Είσαι εδώ
Home > HOMEPAGE HOT POSTS > Derby Icons: Danny Murphy

Derby Icons: Danny Murphy

Ξεκινάει εβδομάδα ντέρμπι! Στα πλαίσια της… προετοιμασίας για την μεγάλη αναμέτρηση του πρώτου γύρου της φετινής Premier League, μεταξύ Liverpool και Manchester United, η οποία θα γίνει στο Anfield το μεσημέρι του Σαββάτου, εδώ στο liverpool.gr εγκαινιάζουμε μία μίνι σειρά άρθρων σχετικών με προσωπικότητες που «σημάδεψαν» τα ντέρμπι των δύο μεγάλων αντιπάλων του Αγγλικού ποδοσφαίρου! Η αρχή, με τον… σεσημασμένο εκτελεστή των «Red Devils» και παίκτη που είχε κάνει το Old Trafford το δικό του «Θέατρο των ονείρων», τον Danny Murphy!

Ο Murphy αποτέλεσε μέλος των Reds, της ομάδας που μεγάλωσε να αγαπάει από παιδί, για 7 σεζόν, από το 1997 μέχρι και 2004. Στα χρόνια του στο λιμάνι του Merseyside πρόλαβε να αντιμετωπίσει 12 φορές την ομάδα του Manchester. Απέναντι στους «Red Devils», o μέσος από το Chester μπόρεσε να σκοράρει 3 φορές, όμως φρόντισε και οι 3 φορές να έχουν ειδικό βάρος!

Η αρχή έγινε στις 17 Δεκεμβρίου του 2000, στη νίκη της Liverpool μέσα στο Old Trafford με 0-1. O Άγγλος μέσος σκόραρε ένα πανέμορφη γκολ με απευθείας φάουλ στο 43ο λεπτό της αναμέτρησης, τέρμα το οποίο έμελλε να κάνει τη διαφορά και να αποτελέσει το πρώτο κεφάλαιο της… τριλογίας του Danny

Η δεύτερη φορά που ο Murphy σίγησε το Old Trafford ήρθε 2 χρόνια και ένα μήνα με άλλο ένα όμορφο όσο και έξυπνο τέρμα από τον παίκτη των Reds! Συγκεκριμένα, στις 22 Ιανουαρίου του 2002, η United υποδέχθηκε τη Liverpool στα πλαίσια της Premier League και σε ένα παιχνίδι που έδειχνε ότι οι δύο τερματοφύλακες θα κρατούσαν τη λευκή ισοπαλία μέχρι τέλους (ιδίως ο Fabian Barthez), ο Murphy ήρθε στο 84ο λεπτό και τα άλλαξε όλα. Η μπαλιά του Steven Gerrard (ποιου άλλου) βρήκε τον Murphy μέσα στην περιοχή και, ενώ άλλοι θα εξαπέλυαν έναν δυναμίτη με σκοπό να «σκοτώσουν» τον αντίπαλο τερματοφύλακα, εκείνος διέκρινε ότι ο Γάλλος γκολκίπερ ήταν ελάχιστα εκτός θέσης και αποφάσισε να τον κρεμάσει αριστοτεχνικά, γράφοντας το 0-1.

Τέλος, το τρίτο και τελευταίο «χτύπημα» του Murphy ήρθε πάλι στο Old Trafford και συγκεκριμένα στην τελευταία του σεζόν ως μέλος των Reds. Στις 24 Αυγούστου του 2004, Manchester και Liverpool ήρθαν πάλι 0-1 και ο Murphy πάλι έβαλε το νικητήριο γκολ! Αυτή τη φορά το γκολ ήρθε από μία… ταπεινή εκτέλεση πέναλτι, η οποία έδωσε τη νίκη στη Liverpool και στέρησε και μαθηματικά τις όποιες ελπίδες είχε η United να στεφθεί πρωταθλήτρια Αγγλίας εκείνη τη σεζόν.

«Το τρίτο μου γκολ στο Old Trafford ήταν ίσως το πιο αστείο» παραδέχτηκε ο Murphy. «O Owen ήταν ο εκτελεστής των πέναλτι στη Liverpool, όμως είχε χάσει τα δύο του τελευταία, έμεναν περίπου 10 λεπτά πριν τη λήξη, παίρνει την μπάλα και αντί να τη στήσει την πετάει σε μένα! Και έτσι σκέφτομαι ‘Man U εκτός έδρας, παίξε το με ασφάλεια, κράτα τη μπάλα χαμηλά, μην κάνεις τίποτε φαντασμαγορικό‘. Και όπως πάω να σουτάρω, σηκώνω λίγο το κορμί μου και η μπάλα πάει και καρφώνεται με δύναμη στη γωνία και εγώ απλά δεν το πα σε κανέναν!»

Μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Top
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com