Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Σπάταλη, άτυχη και τελικώς… (Χ)αμένη!

Σπάταλη, άτυχη και τελικώς… (Χ)αμένη!

solanke west brom

Αναποτελεσματική, άτυχη και τελικώς… χαμένη! Αυτή ήταν η ιστορία της σημερινής αναμέτρησης μεταξύ Liverpool και West Bromwich Albion στο Anfield, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0, στο δεύτερο σερί παιχνίδι που οι Reds φέρνουν εντός έδρας ισοπαλία. Παράπονα από την Liverpool για το ακυρωθέν γκολ του Dominic Solanke, λίγο πριν τη λήξη της αναμέτρησης.

To πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε εντελώς αναμενόμενα. Μπροστά οι Reds, πίσω και χωρίς να δίνουν καθόλου χώρους οι Baggies. Με το 4-4-2 που παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο ο Jurgen Klopp προσπάθησε να γεμίσει την περιοχή της ομάδας του Alan Pardew, όμως από την αρχή της αναμέτρησης φαινόταν πως λείπει αυτό το «κάτι» από τη Liverpool για να κάνει τη ζημιά. Η πρώτη σοβαρή φάση της αναμέτρησης έπρεπε να περάσουν κάτι παραπάνω από 15 λεπτά για να συμβεί. Στο 18ο λεπτό του αγώνα, ο Salah βγάζει καταπληκτική βαθιά μπαλά στον Roberto Firmino, όμως ο Βραζιλιάνος από πλάγια θέση θα στείλει την μπάλα άουτ. Η Liverpool συνέχισε να πιέζει, χωρίς να γίνει κάποια ουσιαστική φάση. Αυτήν την έκανε η West Brom, εκμεταλλευόμενη την κακή συνεννόηση Karius – Arnold, έκλεψε την μπάλα κοντά στην περιοχή του Γερμανού και με μία βολίδα του Robson-Kanu τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των Reds, στο 31ο λεπτό. Η απάντηση ήρθε 8 λεπτά αργότερα, όταν ο Trent Alexander-Arnold έκανε εξαιρετική κούρσα και έβγαλε μία φοβερή μπαλιά για τον ξεχασμένο Mohamed Salah, ο οποίος έχασε για μερικά εκατοστά την επαφή με την μπάλα. Οι Reds προσπαθούσαν, με εμπνεύσεις και έξυπνες μπαλιές, το ρήγμα όμως δεν βρισκόταν και το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες στο 0-0.

salah west brom

Στην επανάληψη οι Reds μπήκαν με σκοπό να βρουν το ένα γκολ που ίσως κρίνει την αναμέτρηση. Η πρώτη φάση πάντως άνηκε στην Brom, η οποία με διαδοχικά στημένα του Krychowiak απείλησε τον σταθερό απόψε Karius. H Liverpool ανέβηκε εκ νέου και έχασε άλλη μία σπουδαία ευκαιρία με τον Sadio Mane στο 66ο λεπτό, ο οποίος μετά από φανταστική πάσα του Bobby Firmino δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Foster. H πίεση συνεχίστηκε, οι ευκαιρίες δεν υπήρχες και έτσι ο Klopp πέρασε στο παιχνίδι τον Dominic Solanke και τον Alex Oxlade-Chamberlain, ενώ ακολούθησε και μία… αμυντική αλλαγή, καθώς ο Arnold άφησε την θέση του στον Gomez. Ο πρώτος, παραλίγο να γίνει και ο ήρωας, με τη βοήθεια του τρίτου! Λίγα μόλις λεπτά μετά την είσοδο του Gomez στο παιχνίδι, ο Άγγλος μπακ έβγαλε μία εξαίσια μπαλιά για τον Solanke, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Το γκολ ακυρώθηκε, καθώς ο Solanke ειχε βρει με το χέρι την μπάλα πριν τη στείλει στα δίχτυα, σε μία φάση πάντως που η πρώτη κόντρα με το πλευρό του, του αφήνει ελάχιστο χρόνο να αντιδράσει και να βγάλει το χέρι του απο την μέση. (σ.σ. Παρόμοιο γκολ με αυτό του Solanke κατακυρώθηκε υπέρ της Dortmund και του Aubameyang στο πρόσφατο ντέρμπι του Ρούρ, μετά από χρήση του VAR) Το γκολ όπως και να χει δεν μέτρησε, οι Reds έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία με Solanke και Chamberlaine αμέσως μετά και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Reds να στραβοπατούν εντός έδρας για άλλο ένα παιχνίδι.

Επόμενη αναμέτρηση για τους Reds, και ευκαιρία για αντίδραση, την Κυριακή στις 18:30 ώρα Ελλάδος, με αντίπαλο την Bournemouth στο Dean Court.

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com