει στο σωστό μονοπάτι από την αρχή. Έχουμε πια τόσα μέσα να μας βοηθούν ώστε αν αποκτήσουμε σωστές συνήθειες και προπονούμαστε σκληρά για να έχουμε πάντα μάξιμουμ απόδοση. Η προπόνηση βέβαια τις πιο πολλές φορές είναι πολύ σκληρή, αλλά αυτό το θεωρώ σκόπιμο μια που στον αγώνα μου φαίνονται όλα πιο εύκολο να τα εφαρμόσω…πάντα πιστεύω ότι αν εμείς παίζουμε σε πολύ ψηλό τέμπο όλον τον αγώνα καμμία ομάδα δεν θα μπορεί να μας ακολουθήσει εύκολα.

Μετά την προπόνηση χαλαρώνω το σπίτι  μου , μπαίνοντας λίγο στα social media. Δεν χαλάω πολύ χρόνο με αυτά και δεν ποστάρω συχνά αν και ίσως να έπρεπε…δεν μου αρέσει και τόσο όμως. Βλέπω σειρές όπως το» Shooter» και το «Game of thrones» και παίζω επιτραπέζια και βίντεοπαιχνίδια με τους φίλους μου που με επισκέπτονται, όπως και ο Naby Keita που μένει κοντά. Μιλάω με τους δικούς μου στην πατρίδα , που πότε πότε νοσταλγώ και επισκέπτομαι αλλά έχω συνηθίσει και στην Ευρώπη.

Στις 7:30 αυστηρά θα φάω κάτι οπωσδήποτε υγιεινό για βράδυ και θα πάω για ύπνο το αργότερο κατά τις 11:00.

Όταν βέβαια ταξιδεύω και μένω εκτός έδρας πριν κάποιον αγώνα έχω λιγότερα πράγματα να κάνω και χαζεύω περισσότερο με το κινητό μου, αλλά καταφέρνω να μένω πάντα συγκεντρωμένος στον στόχο… τη νίκη. Μετά από τους αγώνες πάντα υπάρχει ένταση  γι αυτό κάνω ένα κρύο ντους και μασάζ και βλέπω ταινίες μέχρι να κοιμηθώ αλλά δεν κοιμάμαι νωρίς ούτε αρκετά εξαιτίας της αδρεναλίνης. Ο Sadio Mane  κλείνει λέγοντας:» Το εξαιρετικό επίσης είναι ότι όλοι οι παίκτες είμαστε μια μεγάλη , καλή παρέα ακόμα και αυτοί που ήρθαν πρόσφατα μοιάζει σαν να τους ξέραμε από την αρχή και αυτό είναι επίσης σημαντικό όπως όλα τα άλλα που ανέφερα, που βοηθούν πάντα ένα ποδοσφαιριστή…ο θεός με ευνόησε με το να παίζω σε ένα τόσο ξεχωριστό σύλλογο».

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com