Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δίκη του Hillsborough -Θα έπρεπε να ‘εκτρέπουν’ τους οπαδούς από τις γεμάτες θύρες

Δίκη του Hillsborough -Θα έπρεπε να ‘εκτρέπουν’ τους οπαδούς από τις γεμάτες θύρες

Η Αστυνομία είχε πει σε κάποιον αξιωματούχο, υπεύθυνο ασφάλειας, ότι θα οδηγούσε τους οπαδούς μακριά από την μοιραία κερκίδα όπου συνέβη η γνωστή τραγωδία, αν καταλάβαινε ότι αυτή ήταν υπερπλήρης.
Ήταν ο κύριος υπεύθυνος πυρασφάλειας, Ronald Grimshaw, που κατέθεσε σήμερα στο Preston Crown Court.
Ο κ.Grimshaw, ήταν μέλος του Officer Working Party, υπεύθυνου για συμβουλές και καθοδήγηση σε ζητήματα ασφαλείας στο γήπεδο της Sheffield Wednesday ,στα μέσα της δεκαετίας του 1980.
Ο Κατήγορος, Richard Matthews QC, ρώτησε τον Grimshaw, αν η Αστυνομία του South Yorkshire, είχε αναφέρει οτιδήποτε σχετικά με τη σωστή πυκνότητα του πλήθους, στη Leppings Lane, όπου συνέβη και το τραγικό γεγονός της σύνθλιψης των οπαδών.
Ο κ.Grimshaw είπε «Είχαν τον έλεγχο των θυρών εισόδου, ενώ είχαν επίσης κάμερες εποπτείας του χώρου αλλά και αστυνομικούς μπροστά στον αγωνιστικό χώρο.» και πρόσθεσε.
«Δεν γινόταν μέτρηση στην περιοχή και ήταν μια από τις ανησυχίες μου, αλλά ο τρόπος με τον οποίο είχαν φροντίσει παρόμοιες καταστάσεις στο παρελθόν, μας βεβαίωναν ότι αν υπήρχε κίνδυνος υπερπλήρωσης στις συγκεκριμένες κερκίδες θα έκλειναν τις εισόδους και θα οδηγούσαν τους οπαδούς αλλού.»
Ο κ.Grimshaw είπε επίσης ότι γινόταν μέτρηση των οπαδών όταν αυτοί περνούσαν από τα σημεία ελέγχου, χωρίς όμως να υπάρχει η αντίστοιχη ειδική μέτρηση των οπαδών όταν περνούσαν μέσα από το τούνελ για να βγουν στις κεντρικές θύρες.
Συμφώνησε όμως ότι δεν τους είχε δοθεί καμία εικόνα για τη χρήση των θυρών στο μπροστινό μέρος της κερκίδας, ως εξόδων κινδύνου.
«Με τους φράχτες στη θέση τους και την Αστυνομία υποτίθεται στον έλεγχο, δεν θεωρήσαμε ότι θα έπρεπε να εκκενώσουμε την κερκίδα.»
«Κανένας δεν πρόβλεψε , είμαι σίγουρος, ότι τόσο μεγάλο πλήθος κόσμου θα πήγαινε από το τούνελ στην κερκίδα.»
«Και κανένας στο Working Party, δεν περίμενε να συμβεί η τραγωδία που συνέβη.» ολοκλήρωσε.

Η συνέχεια της δίκης του Hillsborough.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com