Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Η φόρμα ίσως δεν αρκεί αύριο για τη Liverpool

Η φόρμα ίσως δεν αρκεί αύριο για τη Liverpool

H Liverpool υποδέχεται την Everton στο Anfield σε ιδανικές συγκυρίες χρονικές για εκείνη και φαντάζει πολύ ισχυρό φαβορί στο ντέρμπι του Merseyside αύριο το μεσημέρι.

Οι «Κόκκινοι» στα τελευταία 9 παιχνίδια τους μετά τη συντριβή από την Tottenham έδειξαν με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες πως εκείνο το απόγευμα ήταν απλά μία τραγική παρένθεση με τους Λονδρέζους πλέον να βρίσκονται τέσσερις πόντους κάτω από τους Reds στη βαθμολογία. Πέρα από τα αποτελέσματα, η Liverpool έχει και ωραίο ποδόσφαιρο συχνά στο μενού της και αυτό έχει ανεβάσει κατακόρυφα την ψυχολογία των παικτών του Klopp.

Τι καλύτερο από τα να συνεχιστεί αυτή η φόρμα απέναντι στην αιώνια αντίπαλο της πόλης; Πέρα από τη φόρμα της Liverpool όμως ας σημειωθεί και η άνοδος της Everton. Δύο διαδοχικές νίκες απέναντι σε West Ham και Huddersfield μάλλον δεν σας λένε τίποτα σαν αποτελέσματα. Αν δείτε όμως τα δύο αυτά ενενηντάλεπτα, ο διακόπτης της Everton γύρισε με την πρόσληψη Sam Allardyce. H Everton δεν έχει υλικό για τη θέση που βρίσκεται σε καμία περίπτωση. Πλέον, βγάζει τρομερό πάθος στα παιχνίδια της και κυνηγά κάθε μπάλα. Σαν να επανήλθε η όρεξη για δουλειά.

O Firmino της Liverpool παλεύει με τον Barkley της Everton
O Firmino της Liverpool παλεύει με τον Barkley της Everton

Απέναντι στη Liverpool αυτό δεν θα λείψει. Για κανέναν λόγο και για καμία αιτία. Ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Everton κάθε φορά που πατά στο Anfield είναι το ψυχολογικό σύνδρομο που έχει από το 1999 και έπειτα όταν έφυγε από την κόκκινη πλευρά του Stanley Park με διπλό. Θυμίζει πάρα πολύ το ψυχολογικό σύνδρομο κατωτερότητας που είχε επί χρόνια η Atletico Madrid απέναντι στη συμπολίτισσα Real μέχρι που οι Rojiblancos κέρδισαν τον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου το 2013 μέσα στο Santiago Bernabeu και έκτοτε έχουν γράψει όσες νίκες δεν είχαν επί της Real επί 10 χρόνια.

Το ίδιο πρόβλημα έχει και η Everton ούσα στη σκιά ακόμη και της μη πρωταγωνίστριας Liverpool τα τελευταία χρόνια. Μετά από όλα αυτά μιλάμε ασφαλώς και για το αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί, που ο Klopp και η φανταστική του τετράδα από τη μέση και μπροστά θα αντιμετωπίσει έναν από τους πλέον σκληρά πραγματιστές προπονητές της κατηγορίας. Ο Big Sam ανέκαθεν δυσκόλευε τη Liverpool. Ξέρει πως δεν χρειάζεται η Everton ούτε θέαμα ούτε καλό ποδόσφαιρο. Η Everton πρωτίστως χρειάζεται να απενεργοποιήσει τα όπλα της Liverpool.

Το 4-1-4-1 των τελευταίων δύο αγώνων θα γίνει ένας σχηματισμός με 6 ή 7 παίκτες συνεχώς στην περιοχή των Toffees ή στις παρυφές της όταν επιτίθενται οι Reds, οι οποίοι φέτος κακά τα ψέματα παρουσιάζονται βελτιωμένοι απέναντι στις κλειστές άμυνες. Έρχεται σε λιγότερο από 48 ώρες ένα πολύ καλό τεστ προόδου. Πιο γκλαμουράτο αν θέλετε από τα προηγούμενα.

Για κάποιο λόγο δεν νομίζω πως θα δούμε ένα παιχνίδι τόσο ανοικτό όσο τα δύο προηγούμενα Merseyside derbies επί Klopp στο Anfield. Αυτά τα παιχνίδια ήταν η εξαίρεση στον κανόνα ενός ζευγαριού που είναι συνηθισμένο σε παιχνίδια αίμα και άμμος. Η Liverpool ορθά είναι το μεγάλο φαβορί αλλά η φόρμα δεν αρκεί πάντα για να κερδίσεις την Everton. Γιατί στο κάτω κάτω της γραφής η φόρμα δεν παίζει συχνά μπάλα σε τέτοια παιχνίδια. Έμπνευση, πάθος και ασφαλώς τύχη. Εκεί θα κριθεί ένα ματς το οποίο περιμένω συναρπαστικό και μακάρι η Liverpool να κυριαρχήσει τόσο ώστε να καθορίσει μόνη της την τύχη της. Είθε να συνοδευτεί και με μία ακόμη κόκκινη επικράτηση ένα παιχνίδι που πάντα προσφέρεται για έντονα συναισθήματα!

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com