Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σαν σήμερα: 29/8/1938 Γεννιέται ο Gerry Byrne (vid)

Σαν σήμερα: 29/8/1938 Γεννιέται ο Gerry Byrne (vid)

Σαν σήμερα: 29/8/1938 Γεννιέται ο Gerry Byrne

Σαν σήμερα το 1938 γεννιέται στο Liverpool ο Άγγλος διεθνής & θρυλικός ακραίος αμυντικός των Reds στα ’60s Gerald (Gerry) Byrne.

Ο Gerry έγινε παίχτης των ακαδημιών της Liverpool σε ηλικία μόλις 15 ετών παίζοντας κυρίως στο αριστερό άκρο της άμυνας και το καλοκαίρι του 1955 θα υπέγραφε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Αγωνίστηκε μόνο στη Liverpool, από το 1953 έως το 1969 πραγματοποιώντας συνολικά 333 εμφανίσεις και σκοράροντας 4 φορές, κατακτώντας 2 Πρωταθλήματα Αγγλίας, 1 Κύπελλο Αγγλίας και 1 Charity Shield.

Ο Byrne έμεινε στην ιστορία για την εμφάνισή του στο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 1965 εναντίον της Leeds. Μόλις λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ο αρχηγός της Leeds Bobby Collins μάρκαρε τον Byrne σκληρά με τον αμυντικό μας να σπάει την κλείδα!!! Δεδομένου ότι τότε δεν επιτρέπονταν οι αλλαγές σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, ο Byrne θα σφίξει τα δόντια και θα αγωνιστεί σε όλο τον αγώνα, ο οποίος μάλιστα οδηγήθηκε σε παράταση καθώς ο αγώνας στην κανονική διάρκεια έληξε 0-0!

Κι όμως με την έναρξη της παράτασης ο Byrne θα κάνει μια απ’ τις γνωστές του κούρσες από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή θα πασάρει στον Roger Hunt για να ανοίξει το σκορ για τους Reds. Η Leeds στη συνέχεια ισοφάρισε αλλά λίγο πριν το τέλος της παράτασης ο Ian St. John έγραψε το τελικό 2-1.

Ας θυμηθούμε τα στιγμιότυπα και τα γκολ από εκείνο τον θρυλικό τελικό:

Σαν σήμερα: 29/8/1938 Γεννιέται ο Gerry Byrne
Σαν σήμερα: 29/8/1938 Γεννιέται ο Gerry Byrne
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com