Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Πόσα χρήματα έχει ήδη εξασφαλισμένα από το Champions League η Liverpool

Πόσα χρήματα έχει ήδη εξασφαλισμένα από το Champions League η Liverpool

Αντίστροφα για την πρεμιέρα των ομίλων του Uefa Champions League μετράει η Liverpool, καθώς την επόμενη Τρίτη υποδέχεται την Paris Saint-Germain στο Anfield για την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Λίγο πριν δούμε τους Reds σε δράση στην κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση έγιναν γνωστά τα χρήματα που έχουν ήδη εξασφαλίσει μόνο και μόνο από τη συμμετοχή τους στη φάση των ομίλων. Η Liverpool, λοιπόν θα βάλει στα ταμεία της περίπου 35 εκατομμύρια λίρες και αυτό το ποσό αναμένεται να αυξηθεί ανάλογα με την πορεία της ομάδας στη διοργάνωση.

Για την περσινή της πορεία η Liverpool έλαβε περίπου 70 εκατομμύρια ευρώ για την πορεία της μέχρι και τον τελικό, όμως η Uefa αύξησε το ποσό των χρημάτων κατά 38%, κάτι το οποίο σημαίνει ότι και οι 32 ομάδες που συμμετοχές στο φετινό Champions League θα λάβουν περισσότερα χρήματα από ότι οι περσινές. Συνολικά θα δοθούν 2.04 δισεκατομμύρια για φέτος, ενώ πέρσι δόθηκαν 1.3 δισεκατομμύρια.

Το νέο market pool ανέρχεται στα 507 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με τα περσινά 292 εκατομμύρια. Η Manchester City ως πρωταθλητρία θα λάβει το 40% του ποσού, η Manchester United το 30%, η Tottenham το 20% και η Liverpool το 10%.

Επίσης, υπάρχει άνοδος στο ποσό που θα λαμβάνει η κάθε ομάδα σε περίπτωση νίκης ή ισοπολίας στη φάση των ομίλων. Για τις νίκες το ποσό πλέον φθάνει στα 2.7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για τις ισοπαλίες τα 900.000 ευρώ.

Αν, η Liverpool περάσει τον όμιλο και αποκλειστεί στη φάση των 16 θα λάβει επιπλέον 9.5 εκατομμύρια ευρώ, αν αποκλειστεί στη φάση των 8 θα λάβει 10.5 εκατομμύρια ευρώ και για τους ημιτελικούς το ποσό είναι 12 εκατομμύρια ευρώ.

Ο νικητής της διοργάνωσης (που ευχόμαστε να είναι οι Reds)  θα βάλει στα ταμεία του 19 εκατομμύρια ευρώ και ο φιναλίστ 15 εκατομμύρια ευρώ.

Ένα βήμα παραπάνω θέλει να κάνει φέτος η Liverpool.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com