Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Δύο πρόσωπα αλλά ίδιος χαρακτήρας στο Leicester!

Δύο πρόσωπα αλλά ίδιος χαρακτήρας στο Leicester!

Με τη νίκη επί της Leicester η Liverpool έφθασε τους 12 πόντους αλλά και εξασφάλισε ήδη δύο διπλά σε δύο έδρες που πολλοί από τους ανταγωνιστές της δεν θα περάσουν άνετα. Το ξεκίνημα της ομάδας είναι το καλύτερο εδώ και 28 χρόνια ωστόσο σήμερα η ομάδα μας παρουσίασε δύο πρόσωπα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα άκρως ουσιαστικό ημίχρονο από τους «Κόκκινους». Ένα γρήγορο γκολ, καλή κυκλοφορία της μπάλας, πολύ καλές αποστάσεις, πίεση σε όλα τα διαστήματα και μόλις μία καλή φάση για τους γηπεδούχους όπου ο Alisson ήταν σταθερός και σίγουρος. Το 0-2 δεν έδειχνε πολύ πιθανό να αλλάξει καθώς οι παίκτες του Klopp έβγαζαν απόλυτα σιγουριά και ηρεμία.

Στο δεύτερο ημίχρονο βέβαια το σκηνικό άλλαξε αν και όχι δραματικά. H Leicester πήρε περισσότερο τη μπάλα και μπορούσε πιο εύκολα να κάνει το παιχνίδι της. Αντίθετα η Liverpool είδε την επιθετική της τριπλέτα να εξαφανίζεται από το παιχνίδι και αυτό απαραίτητα την ανάγκασε να πάρει μέτρα προς την εστία της. Βέβαια ακόμη και έτσι δεν απειλήθηκε ουσιαστικά πέρα από μια δυο περιπτώσεις και αν δεν εκμεταλλευόταν μια κακή εκτίμηση του Alisson ίσως δεν κατάφερε να σκοράρει και καθόλου. Η εισαγωγή των Shaqiri και Keita έδωσε φρέσκα πόδια να ακουμπήσει με ασφάλεια η μπάλα και έτσι μείναμε στιβαρό ίσως. Η ομάδα μας ακόμη και στο πολύ άχρωμο της δεύτερο ημίχρονο έδειξε το χαρακτήρα που μας έχει συνηθίσει εδώ και ένα μήνα. Δεν πελάγωσε όταν δέχτηκε γκολ, δεν κλείστηκε στα καρέ της και έμεινε ψύχραιμη. Στα παλιότερα χρόνια ίσως να μιλάγαμε για άλλο ματς μετά το 1-2.

Αυτός ο χαρακτήρας όμως είναι που αλλάζει τις πολύ καλές ομάδες και τις κάνει σπουδαίες. Η Liverpool δεν πρόκειται όλη τη σεζόν να κάνει τόσο μέτρια προς άσχημα δεύτερα ημίχρονα όπως σήμερα ή με την Brighton αλλά βαθμολογικά παραμένει αλώβητη. Και αυτό δεν είναι μόνο τύχη. Αυτό είναι η αλλαγή. Σε πολλές εκκινήσεις της είχε λιγότερους πόντους από όσους δικαιούταν γιατί δεν μπορούσε να κρατήσει αποτελέσματα. Και αυτός ο χαρακτήρας που δείχνει είναι η κύρια αιτία για την μετά από κοντά τρεις δεκαετίες αλάνθαστο βαθμολογικά πρώτη τετράδα αγώνων.

Σε ενάμιση μήνα Γολγοθά που ακολουθεί το μόνο που είχε σημασία σήμερα ήταν η νίκη, η οποία ήρθε με λίγο τσαλακωμένη εικόνα λόγω του διαστήματος 46′-70′. Ωστόσο αυτό δεν αλλάζει το γεγονός πως η πρώτη αποστολή εξετελέσθη με απόλυτη επιτυχία. Τα παιχνίδια από εδώ και πέρα ανεβάζουν εξαιρετικά τον πήχη της δυσκολίας αλλά να είστε σίγουροι πως το ίδιο θα κάνει και η ομάδα μας που επί Jurgen Klopp φώναζε δυνατά παρούσα στα δύσκολα παιχνίδια.

Υ. Γ. : Το λάθος του Alisson είναι ένα λάθος αυτοπεποίθησης. Ο Βραζιλιάνος ξέρει ότι οι περισσότερες ντρίμπλες θα του βγουν και αυτό είναι δείγμα ποιότητας. Ωστόσο όλοι οι τερματοφύλακες που είναι καλοί με τη μπάλα στα πόδια ακροβατούν ενίοτε σε πολύ τεντωμένο σχοινί. Σε αυτό όμως επένδυσε η Liverpool και καλώς έπραξε. Κακές στιγμές θα υπάρχουν πάντα, παντού και για όλους.

Firmino και Mane χορεύουν μετά το γκολ.
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com