Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Έγινε Sir ο Kenny Dalglish!

Έγινε Sir ο Kenny Dalglish!

Τεράστια τιμή για τον θρύλο της Liverpool, Kenny Dalglish, καθώς από χθες το βράδυ απέκτησε τον τίτλο του Sir και έγινε και επίσημα μέλος του British Empire.

Ο 67χρονος πλέον Kenny Dalglish είναι χωρίς καμία αμφιβολία ο καλύτερος Σκωτσέζος παίκτης όλων των εποχών και ένα τεράστιο κομμάτι της ένδοξης ιστορίας των Reds.

Ο Dalglish ήρθε στη Liverpool από τη Celtic το 1977 έναντι 440.000£ (ποσό ρεκόρ για τη Liverpool εκείνη την εποχή) και αποτελεί την καλύτερη μεταγραφή στην ιστορία της ομάδας.

Ο King Kenny με τη φανέλα της Liverpool κατέκτησε 3 Κύπελλα Πρωταθλητριών, 6 πρωταθλήματα, ένα FA Cup και 3 League Cup.

Σκόραρε το νικητήριο γκόλ στη νίκη με 1-0 επί της Brugge στον τελικό του Wembley το 1978. Παραμένει μέχρι και σήμερα ο πρώτος σε συμμετοχές με την Εθνική Σκωτίας, έχοντας φορέσει τη φανέλα της σε 102 αγώνες και σκόραρει 30 τέρματα.

Ο Dalglish θεωρείται το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ιστορία της Liverpool και μάλιστα το 2006 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών στον σύλλογο.

Εκτός από τα τρομερά του επιτεύγματα ως ποδοσφαιριστής ο Kenny έχει βοηθήσει τα μέγιστα, για να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 96 αδικοχαμένους του Hillsborough. Εκείνη τη μέρα μάλιστα ήταν και προπονητής της ομάδας.

Επίσης, ο Dalglish και η γυναίκα του, Marina έχουν προσφέρει μεγάλες βοήθειες για την καταπολέμηση του καρκίνου, δορίζοντας αρκετά εκατομμύρια λίρες για αυτόν τον σκοπό.

Σημαντική επίσης είναι η προσφορά του Kenny Dalglish στην πόλη του Liverpool, στην οποία έχει προσφέρει αρκετά πράγματα.

O King Kenny Dalglish
Δεν το πίστευε στην αρχή ο Dalglish!
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com