Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > «We are Liverpool!» και επιστρέφουμε!

«We are Liverpool!» και επιστρέφουμε!

Αύριο απέναντι στη Brighton ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει τη νέα φανέλα

Η Liverpool επέστρεψε στα ημιτελικά του UEFA Champions League μετά τη σεζόν 2007-2008 όπου στα προημιτελικά είχε αποκλείσει πάλι αγγλική ομάδα, με θύμα τότε την Arsenal. H City έγινε η τέταρτη αγγλική ομάδα που έχει τεθεί νοκ άουτ από τους Reds στον 21ο σε τέτοια φάση ευρωπαικής διοργάνωσης και χθες ο Klopp έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου που έφυγε νικητής από άλλο αγγλικό γήπεδο στην Ευρώπη.

Είναι πολύ καλές μέρες για να είναι κάποιος φίλος της Liverpool. Όχι τόσο επειδή η ομάδα του απέκλεισε τη Manchester City του Pep Guardiola. Αλλά κυρίως γιατί η ομάδα έδειξε αφενός πως επιστρέφει σιγά σιγά στη συνείδηση του κόσμου ως μία εξαιρετική ομάδα χτίζοντας εκ νέου το τραγικά πληγωμένο στάτους της τα τελευταία χρόνια και αφετέρου γιατί έδειξε πως μπορεί να το κάνει διαφορετικά από τους υπόλοιπους!

Κακά τα ψέματα, η Liverpool ήταν το αουτσάιντερ στο ζευγάρι απλά απέδειξε πως δεν ήταν τόσο αουτσάιντερ όπως πίστευαν κάποιοι ή πολλοί αν θέλετε, οι οποίοι υποτίμησαν το ταβάνι των παικτών του Klopp. To πόσο την υποτίμησαν όμως συνδέεται ,αν θέλετε, με την τρωθείσα επί χρόνια εικόνα της όπως είπαμε πιο πάνω αλλά και με το πόσο καλή ομάδα ήταν και είναι η Manchester City. Ωστόσο, οι Reds για 3 από τα 4 ημίχρονα εκπλήρωσαν κατά γράμμα το πλάνο του Jurgen Klopp, ο οποίος πιστώνεται όχι μόνο την τακτική προετοιμασία της ομάδας αλλά και την πίστη που αποπνέουν οι παίκτες του.

Για όλους όσους αμφέβαλαν επί μήνες : ΝΑΙ ο Andy Robertson που ήρθε με 8.500.000 λίρες από τη Hull είναι αποκάλυψη και πήγε τη Liverpool στους «4», ΝΑΙ ο γκαφατζής Lovren έκανε δύο υποδειγματικούς προημιτελικούς και πήγε τη Liverpool στους «4», ΝΑΙ ο Klopp με τους προβληματικούς τερματοφύλακες πήγε τη Liverpool στους «4», ΝΑΙ ο Klopp με την κακή (σ.σ το πιστεύετε ακόμη;) άμυνα της Liverpool κράτησε τη Man. City σε 3 από τα 4 ημίχρονα με 2 ευκαιρίες, ΝΑΙ η Liverpool με τα χαφ που δεν κάνουν γκελ στον κόσμο σαν ονόματα πήγε στους «4», ΝΑΙ ο Trent Alexander Arnold που λοιδωρήθηκε από πολλούς μετά την ήττα στο Old Trafford (και όχι μόνο) έδειξε πως μια χαρά μπορεί να σταθεί και θα στέκεται στο κορυφαίο επίπεδο διότι είναι μόλις 19 χρονών και ΝΑΙ πήγε και αυτός με τη συμβολή του τη Liverpool στους «4».

Ναι ο Jurgen Klopp έδωσε 75.000.000 λίρες  για τον Van Dijk και ήδη βλέπετε τη διαφορά με τον Ολλανδό στα μετόπισθεν. Δέχθηκε δριμεία κριτική στην αρχή αλλά για να καταλάβετε ότι η κριτική αυτή ήταν άστοχη σκεφτείτε πως  και ο Guardiola έχει δώσει πάνω από 250.000.000 εκατομμύρια για τους Ederson, Bravo, Walker, Laporte, Mendy, Stones και φεύγει επί δύο σερί χρονιές στα προημιτελικά της διοργάνωσης και με τα λάθη που είδαμε ατομικά από παίκτες του. Αλήθεια, αν αυτά τα λάθη τα είχαν κάνει αμυντικοί της Liverpool χθες, τι θα ακούγαμε; Και είναι ζήτημα, αν για την τωρινή άμυνα της Liverpool έχουν ξοδευτεί συνολικά τα μισά από αυτά τα χρήματα.  Εδώ όμως κολλά και το ότι ο Γερμανός τεχνικός προσπαθεί διαφορετικά θυσιάζοντας τα άτομα για το σύνολο. Και το σύνολο που έχει φτιάξει είναι εξαιρετικό όπως παραδέχθηκε εκ νέου μετά το χθεσινό παιχνίδι ο Guardiola. Και του έλειπαν παίκτες όπως ο Can και ο Lallana στα χαφ.

Η Liverpool είναι δίκαια στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Και δεν χρειάζεται να φοβάται καμία ομάδα. Όχι ασφαλώς επειδή θα είναι φαβορί, αν κληρωθεί με τη Bayern ή τη Real, αλλά γιατί έδειξε πως μπορεί να κάνει υπερβάσεις και σιγά σιγά γίνεται ξανά μεγάλη ομάδα. Αυτό είναι σφραγίδα του προπονητή της που κάνει τα βήματα υπομονετικά και σωστά. Η ομάδα μας θα είναι ανταγωνιστική και πλέον κακά τα ψέματα πρέπει να κοιτά προς το τρόπαιο διότι απέχει 3 παιχνίδια από αυτό. Αν δεν έχει τραυματισμούς και υπάρξει μία βοήθεια από την τύχη και τις επιστροφές των ήδη τραυματιών, καλό θα ήταν να μην αποκλείσουμε τίποτα. Εξάλλου, μιλάμε για τη μόνη αήττητη ακόμη ομάδα της διοργάνωσης! We are Liverpool la la la la la la!

Υ.Γ : Αν μπορούμε σε αυτή τη φάση να έχουμε προτιμήσεις για αντίπαλο, θα διάλεγα τη Real. Για έναν και μόνο λόγο. ΑΝ πρόκειται να πάμε στον τελικό , προτιμώ να έχουμε πετάξει εκτός τους Ισπανούς και όχι ενδεχομέμως να τους αντιμετωπίσουμε εκεί. Θεωρώ πιο εύκολο να τους περάσουμε σε διπλά παιχνίδια παρά σε ένα που καίει όσο κανένα άλλο.

Oι παίκτες της Liverpool αξίζουν τη φετινή τους πορεία στο Champions League
Oι παίκτες της Liverpool αξίζουν τη φετινή τους πορεία στο Champions League
Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com